Anul 2022, marcat de Mercur RETROGRAD. Recomandările astrologului Daniela Simulescu

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Recomandari

Mercur retrograd de PATRU ori în 2022. Nu este poate ce ţi-ai dorit să auzi la început de an, când poate sperai să fie mai multă linişte sau după ce ai apucat să îţi faci rezoluţii şi planuri, Mercur fiind cunoscut pentru întârzierile şi încurcăturile pe care le provoacă, dar astrologul Daniela Simulescu îţi explică şi partea sa pozitivă. Iată ce presupune fiecare retrogradare a lui Mercur şi cum ne va influenţa. BONUS, vezi şi principalele recomandări pentru a trece cu bine peste aceste mici "hopuri" din 2022.

Mercur are anul acesta nişte retrogradări interesante. De ce? Pentru că se întoarce din semne de aer (mentale) în semne de pământ, care au legătură cu responsabilitate, seriozitate.

Cele patru perioade cu Mercur retrograd:

14 ianuarie - 4 februarie 2022: Mercur va începe retrogradarea în Vărsător și o va termina în Capricorn. 

10 mai - 3 iunie 2022: Retrogradarea va începe în Gemeni și se va finaliza în Taur. 

10 septembrie - 2 octombrie 2022: Mercur își va începe mișcarea aparent retrogradă în Balanță și o va finaliza în semnul Fecioarei. 

Pe 29 decembrie: Mercur începe a patra retrogradare în semnul Capricornului. 

Prima retrogradare a lui Mercur

Cum spuneam şi în alte emisiuni, Mercur îşi face efectul cu mult înainte. Mercurul retrograd este "răzgândacul" zodiacului sau este acel moment în care trecutul se updatează. 

Mercur retrograd va fi în perioada 14 ianuarie - 4 februarie. Dar, menţionez încă de acum, chiar dacă se termină pe 4 februarie, efectele sale se vor simţi până pe 10 martie 2022.

Mercur îşi începe retrogradarea în Vărsător şi se va duce apoi în Capricorn. 

În primă fază, vor fi afectate semnele fixe, adică cei care au marcaj fix în astrogramă, adică Taur, Leu, Scorpion şi Vărsător. 

În a doua fază, când Mercur va retrograda în Capricorn, vor fi afectate semnele cardinale, adică Berbec, Rac, Balanţă şi Capricorn.

Ce ne arată Mercur retrograd

Mercur retrograd, fiind cel mai des tranzit de care auzim, devine o normalitate şi fiecare se sperie, se supără. 

Când Mercur îşi începe mişcarea aparent retrogradă, nu face decât să ne arate că am scăpat ceva, că am greşit ceva sau că undeva ne-am grăbit. De aceea, voi recomanda ca de fiecare dată când auziţi de Mercur retrograd, să nu îl priviţi ca pe un bolovan, ca pe o greutate. 

Da, pe Mercur retrograd simţi că nu ai aer, că nu ajungi când trebuie, cum trebuie, simţi că nu faci lucrurile bine, mai vin şi alte lucruri de rezolvat din trecut. Nu este plăcut, dar dacă ar fi să dăm timpul înapoi către toate perioadele cu Mercur retrograd, ne dăm seama că nu a fost atât de dezastruos şi până la urmă, am rezolvat ce era de rezolvat.

Deci, aş vrea  să nu mai priviţi retrogradarea planetei comunicării ca fiind sfârşitul lumii. V-aş recomanda să o priviţi ca pe un moment extraordinar de a ajusta, de a corecta, de a rezolva şi de a relua nişte situaţii pentru care nu aţi avut curajul necesar în trecut şi acum le actualizaţi.

Şi nu se updatează oricum pentru că Mercur retrogradează în Vărsător, iar Vărsătorul ţine de tehnologie. Nu este îndeajuns că Mercur este planeta comunicării şi a tehnologiei, acum retrogradează şi în Vărsător. Deci, tot ce ţine de reţele sociale. Nu neapărat de funcţionare, ci de noi algoritmi, de noile decizii pe care le vom lua. Veţi citi tot felul de ştiri pe această temă. Vărsătorul ţine de telefoane, deci grijă la tot ce înseamnă discuţii la distanţă.

Mai are legătură şi cu drepturile noastre şi partea socială. Aşa că, deciziile care se vor lua pe următorul Mercur retrograd nu vor fi unele confortabile, atât la nivel personal, naţional şi mondial.

Reapar oameni în viaţa noastră

Mercur retrograd în Vărsător va readuce în viaţa noastră oameni. În primă fază, prieteni. Energia Vărsătorului are o componentă ciudată, neobişnuită, neaşteptată, întrucât este guvernat de Uranus. Şi unde nu te aştepţi, vin oameni în viaţa ta, oameni pe care nu i-ai mai întâlnit sau oameni la care te-ai gândit şi îi vezi întâmplător pe stradă. 

Cu Mercur retrograd în Vărsător vă puteţi întâlni cu oameni pe care nu i-aţi mai văzut de mult, vin ei în jurul vostru, ajungeţi în tot felul de cercuri sociale, aveţi tot felul de discuţii cu oameni cu care nici nu aţi visat că o să vorbiţi.

Tehnologie, securitate, descoperiri

Vedeţi tot ce ţine de tehnologie, mai ales cea din casă, respectiv laptop, telefon şi pe urmă, restul: site-uri, televiziuni, reţele sociale. Plus, gândiţi-vă, avem o puzderie de reţele sociale acum. Vedeţi că Mercur retrograd vorbeşte puţin şi despre securitate, parole. Poate ar fi bine să vă schimbaţi parolele dacă nu le-aţi schimbat de mult.

Cu Mercur retrograd în Vărsător, dacă ştiţi că aţi avut probleme, rezolvaţi-le, reparaţi-le.

Nu e bine să cumpăraţi lucruri noi, că s-ar putea să vină cu mici probleme, dar e bine să le rezolvaţi, să le reparaţi sau să aduceţi îmbunătăţiri lucrurilor vechi.

Da, vom vorbi iarăşi de restrângerea libertăţii, dar nu la modul intenţionat, cum cred oamenii, ci vor fi nevoiţi să ia unele decizii, să mai limiteze zona socială.

Să nu uităm că Mercur retrograd aduce puţin din atmosfera anului trecut în viaţa noastră. Din fericire, este doar Mercur. Nu avem şi Jupiter, şi Saturn împreună în Vărsător, doar Mercur. Este doar ca să ne aducă aminte puţin că nu am scăpat de ceea ce se întâmplă în lume. 

Pot fi idei vizionare, geniale cu Mercur retrograd în Vărsător. Poate auzim de tot felul de descoperiri, se reactualizează ceea ce ştiam.

Mercur retrograd în Capricorn

Mercur se va întoarce în Capricorn pe data de 26 ianuarie şi va sta destul de mult timp acolo, până pe 4 februarie. 

Cu Mercur retrograd în Capricorn, vorbim de deciziile de la locul de muncă. Am insistat şi cu Luna Nouă de pe 2 ianuarie, când trebuia să ne punem obiective, intenţii, iar aici ne vom da seama dacă au fost sau nu cele mai bune.

Cu Mercur retrograd în Capricorn lucrurile se vor mişca foarte încet. Oricum Mercur retrograd nu prea ne lasă să ne facem treburile, dar dacă mai şi retrogradează în Capricorn, lucrurile parcă nu se întâmplă.

Dar Mercur retrograd în Capricorn vrea să se concentreze mai mut, să depună mai mult timp, să fie sigur pe toate domeniile, pe toate planurile, că a făcut ce trebuia.

Ştiţi cum este un Mercur în Capricorn? Este ca o persoană care se duce în bibliotecă şi studiază serios, se concentrează în lumea sa şi capătă informaţie. Acum că este retrograd, o să insiste şi mai mult.

Aşa că, dacă vreţi să învăţaţi lucruri şi nu vreţi nicio distracţie, perioada cu Mercur retrogradă în Capricorn din 26 ianuarie e minunată.

Cu Mercur în Capricorn o să fim tăcuţi, introvertiţi. Şi să nu uităm că tot ce ţine de Capricorn ţine şi de autoritate. Iarăşi decizii, nişte persoane importante vor spune lucruri. 

Carieră, decizii

Dar oricum, cu Mercur retrograd în Capricorn, aveţi grijă ce se întâmplă la serviciu şi aveţi grijă la discuţiile cu şefii. Dacă nu vă mai convin lucruri, să nu aşteptaţi să se schimbe. Faceţi voi o schimbare. Ori schimbaţi locul de muncă, ori aţi schimbat deja şi vă daţi seama că nu e ce trebuie şi cauţi altă soluţie.

Per total, acest Mercur retrograd vine să ne aducă aminte de realitatea în care trăim, vine să ne arate că tehnologia, dacă înainte era 30% din viaţa noastră, acum, dintr-o dată, e 70% şi că depindem de ea.

Da, Mercur retrograd din Vărsător în Capricorn îţi arată că nu mai poţi să faci nimic în viaţă fără tehnologie şi dacă nu te adaptezi şi tu, nu te mapezi pe ceea ce se întâmplă, nu o să îţi meargă. Cu cât opui rezistenţă, cu atât o să ai de pierdut. 

Mai e un lucru: Mercur îşi începe retrogradarea lângă Saturn, în careu cu Uranus. Deci există o rezistenţă la schimbare îngrozitoare înăuntrul nostru. Dar exact acea rezistenţă de a ne actualiza, o să ne producă multe daune.

Aspecte importante

Cum spuneam, sunt câteva aspecte care trebuie menţionate:

Prima dată, pe 14 ianuarie, când Mercur îşi începe retrogradarea, face un careu cu Uranus. Aici spunem lucruri pe care nu vrem să le spunem, totul este o tensiune, totul este compulsiv în jurul nostru. Nu e plăcut un careu cu Uranus. E adevărat că un astfel de aspect scoate la iveală idei geniale, dar care sunt respinse iniţial, pentru că sunt nonconformiste şi nu ne plac.

Pe 23 ianuarie, Mercur retrograd face o conjuncţie cu Soarele. Aici îmi este foarte teamă. De ce spun asta? De obicei când Mercur retrograd face o conjuncţie cu Soarele, apar încurcături, se strică lucrurile, pică soft-uri, servere, apar ştiri că nu au mers anumite lucruri, decizii.

Pe 26 ianuarie, Mercur retrograd se întoarce în Capricorn, iar pe 29 ianuarie, exact când şi Venus îşi opreşte retrogradarea, Mercur retrograd face o conjuncţie cu Pluto. Aveţi grijă ce spuneţi la sfârşitul lunii ianuarie, pentru că ce spuneţi atunci, o să vă bântuie mult şi bine. Dacă nu cumva pe 29 ianuarie vă bântuie ceva ce aţi spus acum ceva timp şi nu aţi dat atât de multă importanţă. Vorbele alea au creat un alt viitor.

Pe 4 februarie, Mercur îşi va opri retrogradarea. Dar să nu uităm că această retrogradare va fi activă până pe 10 martie. Că şi retrogradarea lui Venus, deşi se termină pe 29 ianuarie, va fi activă până pe 6 martie.

Cu alte cuvinte, vorbim şi de partea relaţională. Vedeţi ce decizii aţi luat la sfârşitul anului trecut, vedeţi dacă puteţi să le duceţi sau nu. Oricum, până în martie, lucrurile vor fi destul de zăpăcite, amânate, blocate. Nu urmează o perioadă bună din acest punct de vedere.

E adevărat că Venus retrogradă în Capricorn nu a fost atât de gravă precum în alte perioade, însă tot a supărat multe lucruri în relaţii.

Concluzii

Mercur retrograd îţi arată din când în când că dacă nu schimbi tu ceva, schimbă el sau te provoacă, te împinge. Da, ne readuce oameni în viaţă poate pentru că trebuie să te împaci cu ei, poate să ai revelaţii legate de ei sau nu ai avut curajul să reiei legătura şi o vei face obligat-forţat.

Cu semnăturile pe Mercur retrograd, se zice să nu semnezi nimic Dacă începeţi un proiect, o colaborare pe Mercur retrogradă, o să dureze mai mult, lucrurile sunt agitate dar nu e chiar atât de grav. Nu cumpăraţi lucruri noi, mai bine reparaţi ce aveţi sau dacă cumpăraţi ceva noi, asiguraţi-vă că aveţi certificat de garanţie.

Urmăreşte aici emisiunea completă despre Mercur retrograd în 2022, prezentată de Daniela Simulescu:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel