Alexander McQueen: Detalii din astrograma designerului și de ce a fost numit un geniu al modei

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Captură YouTube Fashion Television
Captură YouTube Fashion Television

Alexander McQueen a fost și continuă să fie unul dintre cei mai faimoși designeri de modă ai lumii. În ciuda tuturor controverselor, tânărul designer a lăsat în urmă o afacere prosperă și colecții care au făcut înconjurul lumii.

Alexander McQueen a fost supranumit un geniu al modei și pe bună dreptate. Se consideră că designerul britanic a avut adevărate revelații artistice, în ciuda faptului că a reprezentat și un personaj controversat din lumea modei.

Cel care avea să fie unul dintre cei mai interesanți oameni din lumea fastuoasă a modei s-a născut în 1969, la Londra. Datorită pasiunii enorme pentru acest domeniu, tânărul Lee Alexander McQueen avea să renunțe la școală la doar 16 ani, pentru a începe o carieră în această lume.

Cu ce se deosebea de alți tineri? Se pare că Alexander avea un spirit al inovației nemaiîntâlnit, motiv pentru care primele sale colecții au șocat lumea și l-au introdus în paginile criticilor de pretutindeni. Cu toate acestea, grație spectacolelor pe care le punea în scenă, ziariștii ar fi făcut orice să ajungă lângă podiumurile de modă, atunci când tânărul avea vreo prezentare.

Prezentările sale unice și extrem de contestate au creat o adevărată frenezie pe scena modei. De exemplu, artistul a folosit o hologramă a lui Kate Moss, care a plutit deasupra participanților la prezentare. Mai mult, Aimee Mullins a făcut parte din prezentarea unei colecții a lui McQueen. Această campioană a purtat picioare prostetice din lemn, sculptate manual. La finalul colecției, modelul Shalom Harlow a fost stropită cu vopsea de două brațe robotice, purtând o rochie albă superbă, voluminoasă.

Deși avea un succes răsunător, faimosul designer a ales să-și pună capăt zilelor în 2010, la vârsta de 40 de ani. "Copilul teribil" al modei a fost devastat de moartea mamei sale, peste care nu a putut trece, dar și de alți demoni interiori care nu-i dădeau pace. Acesta suferea și de depresie și de anxietate, conform psihiatrului său.

În prezent, directorul creativ al casei de modă McQueen este Sarah Burton și reușește să ducă mai departe povestea minunată a acestui mare artist. În continuare, casa de modă se bucură de un real succes, cu vânzări impresionante.

Celebrul designer McQueen a lăsat în urmă mult mai mult decât bani sau obiecte de artă. Pentru pasionații de modă, acesta va rămâne mereu cel care a adus în lumină colecții dramatice și surprinzătoare, care fascinau.

Nu în ultimul rând, o parte însemnată a moștenirii lăsate de designerul londonez face parte dintr-o fundație care sprijină artiștii tineri și designerii la început de drum.

Fără doar și poate, Alexander McQueen a schimbat felul în care este privită moda.

Despre astrograma lui Alexander McQueen

Avem de-a face cu unul dintre cei mai revoluționari designeri de modă!

Pe lângă triada Soare-Lună-Mercur în Pești, care poate fi considerată responsabilă pentru accesarea unor lumi imposibile sau universuri paralele, Alexander McQueen se putea lăuda cu o conjuncție Uranus-Jupiter exact pe Nodul Sud în Balanță! Un aspect uimitor! Genial am putea spune, dar și destul de scandalos.

De altfel, viața sa nu a fost deloc liniară și plictisitoare. Totuși, conjuncția Venus-Saturn în semnul Berbecului l-a făcut să facă artă la cel mai înalt nivel cu putință. Dacă ai o asemenea astrogramă, oriunde te-ai afla, vei întoarce lumea cu susul în jos și îți vei crea numeroși adepți.

Vezi și: Hugo Boss: care este povestea ascunsă a brandului celebru?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel