11 aprilie - Ziua Națională a Animalelor de Companie. Ți-ai îmbrățisat cel mai bun prieten astăzi?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Pixabay.com
Pixabay.com

Nu cunoști una dintre cele mai mari bucurii ale vieții până nu îți iei un animal de companie. Ai unul?

Oamenii iubesc animalele de companie, acestea fiind cei mai minunați tovarăși. Ele ne aduc bucurie în fiecare zi. Totuși, mulți nu realizează beneficiile adopției pentru animalele fără adăpost. Chiar și cele mai în vârstă pot fi daruri neprețuite în viața noastră.

Ziua Națională a Animalelor de Companie sărbătorește această bucurie și încurajează oamenii să contribuie la scăderea numărului de animale din adăposturi.

Ce trebuie să știi despre Ziua Națională a Animalelor de Companie?

"Pentru mine, o casă sau un apartament devine un cămin atunci când îi adaugi patru lăbuțe, o coadă și acea sursă nemărginită de dragoste pe care o numim câine." - Roger Caras

Ziua Națională a Animalelor de Companie ar putea avea loc în fiecare zi pentru cei mai mulți proprietari de animale. Până la urmă, recunoaștem cu toții dragostea și bucuria pe care animalele le aduc în viețile noastre și ne asigurăm să le arătăm animalelor noastre cât de mult înseamnă pentru noi. De la pisici și iepuri la pui și câini; indiferent ce animale de companie ai în casă, Ziua Națională a Animalelor de Companie îți oferă o oportunitate perfectă să îți îmbrățișezi mai mult animalul de companie și să îi arăți cât de mult îți luminează viața. Pentru cei mai mulți oameni, un animal de companie este cel mai bun prieten pe care îl vor avea vreodată! La sfârșitul zilei, nu vei găsi pe nimeni mai loial decât un animal, nu-i așa?

Ce rasă de câine ți se potrivește în funcție de zodie

Cum poți celebra?

  • Adoptă un animal! Acesta poate deveni cel mai mare dar primit vreodată în viața ta și poate salva vieți. Donează pături, hrană și jucării dacă nu îți poți permite să adopți un animal.
  • Dacă ai deja un animal de companie, petrece timp cu el. Îi poți face poze, să îi cumperi jucării noi și să îi oferi recompense.
  • Poți încerca să îi înveți pe animalul tău câteva trucuri noi și asigură-te că îl recompensezi pentru eforturile sale!
  • Spune-i animalului tău că îl iubești!
  • De asemenea, poți petrece puțin timp învățând mai multe despre animalele de companie și rolul pe care l-au jucat în istorie. Există povești și legende incredibil de interesante despre animale și diferite credințe printre triburile antice.  

Știai că egiptenii chiar au sacrificat țara pentru pisici? În anul 525 î.Hr., egiptenii au refuzat să lupte deoarece ar fi ofensat-o pe zeița lor. Acest lucru a dus la predarea Armatei Egiptene în fața perșilor, care aveau o imagine a zeiței egiptene a pisicilor, Bastet, pictată pe scuturile lor. Nu se poate nega că pisicile au avut un rol foarte important în Egiptul Antic.

Ce rasă de pisică ți se potrivește în funcție de zodie

Ziua Națională a Animalelor de Companie a început în 2006 când Colleen Page, o susținătoare a bunăstării animalelor, a decis că vrea să sărbătorească bucuria pe care animalele de companie o aduc în viața oamenilor. Ca expert în stil de viață al animalelor de companie și familie, ea a dorit să sărbătorească toate animalele de companie.

Cronologia Zilei Naționale a Animalelor de Companie

  • 30.000 î.Hr. Animalele sunt domesticite - Relația dintre oameni și animale ia o întorsătură și animalele domestice devin animale de companie.
  • 3100 î.Hr. Egiptenii antici țin câini ca animale de companie - Deși au fost folosiți pentru a fi câini de pază sau câini de vânătoare, aceste animale de companie antice poartă zgardă și li se dau chiar și nume.
  • 3000 î.Hr. Egiptenii antici țin pisici în casă - Odată cu depozitarea grânelor apare nevoia de control a dăunătorilor, astfel că pisicile sălbatice sunt lăsate să intre în casă pentru a vâna șoareci.
  • 1869 Primul adăpost pentru animale este înființat în SUA - Cu iubire pentru animale, un grup de 30 de femei, condus de Caroline Earl White, înființează Filiala de Femei a Societății pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale din Pennsylvania.
  • 2006 Prima Zi Națională a Animalelor de Companie este sărbătorită

Citește și Știai că poți folosi stările de ANXIETATE în favoarea ta? Cercetările neuroștiințifice dezvăluie cum! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel