13 Februarie - Ziua Iubirii de Sine

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Wellness
Pixabay.com
Pixabay.com

Iubirea de sine este fundația esențială a unei vieți echilibrate și împlinite, care emană din interior și alimentează relațiile sănătoase și succesul personal. Astăzi sărbătorim Ziua Iubirii de Sine!

În fiecare an, înainte de a fi momentul să-i răsfățăm pe cei dragi din viața noastră cu tot felul de gesturi de iubire, există o zi dedicată să ne concentrăm mai întâi asupra noastră și să ne pregătim.

Da, merităm fiecare picătură de iubire a noastră la fel de mult cum o merită și persoana iubită.

Acesta este conceptul din spatele Zilei Iubirii de Sine, sărbătorită pe 13 februarie, în ajunul Zilei Îndrăgostiților.

Iubirea de sine este un proces profund și esențial în călătoria fiecărui individ către fericire și împlinire personală. Ea înseamnă să ne acordăm respect, compasiune și admirație, să ne cunoaștem și să ne acceptăm adevăratul sine în totalitatea sa, cu atuurile și imperfecțiunile sale. Prin practicarea iubirii de sine, ne permitem să ne dezvoltăm în mod constant, să ne vindecăm rănile interioare și să ne construim o relație profundă și echilibrată cu noi înșine. Este un act de curaj și generozitate față de sine, care ne oferă puterea de a experimenta bucuria autentică și pacea interioară în fiecare aspect al vieții noastre.

Istoria Zilei Iubirii de Sine

  • Ziua Iubirii de Sine a fost fondată în 2008 de guru-ul californian al autodezvoltării, Christine Arylo.
  • Filozofia este că pentru a putea arăta cu adevărat iubire celorlalți, trebuie mai întâi să fim împuterniciți să ne iubim pe noi înșine fără scuze. Și deși cartea poate fi adresată în mod specific femeilor, nu există niciun motiv să discriminăm, deoarece acest concept se aplică tuturor oamenilor!
  • Uneori denumită și Ziua Îndrăgostitului de Sine, această zi oferă un moment dedicat să renunțăm la cărțile de dietă, să ne răsfățăm cu mâncarea noastră preferată în compania celor care ne iubesc și să facem un obicei din a ne respecta pe noi înșine exact așa cum suntem astăzi - și în fiecare zi.

Cum să sărbătorești Ziua Iubirii de Sine

Îndrăgostește-te nebunește de tine însuți

  • Una dintre cele mai bune modalități de a marca Ziua Iubirii de Sine este să începi să practici obiceiuri care să te ajute să devii cea mai bună versiune a ta, pentru tine (și nu pentru a satisface pe altcineva). Alocă timp special în această zi pentru acordarea iubirii de sine și pentru a face unele dintre lucrurile pe care cu adevărat le adori să faci. Fie că este vorba doar de o baie de 30 de minute în spumă, cu căști și o carte preferată pentru a te izola puțin de lume, sau de o zi întreagă petrecută la spa. Ideea este să îți acorzi puțin timp pentru tine.

Descoperă Mai Multe Resurse Despre Iubirea de Sine

  • Cei care nu sunt obișnuiți cu astfel de practici de iubire de sine nu ar trebui să se ferească de ele în această zi! Chiar dacă pare incomod, o practică nouă este ceva ce poate fi învățat și este o modalitate excelentă de a evolua.

Citește și Descoperă cele mai frumoase citate despre iubire. Lasă-te inspirat!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel