23 martie: Ora Pământului. ȘASE lucruri importante despre acest eveniment. Cum te poți implica?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Pixabay.com
Pixabay.com

Ora Pământului este o mișcare de mediu la nivel mondial, care are loc în fiecare an cu același scop - să unească oamenii în sprijinul planetei. Iată cum te poți implica în salvarea mediului înconjurător!

Evenimentul a fost creat cu scopul de a proteja natura și a ajuta oameni să conștientizeze. Mai multe țări se alături mișcării, inclusiv România, iar despre activitățile care se desfășoară astăzi la București poți afla AICI.

Iată cele mai importante lucruri despre Ora Pământului!

  1. Ora Pământului este organizată de WWF și a avut loc pentru prima dată în Sydney, Australia, în 2007, când 2,2 milioane de persoane și-au stins luminile timp de o oră. Organizația de caritate WWF a observat eforturile din Sydney și a extins mișcarea la nivel internațional în anul următor, în 2008. De atunci, s-a dezvoltat pentru a angrena milioane de susținători în peste 185 de țări și teritorii.
  2. Scopul orei de conștientizare este să stingem luminile inutile.
  3. Ora Pământului își propune să genereze conversații globale despre protejarea naturii. Nu doar pentru că este cel mai puternic aliat al nostru împotriva crizei climatice, ci și pentru importanța sa în asigurarea sănătății noastre, a fericirii, prosperității și chiar supraviețuirii noastre.
  4. Ora Pământului îi îndeamnă pe oameni să-și stingă luminile timp de o oră. Scopul său ultim este ca oamenii să acționeze dincolo de această oră, fie că este vorba de susținerea unui proiect local, de implicarea în campaniile Orei Pământului în propria țară sau de pornirea mișcării în propria comunitate.
  5. În 2018, Ora Pământului a avut loc într-un număr record de 188 de țări și teritorii, cu aproximativ 17 900 de monumente participante. Milioane de oameni și-au stins luminile timp de o oră, iar campania Ora Pământului 2018 a fost trend pe Twitter în 33 de țări.
  6. Monumente faimoase precum Turnul Eiffel, Opera din Sydney, Empire State Building, Marelui Piramidelor, Burj Khalifa, Big Ben și Colosseumul participă și ele la Ora Pământului.

E adevărat că, odată cu înaintarea în vârstă, crește și riscul de aritmie?

Realizările Orei Pământului:

  • Peste 250 000 de ruși au susținut o protecție mai bună a mărilor și pădurilor țării lor.
  • Argentina a folosit campania sa Ora Pământului din 2013 pentru a ajuta la adoptarea unei legi de către Senat pentru o Zonă Marină Protejată de 3,4 milioane de hectare în țară.
  • Mii de sobe economice au fost distribuite familiilor din Madagascar.
  • Lumini solare au fost instalate în trei sate fără electricitate din India.
  • Programe de educație pentru școli au fost lansate în Thailanda și Taiwan.

OPT obiceiuri care îți blochează potențialul. Cum te simți atunci când rutina îți domină viața?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel