ANM: Averse, grindină şi intensificări de vânt în toată ţara. Până când ține vremea rea?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Vremea
Pixabay.com
Pixabay.com

Mai avem de așteptat până la zilele călduroase. Iată prognoza transmisă de ANM!

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis, joi, o informare meteo de averse şi vânt puternic pentru toată ţara, valabilă până vineri dimineaţa.

Conform meteorologilor, în intervalul 25 aprilie, ora 10:00 - 26 aprilie, ora 06:00, va ploua în sudul, centrul şi estul ţării. Vor fi mai ales averse, care în regiunile sud-estice vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra local cantităţi de apă de 15 - 25 l/mp, spun meteorologii. La altitudini de peste 1.500 de metri, cu precădere în Carpaţii Meridionali şi Orientali, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Sursa: AGERPRES/(AS - editor: Oana Tilică)

Ce-i preocupă pe alții: Diferențe între sauna elvețiană și cea finlandeză

Este recomandat ca cetățenii să se adăpostească și să fie atenți, în special la deplasări. Cel mai indicat este să vă feriți de incidente neplăcute!

Iată câteva activități pe care le poți face până când trece vremea rea:

  • Coace ceva delicios - Coacerea poate fi și sănătoasă. Există rețete alternative delicioase de biscuiți, cu ingrediente precum banane sau mere. Caută ceva gustos și pune mâna pe copt!
  • Joacă - De la jocuri de societate până la inventarea unuia nou, organizează o zi cu jocuri pentru a te distra alături de familie.
  • Puzzle - Puzzle-urile sunt ieftine, educative și te vor ține ocupat ore în șir!
  • Maraton de filme - Pregătește popcorn și bucură-te de o zi de filme acasă. Fiecare copil își poate alege filmul preferat, iar tu vei avea timp de îmbrățișări cu cei mici.
  • Plimbare pe aleea amintirilor - Uita-te la poze vechi sau filme de familie. Astfel poți retrăi niște momente frumoase. Scrie o scrisoare
  • Citește - O carte bună este aliatul cel mai de preț într-o zi ploioasă. Mai ales dacă timpul nu ți-a mai permis să lecturezi.
  • Curățenie distractivă - Pune muzică și transformă curățenia într-un joc distractiv pentru tine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel