2 mai: Ziua Internațională a lui Harry Potter. Ce personaj de la Hogwarts ești în funcție de zodie?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Pixabay.com
Pixabay.com

Harry Potter a început să-și lase amprenta asupra lumii acum mai bine de un deceniu printr-o serie magică de cărți de ficțiune create de autoarea JK Rowling. Urcă în Express-ul către Hogwarts și alătură-te întregii lumi care își arată aprecierea în această zi!

Istoria Zilei Internaționale a lui Harry Potter

Deși seria de cărți Harry Potter datează din 1998 și filmele și-au început parcursul în 2001, nu a fost până la zece ani mai târziu, după ce cărțile și filmele au fost deja încheiate, că Ziua Internațională a lui Harry Potter a fost anunțată oficial. De fapt, în 2012, fostul prim-ministru al Regatului Unit, David Cameron, a făcut o declarație conform căreia ziua ar fi sărbătorită în fiecare an pe 2 mai.

Când Cameron a proclamat ziua, a spus: „Sperăm că atât copiii, cât și adulții să își amintească de personajul puternic și curajos al lui Harry Potter în această zi”.

Unii se întreabă dacă această dată a fost aleasă pentru că este ziua de naștere a lui Harry Potter, dar orice Potterhead care se respectă știe că aceasta cade pe 31 iulie. Nu, motivul pentru proclamarea zilei de 2 mai ca Ziua Internațională a lui Harry Potter este pentru că aceasta este ziua în care a avut loc Marea Bătălie de la Hogwarts. Și pentru că această bătălie este momentul în care Lordul Voldemort a fost în cele din urmă înfrânt, pare a fi un moment potrivit pentru sărbătorire!

Cu ocazia Zilei Internaționale a lui Harry Potter, ar fi distractiv să înveți câteva detalii interesante despre serie și autorul său. Începe cu câteva dintre acestea:

  • JK Rowling deține recordul Guinness pentru cea mai bine vândută serie scrisă de un singur autor.
  • Ziua de naștere a lui Harry Potter este pe 31 iulie - aceeași zi cu cea a autoarei JK Rowling.
  • Rowling a fost întrebată să joace rolul mamei lui Harry în primul film, dar a refuzat.
  • Orașul Edinburgh, Scoția, a fost o sursă de inspirație pentru Rowling în timp ce scria prima carte.

Gemeni, Balanță și Vărsător: Nativii cei mai intelectuali și inovatori ai zodiacului. Ce mai trebuie să știm despre ei?

Ce personaj de la Hogwarts ești în funcție de zodie?

Berbec: Sirius Black - Curajos, impulsiv și loial, ca un adevărat berbec.

Taur: Rubeus Hagrid - Puternic, perseverent și dedicat, cu o dragoste profundă pentru creaturi magice și natură.

Gemeni: Fred și George Weasley - Plini de umor, creativi și plini de viață, mereu gata să provoace puțin haos în cel mai bun mod posibil.

Rac: Hermione Granger - Inteligentă, loială și empatică, mereu gata să ajute pe cei dragi și să se implice în cauze nobile.

Leu: Harry Potter - Curajos, hotărât și carismatic, cu un spirit de lider și o inimă nobilă.

Fecioară: Minerva McGonagall - Disciplinată, meticuloasă și loială, cu o mare înțelepciune și un simț puternic al datoriei.

Balanță: Luna Lovegood - Excentrică, gânditoare și cu o imaginație bogată, mereu gata să vadă lumea într-un mod unic și să fie ea însăși.

Scorpion: Severus Snape - Complex, intens și adesea misterios, cu o profunditate emoțională și o loialitate ce nu poate fi întotdeauna înțeleasă la început.

Săgetător: Albus Dumbledore - Înțelept, aventuros și plin de compasiune, cu o dorință constantă de a căuta adevărul și de a face lumea un loc mai bun.

Capricorn: Narcissa Malfoy - Determinată, loială față de familia ei și cu o abilitate de a lua decizii dificile în numele celor dragi.

Vărsător: Nymphadora Tonks - Excentrică, independentă și plină de viață, mereu gata să aducă o notă de culoare în orice situație.

Pești: Remus Lupin - Sensibil, înțelept și cu o mare empatie față de ceilalți, dar și cu o luptă interioară continuă.

Citește și Top TREI cele mai PĂCĂTOASE zodii. Care este păcatul lor cel mai mare? 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel