30 iunie, conjuncție Soare-Lilith în semnul Racului- „dărâmă tot, dă-ți singur aripi”! Bonus: detalii fascinante despre Lilith

Autorul articolului: Elena Airini |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Homepage
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Pe 30 iunie avem o conjuncție Soare-Lilith. Astrologul Daniela Simulescu spune că avem acum șansa de a ne rupe de ceva, de a revoluționa, de a face ceea ce simțim chiar dacă ne temem, de a desființa niște „rădăcini” care ne fac rău. 

Pe 30 iunie 2022 avem o Conjuncție Soare-Lilith. Astrologul Daniela Simulescu ne spune că în ceea ce privește astrologia tradițională, acesta este un aspect de care oamenii se tem, însă sunt oameni care au acest aspect în astrogramă și au reușit să revoluționeze lumea prin arta lor vizuală.

Așadar, ca orice eveniment astrologic, el poate veni cu valențe pozitive sau negative, precum este și lumea în care trăim, marcată de dualitate, depinde de noi ce parte a paharului alegem să vedem.

Când avem o conjuncție Soare-Lilith e cazul să rupem niște rădăcini. Dacă ai căutat un moment să nu mai ții cont de gura lumii, să rupi niște bariere, să nu îți mai pese, atunci l-ai găsit. 30 iunie poartă exact energia aceasta, în caz că ți-o doreai și aveai nevoie de sprijin de la astre, ei bine, nu mai ține cont, acum te poți rupe, te poți arunca, e acel moment în care poți face ce dorești. 

Lilith, energia, umbra de care ne e cel mai teamă, pe plan profesional, social, te face să rupi bariera. Dacă Soarele în Rac vrea să fie totul bine, să nu supere pe nimeni, Lilith în Rac vrea tocmai opusul, vrea să fii rebel, vrea să nu îți mai pese de cine se supără. 

Rupe rădăcinile, schimbă ceva în cadrul familiei, dărâmă tot ce e de dărâmat, dacă așa simți, dă-ți singur aripi. Acest potențial de a dărâma tot poate fi unul extrem de creativ, chiar dacă sperie la un moment-dat. Desigur, nu le face rău celorlalți în mod voit, ci doar rupe-te din locul în care simți că nu mai crești. A dărâma tot poate să însemne și faptul că scrii într-un mod extrem de tradițional sau pictezi timid, deși tu ai vrea să o faci altfel și îți e teamă să îți spui punctul de vedere, să îți arăți adevărata latură artistică din cauză că familia nu acceptă talentele tale. A rupe, de fapt, înseamnă a accepta tu tot ceea ce ești tu, a-ți privi și umbrele, a-ți privi și întunericul din interior, a ține cont și de dorințele pe care le tot împingi în spate de ani și ani.

Cine este Lilith? Care este povestea ei?

Figura revoluționară a lui Lilith încă menține un efect năucitor asupra noastră și asta probabil din cauza faptului că nu știm foarte multe lucruri despre ea. Lilith, femeia independentă, cunoscută ca fiind un demon al nopții sau prima soție a lui Adam, umple pagini de mitologie cu trecutul său controversat.

În folclorul evreiesc Lilith era un demon al nopții, practic asta însemna numele ei care se referea la o clasă de monștri din Mesopotamia care le făceau rău nou-născuților. Însă cuvântul „lilith” nu face trimitere doar la „demon”, ci și la „bufință” deoarece zeițele-demoni aveau aripi și în loc de picioare - gheare de pasăre.

Alte surse ne trimit la Lilith ca fiind prima soție a lui Adam. Spre deosebire de Eva care fusese creată dintr-o coastă a lui Adam, Lilith fusese ea plămădită din țărână la fel ca presupusul său soț și dorea drepturi egale în căsătoria sa. Cearta dintre Adam și Lilith a pornit tocmai de la aceste drepturi egale pe care le reclama femeia, drepturi pe care și le dorea respectate și atunci când venea vorba despre relațiile intime. În timpul unui act sexual, Lilith a refuzat să se supună instrucțiunilor lui Adam și a cerut să stea ea deasupra lui, prin urmare el a încercat să o oblige folosind forța. Aceasta a fost picătura care a umplut paharul, iar Lilith l-a părăsit pe Adam, considerând că nu va accepta niciodată să îi fie altceva decât egală. 

Îngerii care au încercat să o convingă pe Lilith să se întoarcă la soțul său au amenințat-o spunându-i că va muri înecată dacă nu revine. Însă ea și-a dat seama că are un avantaj. Înainte să apară probleme în paradis, Dumnezeu îi oferise toată puterea de a-i ocroti pe nou-născuți, mai precis pe fete până în cea de-a douăzecea zi a vieții lor și pe băieți până în cea de-a opta zi. Îngerii au făcut un pact cu ea, oferindu-i libertatea în schimbul protecției bebelușilor care vor purta o amuletă cu numele ei. 

Și Dumnezeu a încercat să o facă pe Lilith să revină acasă, dar nu a reușit. I-a spus că dacă nu se va întoarce își va vedea murind o sută dintre copiii zămisliți deja cu demoni. Lilith a preferat mai degrabă să-și vadă copiii murind în fiecare zi la răsăritul și la apusul soarelui decât să renunțe la principiile sale. Având sufletul otrăvit de amărăciunea acestor atrocități, Lilith a devenit și mai puternică și mai răzbunătoare. 

Un alt aspect interesant asupra poveștilor ce planează asupra acestei creaturi mitologice este faptul că ea a părăsit raiul mult înainte de căderea lui Adam și a Evei, prin urmare, Lilith nu a cunoscut moartea. 

surse articol: britannica.com, people.howstuffworks.com & mythology.net

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel