30 de arginți, trădarea lui Iuda. De ce postim și miercurea. Rugăciune

Autorul articolului: Elena Airini |
Data publicării:
| Categorie: Diverse
sursă foto: pexels.com
sursă foto: pexels.com

În Miercurea Mare suntem pe drumul Patimilor Mântuitorului Iisus Hristos și asistăm îndurerați la vânzarea acestuia. Este săptămâna crucii, iar postul devine mai aspru și rugăciunile noastre către Dumnezeu mai intense. Este o perioadă intensă de purificare, de asceză. 

În Miercurea Mare, Iuda l-a trădat pe Domnul Iisus Hristos în schimbul a 30 de arginți, în timp ce femeia păcătoasă, l-a uns cu lacrimi și cu mir pe Hristos.

Este o mare pildă aceasta din ziua de Miercuri a Patimilor, pe de o parte ne-o arată pe femeia păcătoasă care se dovedește mai demnă decât un ucenic atât de apropiat al Lui Hristos și care dovedește că Împărăția lui Dumnezeu este deschisă tuturor, indiferent de câte păcate au, dacă ei manifestă iubirea lor față de Dumnezeu și față de semenii lor. Pe de altă parte, trădarea pe care a făcut-o Iuda lasă omenirii un gust amar al propriei sale esențe. Căci deși L-am primit cu brațele deschise și cu flori pe Hristos de Florii, întâmpinându-l cu câteva zile înainte în Ierusalim, iată ce se va întâmpla mai apoi, în grădina Ghetsimani și încă un pic mai apoi când vom alege mereu să îl salvăm pe Baraba, tâlharul, de la moarte - fascinați fiind de personajele negative mai mult decât de miracolele de dinaintea ochilor noștri

Evenimentul trădării Lui Hristos de către Iuda în ziua de miercuri a Patimilor i-a determinat pe mai marii Bisericii să stabilească a fi zi de post și miercurea alături de vineri. 

Rostiți această rugăciune a Sfintei Zile de Miercuri!

Doamne Atotputernice şi Atotîndurate, îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peşteră şi ai fost vândut cu treizeci de arginţi de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoşii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!
Primeşte, Doamne, această mică rugăciune a mea şi umilită a mea voinţă, că mă întristez pentru că Te-am întristat şi mă amărăsc pentru că Te-am supărat fără de număr. La Tine, Preabunule Mântuitor, am toată nădejdea şi cred că Tu, Care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura şi de mine acum, ca să mă mântuieşti de chinurile cele de veci şi să mă învredniceşti Împărăţiei Tale. Nu Te depărta de la mine, Doamne, şi ajută-mi ca în toate să fac voia Ta şi să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici să Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioşi în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea păcătoasă să-Ţi spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, ca să mă învrednicesc a auzi şi eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ţi fie păcatele. Amin.

sursă rugăciune: doxologia.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel