5 beneficii ale cosmeticelor bio. De ce le poți folosi?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

Pe lângă o dietă echilibrată și mișcare, pentru o piele sănătoasă, poți lua în calcul și folosirea cosmeticelor bio. Aceste produse de îngrijire nu conțin aditivi, nu sunt testate pe animale și nu au in compoziție substanțe sintetice sau chimice. Iată care sunt beneficiile!

Dacă te gândești să încerci cosmeticele organice sau le folosești deja, dar nu știi ce avantaje au, iată pe ce te poți baza!

1. Cosmeticele bio nu au substanțe chimice sau sintetice

Cu siguranță, te-ai uitat la produsele cosmetice pe care le găsești în magazinele obișnuite. Acestea au în compoziție substanțe chimice și sintetice, spre deosebire de cele bio. Produsele bio de îngrijire sunt fabricate în special din plante, din uleiuri vegetale sau din derivate din plante și nu conțin aditivi.

De exemplu, poți găsi produse care au în compoziție unturi, plante și extracte din plante, uleiuri de avocado, shea, cocos sau migdale. Alte ingrediente pot fi coloranții naturali, ca turmericul, sfecla, șofranul sau cărbunele vegetal, ce oferă culoare cremelor, săpunurilor sau altor produse de machiaj.

2. Cosmeticele naturale sunt recomandate tuturor tipurilor de ten

Din fericire, cosmeticele naturale se pot folosi indiferent de tenul pe care îl ai, chiar și pentru cel sensibil. În compoziția lor, vei găsi ingrediente naturale și delicate cu pielea, ce nu cauzează reacții adverse și nu au efecte secundare. De obicei, se recomandă atât persoanelor cu ten gras sau cu tendință acneică, dar și celor cu dermatite atopice.

Întreabă-ți întotdeauna medicul dermatolog dacă poți folosi produse bio naturale.

3. Produsele bio au vitamine și nutrienți benefici

Dacă ai nevoie de ten hidratat și luminos, cosmeticele bio ți se potrivesc de minune. Motivul? Conțin nutrienți și vitamine benefice, precum vitamina E, ulei de măsline sau ulei de cocos, ingrediente optime pentru o textură delicată a pielii. Cosmeticele bio pot să conțină și antioxidanți, care sunt responsabili de tratarea semnelor îmbătrânirii.

Poți să achiziționezi cosmetice bio pentru față, precum cremele, uleiurile și serurile antirid sau produse de machiaj. Nu uita nici de cosmeticele bio pentru corp: loțiuni, gel de duș, exfoliante, tratamente, șampoane și măști.

4. Cosmeticele bio nu conțin parfumuri și parabeni. Nu irită pielea

Alte avantaje ale cosmeticelor bio? Acestea nu conțin parfumuri artificiale și nici parabeni. Se folosesc doar conservanți naturali, fără efecte secundare, ce nu irită pielea. Mirosul plăcut al cosmeticelor bio este dat doar de ingredientele naturale și de uleiurile folosite in aromaterapie, care nu irită și nu provoacă alergii.

5. Cosmeticele naturale nu sunt testate pe animale

După cum știi, cea mai mare parte a cosmeticelor obișnuite se testează pe animale. Dacă ești interesat de latura etică a acestui aspect, poți miza pe cosmeticele bio, pe bază de ingrediente naturale și plante. Acestea se testează în laborator, de către experți, dar nu implică testarea pe animale.

Vezi și: Legătura dintre cancer și parabenii din cosmetice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel