20 martie - Ziua internaţională a astrologiei

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Recomandari
20 martie - Ziua internaţională a astrologiei (sursa foto: Darkmoon_Art / Pixabay)
20 martie - Ziua internaţională a astrologiei (sursa foto: Darkmoon_Art / Pixabay)

Ziua internaţională a astrologiei (International Astrology Day), sărbătorită pe 20 martie, ziua în care se produce echinocţiul de primăvară în emisfera nordică, marchează şi începutul anului astrologic, atunci când Soarele intră în semnul tropical din Berbec, potrivit www.cute-calendar.com, citat de Agerpres.

Iniţiată de către Asociaţia pentru Astrologice Networking (The Association for Astrological Networking - AFAN), în 1993, a înlocuit manifestările anterioare numite "Weekend-uri astrologie de sensibilizare", potrivit www.afan.org. Astrologia explorează conexiunile semnificative dintre tiparele formate de corpurile cereşti, mişcările planetare şi evenimentele care au loc pe pământ. Astrologi de renume consideră că poziţiile acestor corpuri influenţează indivizii şi viaţa lor într-un fel sau altul.

Această zi are drept scop sensibilizarea faţă de cunoştinţele astrologiei, atragerea atenţiei mass-media asupra aspectelor pozitive ale acestei ştiinţe şi, nu în ultimul rând, strângerea de fonduri pentru grupările ştiinţifice care fac parte din AFAN, potrivit www.dates.abouttravelingtheworld.com.

Data este considerată una dintre cele mai importante pentru astrologie şi astronomie, fiind sărbătorită cu bucuriei şi multă veseliei, de-a lungul anilor. A câştigat popularitate, fiind marcată prin diverse manifestări în tot mai multe părţi ale Pământului. Astrologii, dar şi cei pasionaţi de această ştiinţă se reunesc pentru a-şi împărtăşi cunoştinţele. Dezvoltarea tehnologiei permite acestora să se întâlnească în spaţiul cibernetic în conferinţe digitale, participarea fiind în creştere continuă.

Trecerea Soarelui din zodia Peştelui în zodia Berbecului marchează sfârşitul şi începutul unui ciclu zodiacal. Omul devine asemenea unui vulcan, dornic de a erupe, de a exploda, de a realiza lucruri inedite.

Astrologii spun că momentul când ziua devine egală cu noaptea simbolizează o stare de armonie, o stare de transformare profundă atât a naturii exterioare, cât şi o transformare benefică a naturii noastre umane. În perioada echinocţiului de primăvară, totul se trezeşte la viaţă, tinde să iasă la suprafaţă, să se bucure de energiile profunde ale primăverii. Tradiţiile spirituale susţin că orice formă de evoluţie are trei etape distincte: creaţia, menţinerea şi resorbţia sau distrugerea. La toate acestea, se adaugă şi momentul de apogeu a ceea ce s-a creat. Astfel, echinocţiul de primăvară simbolizează creaţia, solstiţiul de vară, apogeul, echinocţiul de toamnă, începerea perioadei de resorbţie şi solstiţiul de iarnă, perioada de conservare care echivalează cu momentul de pregătire pentru un nou ciclu temporal.

Astrologia fascinează oamenii din cele mai vechi timpuri. Ea studiază legăturile dintre evenimentele petrecute pe Pământ şi poziţia şi mişcarea planetelor. Ţările care au dezvoltat astrologia au fost cele orientale (China, India), însă fiecare civilizaţie a dezvoltat un stil propriu de astrologie. Fiecare are interpretări diferite ale astrelor, care au rezultate similare în toate celelalte stiluri. Astrologia a fost definită de-a lungul timpului în felurite moduri. Se spune despre ea că este cea mai veche ştiinţă cunoscută. Astrologii moderni definesc astrologia ca pe un limbaj simbolic, un fel de artă. Comunităţile ştiinţifice consideră astrologia o pseudoştiinţă sau o superstiţie. În ciuda diferenţelor de opinii, majoritatea astrologilor sunt de acord că poziţionările corpurilor cereşti folosesc la interpretarea evenimentelor trecute şi prezente precum şi la prezicerea viitorului.

sursa: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel