19 iunie: Sfântul Apostol Iuda, ruda Domnului. Spune rugăciunea celor fără de speranță!

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Spiritualitate
freepik.com
freepik.com

Sfântul Apostol Iuda este cunoscut pentru Epistola sa care face parte din Noul Testament și care conține sfaturi duhovnicești importante. El a propovăduit Evanghelia în diverse locuri și a suferit moarte martirică pentru credința sa.

Sfântul Apostol Iuda, numit și Tadeu sau Levi, a fost unul dintre cei doisprezece apostoli aleși de Iisus Hristos. Sfântul Apostol Iuda se numără printre frații Mântuitorului, adică fiii dreptului Iosif din căsătoria anterioară cu Salomeea, conform crestinortodox.ro. După ce Iosif a rămas văduv, i-a fost încredințată Maica Domnului în grijă.

Sfântul Apostol Iuda a propovăduit Evanghelia în Iudeea, Samaria, Galileea, Idumea, Siria, Arabia, Mesopotamia și Armenia. Când a ajuns să predice în regiunea Muntelui Ararat, a fost capturat de păgâni, răstignit și ucis cu săgeți.

În suferință, când toți ne abandonează sau ne devin potrivnici, Dumnezeu rămâne alături de noi

 Rugăciune către Sfântul Apostol Iuda

O, Sfinte Iuda Tadeu, rudă a Domnului nostru Iisus Hristos, apostol și martir glorios, strălucit în virtuți și puternic în minuni, credincios și grabnic ajutător al celor ce te cinstesc și se încred în tine, privește cu ochi milostivi la cel ce astăzi aleargă la tine și cere mijlocirea ta.

Tu ai dobândit de la Dumnezeu darul de a ajuta îndeosebi pe acei care au pierdut aproape orice speranță și se află în pragul disperării. Privește deci la mine și vezi în ce strâmtorare mă aflu. Viața mea este o viață de suferință. Zilele mele sunt pline de durere și necaz, sufletul meu este o mare amărăciune. Cărările mele sunt pline de suspine și lacrimi și griji mistuitoare care îmi macină toată puterea de viață.

Neliniștea, disperarea și lipsa de încredere în ajutorul de sus îmi copleșesc de multe ori sufletul, astfel încât mi se pare ca mila dumnezeiască m-ar fi părăsit. Atunci sufletul meu se umple de întuneric, credința se clatină, inima mea slăbește și disperarea se furișează în suflet vrând să se facă stăpână peste mine, O, Sfinte Iuda Tadeu, tu nu mă poți lăsa în starea aceasta. La tine alerg, pe tine te rog, ajută-mi. Ascultă te rog, rugămintea mea! Nu mă voi depărta de tine până când nu mă vei asculta.

Grăbește-te și vino-mi te rog în ajutor și nu mă lăsa, ca încrederea mea în tine sa fie rușinată. Fie ca prin mijlocirea ta să se preamărească și întru mine nesfârșita milostivire a lui Dumnezeu. Ascultă-mi rugăciunea mai ales în necazul meu cel mare pe care îl am acum și dă-mi grabnicul tău ajutor în (se spune necazul).

Nu lăsa ca sufletul meu să rămână zdrobit de aceasta lovitură a durerii și să cadă în disperare. Asculta-mă o, Sfinte Iuda Tadeu, împlinește-mi rugămintea și eu îți voi fi recunoscător în toate zilele mele. Te voi cinsti ca pe cel mai de seamă ajutător al meu. Voi mulțumi lui Dumnezeu pentru mijlocirea ta și voi răspândi pe cât îmi va sta în putere cinstirea ta între oameni. Amin.

Este Purgatoriul un loc al condamnării eterne? Un preot ne explică!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel