5 trucuri utile pentru albirea dinților. Ce să faci pentru un zâmbet mai frumos

astrosens Team | Dată: 16 sep 2021, 22:14 | Categorie: Stiri
5 trucuri utile pentru albirea dinților. Ce să faci pentru un zâmbet mai frumos / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
5 trucuri utile pentru albirea dinților. Ce să faci pentru un zâmbet mai frumos / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Mai multe trucuri pe care le poți utiliza acasă îți pot face o dantură mai frumoasă.

Dacă te gândești să ai o dantură frumoasă, există mai multe trucuri pentru albirea dinților. Un zâmbet imaculat și strălucitor va trezi întotdeauna suspine. Iar dacă nu vrei să treci pe la cabinetul medicului stomatolog, Click! îți oferă cinci trucuri pentru albirea dinților, chiar la tine acasă.

O igienă dentară necorespunzătoare, consumul de dulciuri, cafea și vin, tutunul, toate au un efect negativ asupra dinților. Pentru a-i menține sănătoși și albi cât mai mult timp, încearcă următoarele trucuri pentru albirea dinților.

Cele mai eficiente trucuri pentru albirea dinților

1. Spală-te cu bicarbonat de sodiu. Acesta ajută la albirea danturii însă trebuie folosit cu moderaţie, pentru a nu deteriora smalţul dinţilor. Presară bicarbonat de sodiu pe periuţă şi curăţă dinţii cu mişcări blânde de sus în jos.

2. Coaja de banană. După ce ai mâncat banana, nu arunca la gunoi coaja acesteia. Albirea dinților cu coaja de banană este o metodă sigură și sănătoasă. Este unul dintre cele mai simple trucuri pentru albirea dinților.

3. Spală-te cu sare. Foloseşte sare fină de bucătărie şi procedează ca în cazul bicarbonatului de sodiu. Atenţie să nu-ţi răneşti gingiile!

4. Mănâncă căpşune. Pe acestea trebuie să le consumi cu încredere ori de câte ori ai ocazia. Este recomandat ca, după fiecare masă, dacă nu te poţi spăla pe dinţi, să consumi căpșune. Mâncatul acestora este, cu siguranță, unul dintre cele mai plăcute trucuri pentru albirea dinților.

5. Foloseşte lămâie. Clăteşte gura după fiecare periaj cu apă în care ai stors o lămâie. Poţi freca dinţii şi cu coajă de lămâie.

Alte trucuri pentru albirea dinților

1. Mănâncă mai multe mere, țelină și morcovi, deoarece cresc producția de salivă, ceea ce ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene, motiv pentru care sunt considerate unele dintre cele mai plăcute trucuri pentru albirea dinților.

2. Consumă mai multe lactate, pentru că întăresc smalţul dinţilor, și aduc mult mai multă strălucire.

3. Deși cunoști regula spălatului pe dinți după fiecare masă, totuși nu ai acces la periuța tot timpul, de aceea este bine să-ți clătești gura cu apa plată, pentru a îndepărta resturile de mâncare și pentru a împrospăta cavitatea bucală, acesta fiind unul dintre cele mai ușoare trucuri pentru albirea dinților, potrivit Click.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?