Accidentul vascular cerebral. Acest tip de durere te-ar putea alerta, potrivit unui studiu

Autorul articolului: Valentina Miu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Femeile care au migrene ar avea mai multe șanse de a avea un accident vascular cerebral hemoragic sau un atac de cord, potrivit unui studiu recent.

 

Migrena reprezintă o boală neurologică, manifestată printr-o simptomatologie complexă.

Potrivit unui studiu, persoanele cu această afecțiune pot prezenta un risc crescut de accident vascular cerebral ischemic, iar femeile ar putea suferi atacuri de cord sau accident vascular cerebral hemoragic crescute, potrivit 20minutos.es.

Autorii studiului au detaliat că aceste dovezi se adaugă cercetărilor anterioare care indicau că, în general, persoanele diagnosticate cu migrenă au un risc mai mare de probleme cardiovasculare înainte de vârsta de 60 de ani.

Cu toate acestea, riscul crescut de accident vascular cerebral ischemic ar afecta în principal femeile tinere.

Pentru a testa dacă femeile cu migrenă au mai multe șanse de a avea un accident vascular cerebral hemoragic sau un atac de cord, cercetătorii au efectuat un eșantion format de bărbați și femei cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani ale căror date le-au obținut din fișele medicale daneze colectate între 1996 și 2018.

Pe baza prescripțiilor medicale, ei i-au separat pe cei care au avut un diagnostic de migrenă de cei care nu au avut și au comparat riscurile lor de atac de cord, accident vascular cerebral hemoragic și accident vascular cerebral ischemic.

Folosind această metodă, ei au descoperit că, spre deosebire de dovezile anterioare, atât bărbații, cât și femeile cu migrenă au într-adevăr un risc mai mare de accident vascular cerebral ischemic. Femeile au fost mai susceptibile de a suferi un atac de cord și un accident vascular cerebral hemoragic, în comparație cu bărbații cu migrenă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel