Ai o hartă natală DIURNĂ sau NOCTURNĂ? Iată un GHID simplu care te va ajuta

astrosens Team | Dată: 17 ian, 17:02 | Categorie: Recomandari
Ai o astrogramă de ZI sau de NOAPTE? Iată un GHID simplu care te va ajuta (sursa foto: Vedrana Filipović / Unsplash)
Ai o astrogramă de ZI sau de NOAPTE? Iată un GHID simplu care te va ajuta (sursa foto: Vedrana Filipović / Unsplash)

Dacă eşti pasionat de astrologie, poate știi că există niveluri mai profunde decât simplul horoscop după zodii. Există ascendent, apoi semnele în care se aflau Luna şi celelalte planete în momentul naşterii tale, formând astrograma ta. De fapt, s-ar putea să nu te identifici prea mult cu zodia ta de cele mai multe ori, pentru că trebuie să iei în considerare întreaga ta hartă natală.

O modalitate foarte simplă de a afla mai multe despre amprenta ta cosmică unică este să determini dacă ai o hartă natală diurnă sau nocturnă. Nu se leagă doar de momentul/ ora naşterii tale - este vorba despre plasarea Soarelui în harta ta natală.

Conceptul de astrogramă de zi sau de noapte (diurnă sau nocturnă) este un concept astrologic antic cunoscut sub numele de secta sau conditio.

Semnele și planetele vizibile sunt împărțite în două secte: diurne (zi) și nocturne (noapte). Secta descrie cum vor funcționa energiile în astrograma ta.

Iată un ghid rapid:

Diurn

Planetele diurne

Soare
Jupiter
Saturn
Mercur este diurn dacă răsare înaintea Soarelui și nocturn dacă apune după Soare.

Semnele diurne

Berbec
Gemeni
Leu
Balanţă
Săgetător
Vărsător

Case diurne

Casele 7 - 12

Nocturn

Planetele nocturne

Luna
Venus
Marte
Mercur este diurn dacă răsare înaintea Soarelui și nocturn dacă apune după Soare.

Semnele nocturne

Taur
Rac
Fecioară
Scorpion
Capricorn
Pești

Case nocturne

Casele 1 - 6

Cum îți poți da seama dacă ai o astrogramă de zi sau de noapte?

În primul rând, caută harta natală punând ora nașterii, data și locația într-un calculator gratuit pentru graficul natal. Acum, găseşte linia orizontală care începe cu semnul Ascendentului (marcat cu literele AC sau ASC) în harta natală și determină pe ce parte a orizontului se află Soarele - sau verifică în ce casă se află fiecare planetă din astrograma ta. Dacă Soarele se află deasupra liniei orizontului sau în casele 7, 8, 9, 10, 11 sau 12, ai o astrogramă de zi. Dacă Soarele se află sub linia orizontului sau în casele 1, 2, 3, 4, 5 sau 6, ai o astrogramă nocturnă. Sună complicat? 

Nativii care au astrograme de zi sau diurne tind să fie mai expresivi şi mai extrovertiţi (un fel de vedeta spectacolului), în timp ce nativii care au astrograme de noapte sau nocturne sunt mai mult în zona emoţională receptivă a spectrului (adică scenaristul din culise).

În esență, într-o hartă de zi, planetele diurne (Soarele, Jupiter, Saturn și uneori Mercur) au o influență mai puternică, iar într-o hartă de noapte, planetele nocturne (Luna, Venus, Marte și uneori Mercur) domină.

Verifică cu atenţie unde este poziţionată planeta Mercur în harta ta natală. Dacă Mercur este spre dreapta Soarelui, este diurn. Dacă este spre stânga, este nocturn.

Dacă ai o astrogramă de zi / diurnă

Ai tendința de a fi mai expresiv şi mai extrovertit. Poți să te identifici mai mult cu zodia ta (semnul tău solar) și ai o abordare energică și deschisă. Acest lucru este valabil mai ales dacă ai ascendentul în Leu sau când Soarele îţi "conduce" harta sau dacă Soarele, Jupiter și Saturn sunt în semne zodiacale diurne (Berbec, Gemeni, Leu, Balanță, Săgetător sau Vărsător).

Dacă ai o astrogramă de noapte / nocturnă

Ești mai rezervat, mai emoțional și mai receptiv. Te ferești de lumina reflectoarelor și nu ești chiar ca o carte deschisă. Poţi să rezonezi mai mult cu semnul în care se afla Luna când te-ai născut, mai ales dacă este plasat într-un semn nocturn (Taur, Rac, Fecioară, Scorpion, Capricorn sau Pești). Ai tendința de a te baza pe emoțiile tale și îţi foloseşti intuiția înainte de a face următoarea mișcare. Dacă Luna, Venus și Marte sunt, de asemenea, plasate în semne nocturne, ele pot fi surse pozitive de putere pentru tine.

sursa: cosmopolitan.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?