1 Decembrie. Detalii astrologice despre astrograma României și personalitățile marcante ale Marii Uniri

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Social
Pixabay.com
Pixabay.com

Cu toții sărbătorim Ziua Națională a României pe 1 Decembrie. Această dată nu a fost aleasă întâmplător, dar vorbim de legea din 1990. La acea vreme s-a decis să se sărbătorească un moment foarte important din istoria României: Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918.

Marea Unire de la 1918

De altfel, 1 decembrie 1918 a marcat mai mult sau mai puțin întemeierea României Mari.  La această dată, Transilvania s-a unit cu România, la o dată diferită de celelalte provincii istorice. De exemplu, Basarabia a fost unită cu România la 9 aprilie 1918, iar Bucovina la 15 noiembrie a aceluiași an. Cea de-a 105-a aniversare a acestui eveniment istoric va fi sărbătorită pe 1 decembrie 2023.

Poate vă întrebați care personalități marcante au fost direct implicate în Mare Unire din 1918. În primul rând, vorbim despre Regele Ferdinand, sub domnia căruia a avut loc această alianță. În plus, în această perioadă, regele a beneficiat și de un timp favorabil pentru statul roman. Nu în ultimul rând este Regina Maria a României, care este o figură impresionantă în istoria noastră. Dacă ne gândim că nu a fost doar o infirmieră pe front, ci și diplomat important în cancelariile Europei. Crearea unei Românii Mari ar fi fost greu de realizat fără ea.

Mai amintim de Iuliu Maniu, cel care a organizat unirea Transilvaniei cu România și a pregătit Marea Adunare de la Alba Iulia. 
Proclamația de Unire a fost citită de Iuliu Hossu și Ion A.C. Brătianu era atunci președinte al Partidului Național Liberal. În final, pentru crearea României Mari au contribuit și Nicolae Iorga, Take Ionescu sau Nicolae Titulescu.

Astrograma Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 este destul de grăitoare! Și trebuie să recunosc faptul că am avut o surpriză când am studiat hărțile natale ale personalităților implicate. 

Despre astrograma României

România s-a născut în zodia Săgetătorului, are Luna în Scorpion, Mercur și Venus în Săgetător, Marte în Capricorn, Nodul Sud în Gemeni și Nodul Nord în Săgetător. 

Zodia reprezintă partea conștientă. Precum orice Săgetător, țara noastră pune mult preț pe idealuri, ideea de dreptate, morală, conexiunea cu religia, subliniază într-un mod pregnant principiile și valorile, și vrea să “călătorească”. Să nu uităm că Săgetătorul este guvernat de Zeul Zeilor, Jupiter, care făcea legile și le spunea altora cum să trăiască, dar era și cel care le încălca. Deci aducem în discuție dublul standard. 

În astrograma unei țări, poziția Lunii arată mentalul colectiv, emoțiile, partea interioară. Și cum Luna se afla în Scorpion pe 1 decembrie 1918, nu putem decât să tragem concluzia că românii trăiesc la extreme, au pasiuni intense, se tem de trădare și pierderi, își ascund viața câteodată și față de ei, și au un nivel de suportabilitate nemaipomenit. Acest aspect astrologic arată că doar o criză ne trezește, dar că ne vom și obișnui destul de repede cu durerea. Cu alte cuvinte, memorie colectivă scurtă. 

Alte două elemente importante în astrogramă: Nodul Sud în Gemeni și Nodul Nord în Săgetător. Nodul Sud arată bagajul “karmic” din ADN-ul nostru. Fiind în Gemeni, ne putem da seama foarte ușor de ce nu putem avea spirit de echipă. Fiecare pe cont propriu. Ne schimbăm după cum suflă vântul. Și nu reușim să mergem într-o singură direcție. Bine, acest element are și părți pozitive. Ne adaptăm repede de pe o zi pe alta. 

Nodul Nord în Săgetător este precum un punct de sprijin. Adică legătura cu străinătatea, justiția, educația ar trebui să fie obiectivele noastre dacă am vrea să fim echilibrați.

Merită menționat faptul că Regina Maria avea Soarele/Luna/Mercur/Venus și Jupiter în Scorpion. Astfel înțelegem rolul ei important în ceea ce privește, dar și fascinația românilor față de ea. 

Pe de altă parte, trebuie să recunoaștem că liderii cu marcaj de Scorpion au influențat destinul țării noastre. Îi amintim pe Emil Constantinescu și Traian Băsescu. 

Ar mai trebui să adaug și influența lui Ion I.C Brătianu, acesta având Soarele/Mercur și Venus în Gemeni, în conjuncție cu Nodul Sud al României. Cel mai probabil, a simțit care trebuie să fie fundația tării noastre. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel