25 martie: Buna Vestire sau Ziua Cucului. Ce tradiții și superstiții există?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Spiritualitate
freepik.com
freepik.com

Azi, este sărbătoare mare pentru creștini. Buna Vestire mai poartă și numele de Blagoveștenia, termenul slav care definește această sărbătoare.

În această zi, avem una dintre cele mai importante sărbători din Postul Paștelui. Ce sărbătorim, de fapt? 

Este un praznic care ne amintește de ziua în care Sfântul Arhanghel Gavriil a vestit Fecioarei Maria că îl va naște pe Fiul lui Dumnezeu.

Pentru această zi, Biserica Ortodoxă acordă dezlegare la pește. 

De ce poartă și numele de Ziua Cucului? Se spune că azi va cânta prima data cucul, iar această sărbătoare marchează și sosirea rândunelelor. Astfel, păsările anunță și ele venirea primăverii.

Cele mai cunoscute EREZII din istoria creștinismului. Ce doctrine sunt și astăzi respinse de Biserică?

Ce tradiții există de Buna Vestire?

În primul rând, oamenii credincioși trebuie să respecte unele ritualuri, de la care nu au voie să se abată. În acest fel, se vor bucura de noroc pe tot parcursul anului.

Se zice că azi este necesar să porți haine curate, să ai bani în buzunar și să fii cât se poate de vesel.

Mai mult, tradiția spune că așa cum va fi vremea în ziua de Buna Vestire, tot așa o să fie și de Paște.

Fiindcă avem dezlegare la pește, chiar dacă suntem în Post, se recomandă să consumăm acest aliment, ca să ne simțim "ca peștele în apă".

De ce ne aduce aminte Duminica Ortodoxiei? Zi de mare importanță pentru credincioși

Ce superstiții există de Buna Vestire?

De-a lungul timpului, oamenii au ținut cont de mai multe superstiții în ziua de Buna Vestire. Tradiția spune că țăranii pot să are, dar nu pot semăna. 

De asemenea, credincioșii nu au voie să se certe, dacă vor să evite necazurile pe tot parcursul anului.

Tot astăzi, nu se calcă rufe, nu se spală și nu se face curat în casă. Aceste treburi casnice aduc ghinion.

Ce mesaje putem trimite de Buna Vestire?

Bucuria, lumina și binecuvântarea să vă însoțească în această zi de Buna Vestire! Sărbătoriți cu inima deschisă nașterea Domnului și primiți harul și pacea Lui în sufletele voastre.

La mulți ani de Buna Vestire! Să vă fie viața luminată de bucurie, speranță și iubire în această zi sfântă. Sărbătoriți cu inima plină de recunoștință pentru darul nașterii lui Isus Hristos!

În această zi binecuvântată, sărbătorim nașterea Domnului și ne rugăm ca lumina și dragostea Lui să vă umple inimile și casele. La mulți ani de Buna Vestire!

Fie ca Buna Vestire să aducă pace și bucurie în sufletele voastre! Să vă amintiți mereu de semnificația profundă a acestui eveniment și să trăiți în armonie și iubire.

La Buna Vestire, ne reamintim de miracolul nașterii lui Isus Hristos și de darurile pe care le aduce în viețile noastre. Să aveți parte de o zi binecuvântată, plină de lumină și speranță.

În această zi sfântă, să vă înconjurați de cei dragi și să sărbătoriți cu bucurie nașterea lui Isus Hristos. Fie ca Buna Vestire să aducă pace și armonie în sufletele voastre!

La Buna Vestire, sărbătorim începutul unei noi speranțe și a unei noi vieți în lumina lui Isus Hristos. Să aveți parte de o zi binecuvântată, plină de dragoste și bucurie!

Poți să vezi și: Aritmia cardiacă: mit și realitate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel