1 Decembrie. Detalii astrologice despre astrograma României și personalitățile marcante ale Marii Uniri

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Freepik.com
EXCLUSIV
Freepik.com

Cu toții sărbătorim Ziua Națională a României la 1 decembrie. Această dată nu a fost aleasă la întâmplare, ci vorbim despre o lege promulgată în 1990. La acel moment, s-a decis că trebuie sărbătorit un moment foarte important din istoria românilor, acela în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918.

Marea Unire de la 1918

De fapt, 1 decembrie 1918 marchează, parțial, crearea României Mari. La această dată, Transilvania s-a unit cu România, la o dată diferită de celelalte provincii istorice. De pildă, Basarabia s-a unit cu România pe 9 aprilie 1918, iar Bucovina pe 15 noiembrie, în același an. Pe 1 decembrie 2022, se sărbătoresc 104 ani de la acest eveniment istoric.

Personalități care au contribuit la crearea României Mari

Probabil, te întrebi care au fost personalitățile marcante direct implicate în Marea Unire de la 1918. În primul rând, vorbim despre Regele Ferdinand, sub domnia căruia s-a înfăptuit această unire. De altfel, suveranul s-a bucurat de o perioadă favorabilă a statului românesc în acea perioada. La fel de importantă este și Regina Maria a României, o figură impozantă a istoriei noastre. Fără ea, crearea României Mari ar fi fost dificil de realizat, dacă ne amintim că avea să fie infirmieră pe front, dar și diplomat important în cancelariile Europei.

Îi enumerăm și pe Iuliu Maniu, care a organizat unirea Transilvaniei Cu România și a pregătit Marea Adunare de la Alba Iulia. Iuliu Hossu a fost cel care a citit proclamația de unire, iar Ion I.C Brătianu era, la acea vreme, președinte al Partidului Național Liberal. În final, pentru crearea României Mari au contribuit și Nicolae Iorga, Take Ionescu sau Nicolae Titulescu.

Astrograma Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 este destul de grăitoare! Și trebuie să recunosc faptul că am avut o surpriză când am studiat hărțile natale ale personalităților implicate. 

Despre astrograma României

România s-a născut în zodia Săgetătorului, are Luna în Scorpion, Mercur și Venus în Săgetător, Marte în Capricorn, Nodul Sud în Gemeni și Nodul Nord în Săgetător. 

Zodia reprezintă partea conștientă. Precum orice Săgetător, țara noastră pune mult preț pe idealuri, ideea de dreptate, morală, conexiunea cu religia, subliniază într-un mod pregnant principiile și valorile, și vrea să “călătorească”. Să nu uităm că Săgetătorul este guvernat de Zeul Zeilor, Jupiter, care făcea legile și le spunea altora cum să trăiască, dar era și cel care le încălca. Deci aducem în discuție dublul standard. 

În astrograma unei țări, poziția Lunii arată mentalul colectiv, emoțiile, partea interioară. Și cum Luna se afla în Scorpion pe 1 decembrie 1918, nu putem decât să tragem concluzia că românii trăiesc la extreme, au pasiuni intense, se tem de trădare și pierderi, își ascund viața câteodată și față de ei, și au un nivel de suportabilitate nemaipomenit. Acest aspect astrologic arată că doar o criză ne trezește, dar că ne vom și obișnui destul de repede cu durerea. Cu alte cuvinte, memorie colectivă scurtă. 

Alte două elemente importante în astrogramă: Nodul Sud în Gemeni și Nodul Nord în Săgetător. Nodul Sud arată bagajul “karmic” din ADN-ul nostru. Fiind în Gemeni, ne putem da seama foarte ușor de ce nu putem avea spirit de echipă. Fiecare pe cont propriu. Ne schimbăm după cum suflă vântul. Și nu reușim să mergem într-o singură direcție. Bine, acest element are și părți pozitive. Ne adaptăm repede de pe o zi pe alta. 

Nodul Nord în Săgetător este precum un punct de sprijin. Adică legătura cu străinătatea, justiția, educația ar trebui să fie obiectivele noastre dacă am vrea să fim echilibrați.

Merită menționat faptul că Regina Maria avea Soarele/Luna/Mercur/Venus și Jupiter în Scorpion. Astfel înțelegem rolul ei important în ceea ce privește, dar și fascinația românilor față de ea. 

Pe de altă parte, trebuie să recunoaștem că liderii cu marcaj de Scorpion au influențat destinul țării noastre. Îi amintim pe Emil Constantinescu și Traian Băsescu. 

Ar mai trebui să adaug și influența lui Ion I.C Brătianu, acesta având Soarele/Mercur și Venus în Gemeni, în conjuncție cu Nodul Sud al României. Cel mai probabil, a simțit care trebuie să fie fundația tării noastre. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel