28 Noiembrie - Ziua lui Marte. De ce este asociată cu Zeul Războiului?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Noutati
Pixabay.com
Pixabay.com

Pe 28 Noiembrie are loc Ziua Planetei Roșii. Iată câteva detalii despre această planetă!

Ziua Planetei Roșii este sărbătorită pe 28 noiembrie pentru a comemora lansarea Mariner 4 de către NASA în 1964, prima navă spațială din istorie care a ajuns pe Marte. Nava spațială a avut nevoie de opt luni întregi pentru a ajunge pe Marte, finalizând în cele din urmă zborul pe 14 iulie 1965.

Nava spațială Mariner 4 a fost concepută pentru a colecta informații în modurile de zbor care permit explorarea planetară și observațiile științifice de aproape ale lui Marte și pentru a comunica aceste informații oamenilor de pe Pământ.

Am învățat multe despre Marte în anii de când programul spațial a reușit să colecteze informații. De exemplu, acum știm că Marte, la fel ca Pământul, are terenuri diverse, inclusiv canioane, vulcani, deșerturi, calote de gheață și anotimpuri.

Marte - Perspectivă astronomică

  • Oxidul de fier de pe suprafața planetei este cel care o face roșie.
  • Deși Marte are jumătate din dimensiunea Pământului, este încă a patra planetă ca mărime.
  • Cea mai scurtă distanță de la Pământ la Marte este de aproximativ 33,9 milioane de mile.
  • Este a patra planetă de la soare.
  • Deimos și Phobos sunt numele celor două luni de pe Marte.
  • Intervalul de temperatură este de la -191 la 81 °F.
  • Atmosfera este subțire și constă în mare parte din dioxid de carbon.
  • Marte este cel mai înalt munte din sistemul solar, de trei ori mai înalt decât Muntele Everest.
  • Un an Marte are 687 de zile pământești.
  • În 2018, oamenii de știință au găsit dovezi ale unui lac sub o calotă polară de pe Marte.
  • Gravitația Planetei Roșii este de aproximativ o treime din cea a Pământului. Aceasta înseamnă că o persoană care cântărește 100 de kilograme pe Pământ ar cântări doar aproximativ 38 de kilograme pe Marte din cauza diferențelor de gravitație.
  • O zi întreagă pe Marte durează 24 de ore și 37 de minute.
  • Nu există semne de viață pe Marte. Dar Marte este o planetă care întrunește câteva condiții de supraviețuire, iar experții cred că sub suprafața ei ar putea exista potențial de viață.

Marte - Perspectivă astrologică

Marte este planeta acțiunii în zodiac. La urma urmei, „Planeta Roșie” ar trebui să fie destul de înflăcărată, iar Marte nu dezamăgește. Energia, pasiunea, impulsul și determinarea sunt toate pe aleea lui Marte. Această planetă îți poruncește (și da, Marte conduce armata) să te ridici, să ieși în evidență și să faci lucrurile – să stai pe margine aparține altui loc în ceruri. Mai simplu spus, Marte reprezintă puterea personală și exprimarea încrezătoare. 

Ambiția și competiția sunt, de asemenea, în domeniul lui Marte. Fie  la locul de muncă, fie pe teren, Marte ne încurajează să acceptăm provocările și să facem tot posibilul sau mai bine. Agresivitatea face parte din plan aici, deși Marte prețuiește și curajul și onoarea. Afirmația și o natură îndrăzneață, fără frică sunt atracțiile acestei planete. 

Este important de menționat că energia lui Marte poate fi constructivă sau distructivă. Marte, vechiul zeu al războiului, poate fi extrem de violent. Această energie încă emană de pe Pământ, dar ne cere și să folosim această putere spre bine. Perseverența, ambiția și realizarea sunt câteva dintre mantrele lui Marte.  

Marte ne guvernează sexualitatea și guvernează armele, accidentele și operațiile (ultimele două exemplificând natura yin și yang a acestei planete). Dar, în cele din urmă,  energia lui Marte poate fi foarte utilă dacă este folosită corect. 

Este nevoie de aproape doi ani pentru ca Marte să își finalizeze orbita prin zodiac. Este o energie masculină și guvernează atât Berbecul, cât și Scorpionul, precum și casele I și VIII.

Marte - Perspectiva mitologică 

Marte era fiul zeului Jupiter și al zeiței Juno. Tatăl său Jupiter era zeul cerului și al tunetului. Jupiter era considerat șeful sau protectorul central al Romei și a fost adesea văzut ca un martor la jurămintele solemne depuse de oficiali guvernamentali și soldați. Mama sa Juno a fost protectorul femeilor romane și zeița patroană a Romei.

Marte însuși era considerat zeul războiului și protectorul armatei romane. Era dificil, argumentativ și considerat nepopular de zei, dar respectat de oameni. Mai ales soldații. S-a raportat chiar că Marte este tatăl lui Romulus și Remus, frații gemeni care au fondat Roma.

Se spune că i-au plăcut violența și conflictele. Personajul său simbolizează puterea militară, zgomotul și sângele bătăliei. Din moment ce era tatăl lui Romulus și Remus, se credea că a venit în ajutorul Romei în vremuri de conflict și război. Era zeul patron al soldaților și era venerat înainte de luptă. Fiecare aspect al războiului din Roma a fost asociat cu zeul Marte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel