Arhanghelii și Zodiile: ghid pentru descoperirea conexiunilor spirituale

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Spiritualitate
freepik.com
freepik.com

Vezi ce arhanghel protector ai, în funcție de semnul din zodiac!

Arhanghelii sunt ființe angelice care ocupă un loc special în numeroase tradiții religioase, inclusiv în creștinism, iudaism și islam.

Cuvântul "arhanghel" provine din greaca veche și înseamnă "șef al îngerilor". Arhanghelii sunt asociați cu sarcini importante, precum protecția, ghidarea și comunicarea cu oamenii.

În creștinism, se menționează adesea patru arhangheli principali: Mihail, Gabriel, Rafael și Uriel. Fiecare dintre aceștia este asociat cu anumite aspecte sau misiuni specifice. De exemplu, Mihail este considerat un protector și un conducător al luptei împotriva forțelor malefice, Gabriel este dator cu mesajele divine și anunțarea evenimentelor importante, Rafael este cunoscut drept un vindecător și un ghid spiritual, iar Uriel este menționat în contextul iluminării și al înțelepciunii.

În general, arhanghelii sunt "ființe de lumină",care asistă și ghidează oamenii în călătoria lor spirituală.

Iată ce te reprezintă, în funcție de zodie!

Berbec

Arhanghelul Ariel. Acesta reprezintă curajul, acțiunea și inițiativa. Așa că nu degeaba este potrivit Berbecului. De asemenea, Ariel poate ajuta Berbecii în ceea ce privește nevoile materiale, dar atrage și prosperitate în viața nativilor, atât referitor la partea financiara, cât și la abundența de oportunități și relații sănătoase.

Taur

Arhanghelul Chamuel. Acesta este asociat cu dragostea, siguranța și abundența, pe care Taurii și le doresc de fiecare dată. Deși arhanghelii nu au gen, se spune că Chamuel are energie preponderent masculină. Ca simboluri după care îl putem recunoaște pe acest arhanghel, amintim de porumbei, flori și tot ce ține de iubire.

Gemeni

Arhanghelul Zadkiel. El reprezintă înțelepciunea, comunicarea și înțelegerea. Este denumit și Sacchiel sau Zadquiel, iar în limba ebraică, înseamnă "dreptatea lui Dumnezeu". De ce îi reprezintă pe Gemeni? Fiindcă este un arhanghel al dreptății, dar și al veseliei, umorului și bunei dispoziții. Zadkiel dispune de o mare înțelepciune și poate fi considerat modelul regelui-preot.

Rac

Arhanghelul Gabriel - Reprezintă puritatea, protecția și ghidarea divină. Acesta este unul dintre cei mai populari mesageri ai divinității și îi poate ajuta pe Raci să își înțeleagă rolul pe acest pământ. Aduce vesti și se zice că sprijină femeile însărcinate sau pe cele care sunt deja mame. Este și îngerul compasiunii și al revelației.

Leu

Arhanghelul Mihail- Reprezintă puterea, protecția și autoritatea, din punct de vedere spiritual. Numele Mihail înseamnă „Acela care este ca Dumnezeu” Este și un conducător al oștilor cerești.

Fecioară

Arhanghelul Rafail se asociază cu vindecarea, purificarea și claritatea de ordin mental. 

Sfântul Arhanghel Rafail este unul dintre îngerii din ceata arhanghelilor, aparținând celei de-a opta cete îngerești. Este venerat în special ca vindecător al celor bolnavi, călăuzitor al călătorilor și ocrotitor al celor căsătoriți.

Balanță

Arhanghelul Jophiel - frumusețe, echilibru și armonie. Cunoscut și sub numele de "Frumusețea lui Dumnezeu", este  menționat și ca Iofiel, Zophiel sau Yofiel. Emite o energie feminină a frumuseții și a iubirii. Jophiel poate fi un sprijin în aducerea sentimentelor și gândurilor la un nivel de încredere și optimism. Prin prezența sa, Jophiel îți luminează mintea și te ajută să realizezi o conexiune mentală clară cu Divinitatea. De asemenea, îți îndrumă mintea să aleagă gânduri pline de iubire și optimism.

Scorpion

Arhanghelul Jeremiel - introspecție, transformare și eliberare. Numele Arhanghelului Jeremiel, "Mila lui Dumnezeu", sugerează o prezență subtilă și greu de simțit. Uneori, nu-ți dai seama când este prezent lângă tine. Mulți oameni colaborează cu Arhanghelul Jeremiel pentru a obține iertare și pentru a face pace cu trecutul.

Săgetător

Arhanghelul Raguel - dreptate, armonie și echilibru relațional. Numele său înseamnă "Prietenul lui Dumnezeu" și este recunoscut ca fiind arhanghelul relațiilor. Nu doar relațiile de iubire, ci toate relațiile interumane.

Capricorn

Arhanghelul Azrael - transformare, moarte și eliberare din trecut. Numele arhanghelului Azrael, "Cel care îl ajută pe Dumnezeu", sugerează o misiune solemnă și profundă. Rolul său în ierarhia cerească este considerat unul dintre cele mai delicate, deoarece este responsabil de intermedierea dintre lumea noastră și lumea de dincolo. Azrael facilitează legătura cu cei plecați și ne ajută să primim mesaje de dincolo. Se spune că în momentul plecării noastre din această lume, el vine să ne conducă. Deși aparențele îl pot face să pară sever și distant, precum Capricornul, în realitate, Azrael este foarte grijuliu și atent.

Vărsător

Arhanghelul Uriel - iluminare, inspirație și revelație divină. Numele Arhanghelului Uriel, "Lumina lui Dumnezeu", reflectă esența sa divină de a aduce lumină în întuneric, o misiune profundă și importantă. El ne ajută să privim adevărul în față, să îndepărtăm vălul iluziei și să vedem clar ceea ce trebuie schimbat în viața noastră. Tot ce trebuie să facem este să-l rugăm și să ne dorim să vedem cu ochii minții deschiși.

Pești

Arhanghelul Sandalphon - conexiunea cu divinul, iertarea și compasiunea. El ne transmite mesaje prin intermediul muzicii, ne inspiră și ne ajută să fim conectați la această artă sublimă. De asemenea, el ne îndeamnă să creăm muzică, să ne exprimăm emoțiile și gândurile prin sunete armonioase.

Îți recomandăm și: Secrete de frumuseţe ale FEMEILOR în funcţie de zodie. Ce ți se recomandă?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel