Anul Nou Chinezesc. Când se sărbătorește și ce poți face pentru prosperitate

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Astrologie chinezeasca
Pixabay.com
Pixabay.com

Pe 10 februarie, începe Anul Nou Chinezesc și marchează trecerea de la Anul Iepurelui de Apă la Anul Dragonului de Lemn. 

Această sărbătoare marchează sfârșitul iernii și începutul sezonului de primăvară. Ceremoniile au loc tradițional de la Ajunul Anului Nou Chinezesc, până la Festivalul Luminilor, care are loc în a 15-a zi a anului.

Cum este calculată data la care se sărbătorește?

Calendarul chinezesc definește Luna Lunisolară care conține Solstițiul de Iarnă ca fiind a unsprezecea lună, ceea ce înseamnă că Anul Nou Chinezesc cade de obicei în a doua Lună Nouă după Solstițiul de Iarnă (rar a treia dacă intervine o lună intercalată). În peste 96% dintre ani, Anul Nou Chinezesc este în ziua cu Luna Nouă cea mai apropiată de începutul primăverii (lichun) conform calendarului.

2024 este considerat Anul Dragonului de Lemn. 

Anul Dragonului de Lemn este un eveniment astrologic rar și de bun augur care se produce o dată la 60 de ani. Este o perioadă de schimbare profundă, transformare și inovație, întrucât puternicul și vizionarul Dragon de Lemn aduce noi posibilități și oportunități lumii.

În zodiacul chinezesc, denumirea nativilor este: Șobolan, Bivol, Tigru, Cocoș, Iepure, Șarpe, Cal, Oaie, Maimuță, Câine și Porc.

Horoscop chinezesc FEBRUARIE 2024. Previziuni pentru toate semnele din zodiac

Legenda Anului Nou

Originile Anului Nou Chinezesc sunt învăluite în legendă. Una dintre legende spune că acum mii de ani, un monstru numit Nian ("An") ataca sătenii la începutul fiecărui an nou. Monstrul se temea de zgomote puternice, lumini strălucitoare și culoarea roșie, așa că aceste lucruri erau folosite pentru a-l alunga. Celebrările pentru a alunga anul vechi și a aduce noroc și prosperitate în noul an includ adesea artificii, petarde și haine și decorațiuni roșii. Tinerii primesc bani în plicuri colorate roșii. În plus, Anul Nou Chinezesc este un moment de ospăț și de vizitare a membrilor familiei. Multe tradiții ale sezonului onorează rudele decedate.

Practici de bun augur pentru Anul Dragonului

În astrologia chineză, fiecare semn zodiacal este asociat cu o culoare norocoasă care poate influența prosperitatea și norocul unei persoane. Pentru cei născuți în Anul Dragonului, culoarea benefică este auriul, care semnifică succesul, bogăția și onoarea. Aurul este considerat a poseda o energie pozitivă puternică și simbolizează Soarele și metalul. Este considerat un simbol al regalității, nobleții și bogăției, astfel încât să fie una dintre cele mai bune culori pentru Dragon (1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024).

Zece profeții ale lui Nostradamus pentru Anul Dragonului, 2024. Evenimente care ar schimba lumea

Galbenul este, de asemenea, o culoare prielnică pentru Pământ, reprezentând bogăția, soliditatea și stabilitatea. Poartă haine sau accesorii galbene și utilizează decorațiuni galbene în casă. Poate ajuta la sporirea norocului în 2024. 

Și albastrul este o culoare norocoasă pentru Apă, reprezentând tinerețea, prospețimea, vitalitatea și înțelepciunea. Persoanele Dragon pot alege să poarte haine și accesorii albastre sau să folosească decorațiuni albastre în casele lor pentru a-și amplifica aura personală și norocul în 2024.

Citește și 2024 - Anul Dragonului de Lemn. Ce ne-a pregătit?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel