14 iunie: Conjuncție Mercur-Soare. "Atenție, ne putem lăsa orbiți de o idee!"

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Diverse
freepik.com
freepik.com

Pe 14 iunie, Mercur face o conjuncție cu Soarele. Acest aspect poate să aibă atât o resursă, cât și o vulnerabilitate din punct de vedere astrologic.

Este una dintre datele care merită să fie salvată în calendar, din punct de vedere astrologic. De ce? Pentru că primim de la astre darul de a ne concentra mai mult, suntem extrem de fixați pe ceea ce gândim ori ne putem lăsa orbiți de o anumită idee.

Astrologul Daniela Simulescu ne spune că depinde doar de noi cum alegem să jucăm această zi.

Ce trebuie să știm despre planeta Mercur în astrologie, potrivit inteligenței artificiale?

Să aflăm și alte detalii generale despre această conjuncție dintre Mercur și Soare.

Conjuncția Mercur-Soare are loc atunci când Mercur se află între Pământ și Soare, la cea mai mică distanță unghiulară de Soare din perspectiva noastră de pe Pământ. Acest fenomen este cunoscut și sub numele de „conjuncție inferioară” a lui Mercur.

Acesta este un fenomen periodic, care are loc de aproximativ 3-4 ori pe an, datorită orbitei rapide a lui Mercur în jurul Soarelui. În timpul unei conjuncții inferioare, Mercur se află la cea mai mică distanță de Pământ, dar este invizibil pentru observatori, deoarece este pierdut în strălucirea Soarelui.

Deși Mercur nu este vizibil în timpul conjuncției datorită luminii intense a Soarelui, observatorii de pe Pământ pot urmări mișcarea planetei înainte și după eveniment. În perioada premergătoare conjuncției, Mercur poate fi văzut dimineața devreme, în timp ce după conjuncție va apărea pe cerul de seară.

Din punct de vedere astrologic, conjuncția Mercur-Soare este considerată un moment de reînnoire mentală și de claritate. Mercur este planeta comunicării, gândirii și intelectului, iar conjuncția sa cu Soarele, centrul personalității și al ego-ului, poate aduce o perioadă de reflecție profundă și de reînnoire a ideilor și planurilor. Acest moment poate fi folosit pentru a începe noi proiecte, a clarifica obiectivele personale și a comunica mai eficient.

Conjuncția dintre Mercur și Soare de azi este un eveniment astronomic ce oferă ocazia de a reflecta asupra comunicării și gândirii noastre. Deși Mercur nu va fi vizibil, impactul său poate fi resimțit atât în planul observațiilor astronomice, cât și în cel astrologic. Este un moment propice pentru introspecție și planificare a viitorului.

Lecții NECRUȚĂTOARE pentru Rac, Balanță, Scorpion și Capricorn. Țineți-vă bine, o să fiți zguduiți din temelii!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel