10 sfaturi să fii în cea mai bună formă fizică și psihică în 2023

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

Poate că nu crezi în expresia "Noul an, un nou eu" sau "New year, new me". Nici nu trebuie. Însă, poți să crezi în răbdare, acceptare, viziune, echilibru și consecvență. Află pe ce te poți baza în 2023, ca să fii într-o formă de invidiat. Atât fizic, cât și psihic.

Nu doar fizicul contează, ci și modul în care te simți pe dinăuntru în 2023. Poți să-ți antrenezi mușchii, dar și mintea. Ai nevoie de câteva sfaturi?

1. Începe cu o igienă corectă a somnului

Pare clișeic și banal, dar în 2023, ca să te simți bine și să arăți la fel, respectă mai mult un orar potrivit de somn. Ar fi bine să te odihnești măcar 8 ore pe noapte.

2. Fă mișcare

Cât de puțin, în fiecare zi. Plimbă-te, aleargă, mergi la sală, înoată. Orice mișcare constantă poate să-ți îmbunătățească viața, așa că găsește o variantă plăcută pentru tine. Ai peste 300 de zile să faci asta, până la finalul lui 2023.

3. Nu te mai încărca negativ

Da, auzi despre tot felul de incidente în fiecare zi, care îți încarcă sufletul și mintea. Mai deconectează-te de la tot ce este în jur, trage aer în piept și relaxează-te. Citește o carte sau ieși la plimbare.

4. Consumă mai multe fructe zilnic

Specialiștii în nutriție spun că nu fructele sunt cele care te îngrașă, ci alte obiceiuri alimentare dăunătoare. Așa că profită mai mult de beneficiile acestor alimente și alege fructele care îți plac.

5. Ce spui de dușuri cu apă rece?

Ai putea să refuzi din start acest obicei, însă numeroase studii au demonstrat că dușurile reci îți reduc instant stresul și contribuie la un organism mai puternic.

6. Ai grijă de sănătatea ta psihică!

Nu contează doar ce auzi sau ce citești, ci și ceea ce consumi. Astfel, se recomandă să acorzi atenție și calității hranei pe care o alegi zilnic. Alimentele de slabă calitate îți pot aduce modificări și asupra stării psihice.

7. Mănâncă mai sănătos

Încearcă măcar să reduci consumul de zahăr procesat, dar și uleiurile vegetale. Deși sunt populare, sunt responsabile de apariția bolilor cronice și de încetinirea metabolismului.

8. Încearcă să reduci pofta de ronțăit

Da, este plăcut să te bucuri de popcorn când vezi un film. Totuși, nu sunt cele mai sănătoase gustări, iar dacă vrei să pierzi în greutate, nu sunt recomandate. Ca să eviți ronțăitul seara, ar fi bine să te speli pe dinți după ultima masă. Ca prin minune, va dispărea și această poftă.

9. Soarele este important

Mergi mai des pe afară, stai pe balcon sau în curte, în special dimineața. Cel mai bun supliment pentru energie și un sistem imunitar puternic este chiar Soarele!

10. Trebuie să devii cel mai înfocat fan al tău

Ai auzit bine. Vorbește-ți mai calm, ai grijă ce gândești, dar și ce spui despre tine. Gândurile devin obiceiuri, așa că nu fii prea aspru cu propria persoană. Poate fi un an în care să renaști, așa că nu-ți pune bețe în roate.

Vezi si: 25 de afirmații pentru a începe anul 2023 în forță

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel