20 ianuarie - Ziua Națională a Pinguinilor

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Pixabay.com
Pixabay.com

Astăzi sărbătorim pinguinii, niște specii adorabile și plăcute de toată lumea. Iată mai multe detalii despre ziua în care îi celebrăm!

Iubim pinguinii pentru multe motive: sunt îmbrăcați cu fracuri, au un mers adorabil și sunt unici! Și pentru a arăta că ne pasă, sărbătorim Ziua Națională a Pinguinilor pe 20 ianuarie. În timp ce această zi celebrează pinguinii, este și un moment să ne gândim la salvarea lor. Multe colonii de pinguini au fost pierdute din cauza schimbărilor climatice. Se estimează că jumătate din populația de pinguini împărați va dispărea până la sfârșitul acestui secol. Putem începe să ajutăm aceste creaturi amenințate concentrându-ne asupra problemelor de mediu.

În prezent, există peste 18 specii diferite cunoscute de pinguini, iar unele dintre ele există pe planetă de mai bine de 65 de milioane de ani. În fiecare an, populația de pinguini scade la o rată alarmantă, iar cea mai mare parte a lumii nu își dă seama de aceasta pentru că nu au ocazia să vadă pinguini "adevărați" în habitatul lor natural.

Pinguinii sunt considerați de către oamenii de știință din instituții din întreaga lume ca un indicator al efectelor activității umane asupra polilor. Conform acestora, creșterea conștientizării despre pinguini este văzută de mulți ca o modalitate de a comunica cu oamenii cu privire la pericolele iminente ale schimbărilor climatice. Dacă oamenii pot vedea cum sunt afectați acești păsări, poate că vor face schimbări în viețile lor.

Laboratoarele și instituțiile științifice la nivel mondial au devenit din ce în ce mai interesate de Ziua Conștientizării asupra Pinguinilor după anul 2010. Scopul lor principal este de a evidenția cercetările legate de pinguini și de a atrage interesul publicului pentru conservare.

Iată câteva lucruri interesante despre aceștia!

  • Ei răpesc puii - Când moare puiul unei pinguine împărătești, aceasta adesea "răpește" un pui necorespunzător.
  • Se află în emisfera sudică - Există 18 specii de pinguini și toți trăiesc în emisfera sudică.
  • Pinguinii macaroni sunt în top - Specia de pinguini cu cea mai mare populație este pinguinul macaroni, cu 11 milioane de perechi.
  • Cel mai rapid pinguin - Pinguinul gentoo este cel mai rapid înotător, atingând viteze de până la 22 mph.
  • Sunt mereu uzi (în mod obișnuit) - Un pinguin mediu poate petrece până la 75% din viața sa în apă, unde vânează și pentru hrană.

Citește și 7 SEMNE că te supui unor momente de stres neîntrerupte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel