29 noiembrie - O zi pentru a arunca resturile de mâncare din frigider

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Pexels.com
Pexels.com

O sărbătoare menită să ne ajute să schimbăm unele obiceiuri. 

Ziua aruncării resturilor de mâncare din frigider

Faptul că multe alimente se acumulează în frigider și ajung să se strice este o realitate cu care se confruntă multe persoane. Acest lucru se întâmplă din cauza obiceiurilor proaste de cumpărături și de pregătire a mesei. Pregătirea cantității potrivite de mâncare pentru familia și oaspeții dvs. este o provocare cu care ne străduim adesea să ne confruntăm. Așa că ajungem să gătim mult pentru a ne asigura că toată lumea are cât să mănânce. Pe de altă parte, dacă te trezești cu prea multă mâncare dimineața, o vei păstra la frigider și vei uita de ea. Alternativ, poți avea grijă să mănânci cât mai curând posibil, fără a lăsa prea mult timp la frigider, deoarece alimentele rareori se strica repede, iar astfel se poate evita risipa. #ThrowOutYourLeftoversDay, care are loc pe 29 noiembrie în fiecare an, este un moment minunat pentru a scăpa nu numai de mâncarea veche care stă în fundul frigiderului, ci și de obiceiurile care au provocat-o.

Iată câteva rețete pe care le puteți face cu mâncarea rămasă în frigider!

 1. Supă de cartofi copți

Fie că sunt copți sau fierți,  cartofii pot fi ușor transformați într-un fel de mâncare complet nou. Cartofii copți capătă o nouă viață într-o supă de legume bogată, cremoasă și  cu brânză. 

Ingrediente:

  • 3 cartofi copți sau fierți în coajă
  • 40 g unt
  • 1 ceapă medie
  • 1 litru supă de legume
  • 1 ceapă verde, tocată
  • 300 ml lapte
  • smântână
  • parmezan ras
  • ceapă verde
  • sare și piper după gust

Mod de preparare:

În recipientul unui blender, combinați o cană de supă și coaja fiartă de cartofi. Se amestecă la viteză mare până se omogenizează. Apoi, topiți untul într-o tigaie și căliți ceapa până se înmoaie, apoi adăugați cartofii tăiați cubulețe, parmezanul, supa, laptele, sarea, amestecul de la mixer și laptele. Se aduce la fierbere pentru 30 de minute, apoi se mixează într-o supă cremă cu ajutorul unui blender. Adăugați smântână în fiecare bol, presărați deasupra ceapă verde tocată sau piper negru proaspăt măcinat.

Opțional: Dacă vă mai rămân câteva felii  de bacon sau crutoane la frigider, puteți adăuga aromă supei.

2. Salată cu pui sau curcan

Dacă ți-a mai rămas o jumătate de pui la grătar (sau curcan) pe care nu ai mâncat-o, nu-ți face griji. O vinegretă simplă de muștar cu bacon și pui/curcan mărunțit adaugă aroma perfectă unei salate pentru un prânz sau cină.

Ingrediente:

  • 4 felii de bacon
  • 2 linguri oțet din cidru de mere
  • 1 lingură muștar Dijon
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper negru proaspăt măcinat
  • 1 pungă mix de salată
  • 2 căni carne de pui/curcan mărunțită (fără piele)

Mod de preparare:

Prăjiți feliile de bacon într-o tigaie la foc mediu timp de 5-6 minute, apoi puneți pe un prosop de hârtie pentru a  scurge grăsimea. Păstrați însă o lingură de grăsime de  bacon din tigaia in care ai rumenit feliile. Folosind un tel de sârmă, combinați oțetul, muștarul de Dijon, uleiul, sarea și piperul într-o cratiță la foc mediu.  Odată ce dressing-ul este suficient de cald, scoateți-l imediat de pe foc. Transferați salata într-un castron mare, turnați dressing-ul fierbinte, amestecați bine, apoi adăugați carnea și amestecați din nou. La final, presărați deasupra baconul mărunțit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel