5 reguli Feng Shui pentru ușa de la intrare

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Află din următorul articol cum trebuie să amenajezi holul astfel încât să-ţi intre în casă doar energii pozitive.

În Feng Shui, unul dintre primele locuri la care să te uiți în casa ta este ușa de la intrare. Energia pozitivă intră în casă prin ușa de la intrare, aceasta fiind un portal către abundență și prosperitatea casei. Pentru a înțelege de ce e esențial să acorzi atenție ușii de la intrare, specialiștii Feng Shui spun să te gândești la ușa de la intrare ca la gura casei. Este locul în care casa își primește aportul de energie, fie că este bună sau rea.

Energia bună care intră pe ușa din față poate fi considerată similară cu mâncarea sănătoasă pe care o persoană o consumă. În plus, dincolo de acest aspect, ușa de la intrare funcționează un pic ca prima impresie pe care o faci unei persoane și influențează starea de spirit și atitudinea asupra modului în care începi ziua și cum te simți când ajungi acasă.

Așadar, dacă vrei să atragi energia pozitivă în casa ta, iată 5 reguli Feng Shui pentru ușa de la intrare care vor atrage energia pozitivă:

1. Elimină dezordinea

Pentru a elimina dezordinea de la intrarea casei, asigură-te că ai sisteme de organizare a încălțămintei, genților și gecilor, pentru a reduce dezordinea la minimum. Intrarea către casa ta este cea care creează atmosfera pentru întreaga casă. Dacă vii acasă și intri într-o casă aglomerată, mintea ta capătă imediat acea energie. Dar dacă, după o zi plină, ajungi acasă într-o casă curată și aerisită, mediul tău va oferi un spațiu liniștit în care să te relaxezi.

2. Repară orice problemă a ușii

Este important să ai grijă de aspectul ușii de la intrare, dar mai ales de cum funcționează aceasta. Asigură-te că vopseaua nu se cojește sau că ușa nu face zgomot, nu scârțâie, când este deschisă. În Feng Shui se crede că aceste mici obstacole afectează viața de zi cu zi. Așa că, verifică periodic starea de mentenanță a ușii de la intrare și că aceasta este fără crăpături, zgârieturi sau așchii. Verifică dacă aceasta se închide și se deschide cu ușurință și dacă are nevoie de o nouă vopsire.

3. Plasează ghivece cu plante naturale

La intrarea în casă, plasarea unor ghivece cu plante naturale este o alegere inspirată pentru a atrae energia bună. Dar, înlocuiește plantele cu frunze ascuțite cu altele care au frunze rotunde, deoarece frunzele ascuțite nu atrag energia bună. În funcție de spațiul de care dispui și cantitatea de lumină, alege un ficus sau crassula (plata banilor), ambele fiind plante care necesită întreținere relativ redusă.

4. Nu plasa oglinda cu fața spre ușă

O greșeală des întâlnită în casele multor oameni din punct de vedere feng Shui este plasarea oglinzii din hol cu fața către intrare. Atunci când chi-ul intră în casa ta, sare în oglindă și se întoarce afară. Oglinda se așază pe un perete perpendicular cu ușa de la intrare.

5. Alege culoarea potrivită

În funcție de direcția ușii de la intrare, există o culoare potrivită pentru fiecare direcție cardinală. Dacă ușa principală este orientată spre sud, alege roșu aprins. În cazul în care ușa de la intrare este orientată spre nord, alegeți fie negru, fie o nuanță închisă de albastru. Pentru est și sud-est, culoarea naturală a lemnului este cea mai bună, iar pentru vest și nord-vest este potrivită culoarea galbenă sau ocru. În cele din urmă, pentru direcțiile sud-vest și nord-est, optați pentru culoarea albă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel