Ai păr uscat sau deteriorat? Iată cum poți să-l îngrijești în anotimpul rece

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Practic
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

Nu doar pielea poate să devină uscată când este frig, ci și podoaba ta capilară. În acest caz, părul nu este mătăsos sau strălucitor, așa că merită o îngrijire pe măsură. Află cum trebuie să arate rutina ta, pentru un păr mai sănătos.

Din fericire, ai la dispoziție soluții utile pentru îngrijirea părului, potrivite pentru orice buget, astfel încât să scapi de părul uscat sau să fortifici firele sensibile.

1. Folosește un șampon special conceput pentru tipul tău de păr

Deși ai zice că poți folosi orice șampon, atât timp cât nu îți provoacă mătreață sau curăță părul în profunzime, ar fi bine să alegi produsele de îngrijire a părului cu mai multă grijă, mai ales în sezonul rece. Caută în magazine un șampon special conceput pentru o podoabă capilară uscată sau pentru fire fragile.

Șampoanele destinate părului uscat au în compoziție o mulțime de ingrediente active care hrănesc firele în profunzime, le întăresc și le oferă strălucire. Șamponează părul o dată sau de două ori, în funcție de nevoie și clătește bine. Dacă vrei, poți să lași șamponul să acționeze măcar câteva minute, înainte să clătești cu apă din abundență.

2. Nu uita de balsamul de păr!

Poate că nu folosești în mod constant balsam de păr, însă, când temperaturile scad, îți recomandăm să o faci. În afară de șampon, firele uscate și lipsite de vitalitate au nevoie și de acest produs de îngrijire, care înmoaie părul. Aplică-l de la jumătatea părului în jos, spre vârfuri și lasă-l să acționeze. Poate să îndepărteze aspectul deteriorat și elimină efectul de fire rebele.

3. Aplică regulat și o mască de păr

Nu opri aici rutina de îngrijire, mai ales dacă te confrunți cu un păr uscat în sezonul rece. Pe lângă balsam, măcar o dată pe săptămână, folosește și o mască de păr, care oferă  îngrijire. Îți trebuie un produs care hidratează intens firele rebele sau care se rup repede la pieptănat sau periere.

Masca de păr are și rolul de a proteja părul de agresiunile de zi cu zi. Dacă nu vrei să încerci produse din comerț, folosește ulei de cocos, pe care să-l lași să acționeze pentru cel puțin jumătate de oră. După care, poți să speli părul speli așa cum obișnuiești. Vei vedea că vârfurile și aspectul părului vor căpăta un suflu nou.

4. Alege ulei pentru vârfuri și spray de protecție termică

În final, ar fi bine să utilizezi și ulei, pe care să-l aplici mai ales pe vârfurile uscate sau despicate. Desigur, ocupă-te și de tunsul vârfurilor, fiindcă produsele de îngrijire nu sunt suficiente. Uleiul hrănește părul și se aplică după spălat și uscat.

Ca să îți protejezi părul uscat, ai nevoie și de un spray pentru protecție termică, util atunci când te coafezi. Fie că folosești uscătorul, placa sau ondulatorul, părul tău se expune unor temperaturi foarte ridicate. Spray-ul pentru protecție termică împiedică uscarea excesivă a firelor.

Ai în vedere aceste sugestii și menține părul sănătos și hrănit în profunzime, chiar și în zilele friguroase de iarnă!

Vezi și: Tratamente cosmetice pe bază de cafea - 3 idei utile pentru oricine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel