A Crab in the Pool, cea mai bună animație a anului

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri

Scurtmetrajul "A Crab in the Pool", regia Alexandra Myotte şi Jean-Sébastien Hamel, a fost desemnat câştigătorul Trofeului Animest la cea de-a 18-a ediţie a Festivalului Internaţional de Animaţie.

"Este o poveste emoţionantă despre Zoe şi fratele ei, Theo, lăsaţi să se descurce singuri. Povestea ne duce într-o lume fantastică, prin imaginaţia copiilor", au spus membrii juriului care a desemnat filmul câştigător.

Cei doi regizori au transmis, prin intermediul unui mesaj video, mulţumiri juriului şi publicului şi organizatorilor Festivalului Animest.

"Este o foarte mare onoare pentru noi. Suntem mâhniţi că nu putem fi la Bucureşti pentru a putea sărbătorii acest premiu. Ne-am fi dorit să fim alături de voi, în România, să sărbătorim, pentru că acesta este un moment foarte important pentru noi", a transmis Alexandra Myotte.

Câştigătorului Trofeului Animest 2023 îi este asigurat automat un loc pe lista candidaţilor eligibili pentru o nominalizare la Premiile Oscar, acordate de Academia Americană de Film.

Mihai Mitrică, directorul festivalului, a spus că ediţia aniversară din acest an a fost una record, cu peste 400 de filme de scurtmetraj şi lungmetraj.

"A fost o ediţie aniversară, a 18-a. A fost mult mai mult decât am făcut în ceilalţi ani. Am avut, de asemenea, şi foarte multe activităţi pe lângă festival şi, bineînţeles, principalul schelet al festivalului, filmele care au fost şi anul acesta într-un număr record - am avut peste 400 de filme de scurtmetraj şi lungmetraj", a declarat Mihai Mitrică pentru Agerpres la începutul galei de premiere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel