Affenpinscher - câinele maimuță. De ce nu este un câine ideal pentru copii. Ce trebuie să știi înainte să cumperi această rasă

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Informații despre Affenpinscher - câinele maimuță, care sunt trăsăturile lui și ce trebuie să știi înainte de a lua o astfel de rasă.

De origine germană, Affenpinscher / Câinele maimuță este cunoscut în Europa încă din sec al XVIII-lea și a fost folosit pentru distrugerea rozătoarelor, iar mai târziu a devenit câine de companie. Affenpinscher înseamnă terrier maimuță datorita aspectului sau care aduce cu al maimuței.

Affenpinscher este un câine mic, bine proporționat, cu o forma pătrată. Are un cap lat, cu barbă, mustăți și sprâncene lungi. Ochii sunt rotunzi, proeminenți și de culoare închisă. Urechile sunt natural lăsate, dar pot fi tăiate pentru a sta ridicate. Coada este lungă și curbată pe spate sau poate fi scurtată și purtată drept. Blana este deasă, sârmoasă și mai lungă pe piept decât pe spate. Culoarea neagră este mai des întâlnită, dar poate fi și argintiu, gri, negru sau cafeniu. Poate avea o pată alba pe piept, potrivit infocaini.ro, citează DC NEWS.

Personalitate unui câine Affenpinscher este vastă. Este un câine îndrăzneț, curios, alert, vesel, curajos, încăpățânat și uneori răutacios. În general este liniștit, dar poate deveni gălăgios dacă este stârnit.

De ce nu este un câine ideal pentru copii

Câinii Affenpinscher sunt devotați stăpânului. Mai mult, această rasă se acomodează destul de ușor vieții de apartament, însă are nevoie de plimbări zilnice chiar dacă are un nivel de activitate moderat.

Prin prisma personalității sale nu este un câine ideal pentru copii, în special pentru copii mici, pentru că nu suportă să fie înghesuit, tras de urechi sau coadă ori pupat cu forță, așa cum copiii mici obișnuiesc să facă. Cel mai probabil va muscă drept răspuns, de aceea nu este bine să lăsăți un Affenpinscher nesupravegheat în preajma celor mici. Este atașat de familie, inclusiv de cei mici, dar este departe de fi caracterizat că și câinele-bonă. Aceștia nu sunt recomandați familiilor cu bebeluși sau copii mici, dar mai degrabă familiilor fără copii sau cu copii mai mari care sunt gata sa alerge toată ziua împreună cu ei, arată petmed.ro

Dacă alegeți această rasă, evitați să creșteți în aceeași casă hamsteri sau porcușori de guineea. De asemenea, ei au o relație complicată cu pisicile. Câinii Affenpinscher se pot înțelege bine numai cu exemplarele cu care au crescut împreună. 

Hrănire și îngrijire, la ce să fii foarte atent

În ceea ce privește îngrijriea unui Affenpinscher, blana acestuia trebuie periată regulat și trebuie să ai mare grijă pentru ca părul să nu-i intre în ochi pentru că i-l irită. Are nevoie de îngrijire dentară și îngrijirea unghiilor. La fel ca majoritatea raselor mici, Affens are probleme cu boală parodontala, așa că trebuie să-i periați dinții zilnic pentru a ajuta la eliminarea tartrului și a bacteriilor. Tăiați-i unghiile o dată sau de două ori pe lună. 

Fiind uneori puțin încăpățânat, este bine să aibă un stăpân destul de ferm.

Are nevoie de dresaj consecvent, variat, dar și socializare și joacă. Câinii Affenpinscher învață destul de repede comenzile, deci nu va fi greu să te descurci cu el.

Greutatea la care ajunge un câine Affenpinscher variază între 3 - 5 kilograme, iar înălțimea între 4 - 29 cm.

Affenpinscher are nevoie de un sfert sau jumătate de cupă de mâncare în 24 de ore, împărțită în 2 mese. Nu îi lăsați mâncarea la discreție deoarece poate să se îngrașe excesiv. Dacă nu sunteți sigur că are greutatea optimă, palpați-i coastele. Ar trebui să le simțiți fără a apasă puternic pe blană. Luați măsuri dacă sesizați că s-a îngrășat excesiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel