27 octombrie, ziua colegilor morocănoşi, dar şi a pisicilor negre

Florin Ravdan |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Fotografie de la David Bartus, Pexels
Fotografie de la David Bartus, Pexels

Iată ce sărbătorim pe 27 octombrie. 

Ziua Marinei americane

Ziua Marinei americane (#NavyDay) este sărbătorită în special în rândul militarilor din marină, după ce această sărbătoare a fost înlocuită oficial în 1949 cu Ziua Forţelor Armate (sărbătorită în cea de-a treia sâmbătă din luna mai).

Cercetări desfăşurate în anii 1970 au arătat că, de fapt, "adevărata zi de naştere" a US Navy este 13 octombrie, dar a fost schimbată oficial pentru 27 octombrie - dată ce a fost propusă pentru a reflecta şi ziua de naştere a unuia dintre cei mai importanţi susţinători ai marinei americane, fostul preşedinte Theodore Roosevelt, care în 1897 era secretar-adjunct al US Navy.

Înainte de 1949 U.S. Navy îşi trimitea vasele în diferite porturi pentru a participa la evenimente cu ocazia Zilei Marinei, dar după 1949 s-a renunţat la acest obicei. Cu toate acestea principala organizaţie a veteranilor şi membrilor activi ai Marinei americane, Navy League, continuă să organizeze evenimente cu ocazia acestei zile.

Ziua pisicilor negre

Din motive legate în special de superstiţii, pisicile negre pot fi considerate ca aducătoare de ghinion şi de aceea se confruntă cu un risc mai ridicat de a fi eutanasiate decât alte pisici şi de obicei au mai mult de aşteptat până să fie adoptate. Ziua pisicilor negre (#NationalBlackCatDay) a fost înfiinţată pentru a le arăta oamenilor că o pisică neagră poate fi pisica perfectă pentru ei şi pentru a lupta cu prejudecăţile legate de felinele cu blana de această culoare, scrie Agerpres.

Pisicile în general, iar cele negre nu fac excepţie, sunt excelente animale de companie.

Nu toate superstiţiile legate de pisicile negre sunt însă negative. Spre exemplu, pentru marinari, prezenţa unei pisici negre la bordul unui vas se spune că are efectul de a calma atât marea cât şi vântul. În Anglia, dacă o pisică neagră îţi vizitează hotelul, pensiunea sau pub-ul, trebuie să o întâmpini cu blândeţe şi să-i oferi ceva de mâncare pentru că ea îţi va aduce mai mulţi clienţi. Tot în Anglia se spune că dacă o pisică neagră merge în faţa ta, îţi ia toate necazurile cu ea. De asemenea, tot în Anglia, se crede că pisica neagră dolofană este talismanul pentru o căsnicie reuşită.

În Scoţia se crede că dacă ai pisoi negri pe verandă aceştia vor atrage lucruri bune şi te vor feri de ghinion.

Ziua pisicilor negre a fost înfiinţată în 2011 de organizaţia Cats Protection pentru a celebra aceste feline şi pentru a risipi superstiţiile legate de ele. Teama de pisicile negre provine probabil din Evul Mediu, când acestea erau considerate animalele de casă ale vrăjitoarelor. De altfel, tot în Evul Mediu se credea că vrăjitoarele se pot transforma în pisici negre sau că diavolul li se arată sub forma unei pisici negre.

Această zi nu trebuie confundată cu Ziua de Apreciere a pisicilor negre, care este sărbătorită la 17 august.

Ziua colegilor morocănoşi

Fiecare dintre noi are cel puţin un coleg morocănos la locul de muncă, fie că este vorba despre cineva care vede mereu doar partea goală a paharului sau despre cineva ursuz, care preferă să mereu singur sau căruia nu-i convine niciodată nimic.

Ziua colegilor morocănoşi (#CrankyCo-WorkerDay) a fost gândită ca oportunitatea perfectă de a fi la rândul tău morocănos la locul de muncă, pentru a-i face pe colegii tăi să-ţi aprecieze mai mult personalitatea sociabilă şi jovială din restul anului şi pentru a le pune o oglindă în faţă colegilor care de obicei sunt morocănoşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel