8 martie - semnificaţii neaşteptate: Ziua de organizare a biroului de acasă; Ziua numelor unice

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
8 martie - semnificaţii neaşteptate: Ziua de organizare a biroului de acasă; Ziua numelor unice (sursa foto: Jess Bailey / Unsplash)
8 martie - semnificaţii neaşteptate: Ziua de organizare a biroului de acasă; Ziua numelor unice (sursa foto: Jess Bailey / Unsplash)

Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare. Deja ştim că 8 martie este Ziua internaţională a femeii, dar iată ce alte semnificaţii mai poartă:

Citeşte şi: 8 martie - Ziua internaţională a femeii

Ziua de organizare a biroului de acasă

Birourile de acasă sunt din ce în ce mai răspândite de la an la an şi chiar mai mult în ultima perioadă, care a fost marcată de criza pandemică. Pe de altă parte nu trebuie să fim lucrător independent sau să lucrăm în telemuncă pentru a avea un birou acasă. Acesta poate fi folosit pur şi simplu pentru a sorta facturile, documentele, a face calcule financiare şi aşa mai departe, iar faptul de a avea un spaţiu de lucru desemnat poate face ca totul să se desfăşoare mai repede şi mai uşor.

Cu toate acestea, la fel ca bucătăria, livingul şi aproape orice altă cameră a casei, biroul poate deveni dezordonat, prăfuit, aglomerat, dezorganizat şi, ca urmare a acestei combinaţii, un obstacol în calea scopului său. Ziua de organizare a biroului de acasă (#OrganizeYourHomeOfficeDay), marcată în a doua zi de marţi din luna martie, are scopul de ieşi din acest haos, oferind motivaţia de a face curat şi a pune lucrurile în ordine.

Ziua numelor unice

După ce în ajun am sărbătorit ziua lucrurilor amuzante despre nume, lista se restrânge şi calendarul propune celebrarea doar a numelor unice.

În fiecare an apar liste care anunţă cele mai populare nume de copii. Cel mai mult celebrităţile sunt cele care le dau copiilor lor nume unice. Numele sunt importante, deoarece ajută la crearea identităţii noastre în faţa lumii şi a noastră înşine. Ziua numelor unice (#UniqueNamesDay) este momentul din an pentru a-i sărbători pe cei care au astfel de nume interesante.

Ca şi ziua lucrurilor amuzante despre nume, ziua numelor unice a fost creată de acelaşi onomatolog amator american Jerry Hill în 1997. De atunci, a devenit un eveniment anual. Există unele lucruri prin care trec persoanele cu nume unice şi la care cei cu nume comune nu trebuie să se gândească niciodată. De exemplu, în excursii şi vacanţe apare dorinţa de a avea suveniruri cu numele propriu inscripţionat pe ele. Din păcate, rareori există un obiect astfel personalizat care să se potrivească persoanelor cu nume unice. Poate părea un lucru mărunt, dar pentru un copil acest lucru este frustrant.

Însă ziua numelui unic este ocazia ca cei în această situaţie să conştientizeze că a fi unic este ceva special care îi diferenţiază şi această unicitate trebuie sărbătorită.

sursa: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel