Arheologii din Egipt au descoperit mormântul trezorierului șef al lui Ramses al II-lea

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri
Arheologii din Egipt au descoperit mormântul trezorierului șef al lui Ramses al II-lea / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Arheologii din Egipt au descoperit mormântul trezorierului șef al lui Ramses al II-lea / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Mormântul lui Ptah-M-Wia, trezorierul șef al faraonului Ramses al II-lea, a fost descoperit într-o necropolă de lângă Cairo.

Arheologii din Egipt au anunțat că au descoperit mormântul lui Ptah-M-Wia, trezorierul șef al vestitului faraon Ramses al II-lea.

Mormântul lui Ptah-M-Wia este situat în Saqqara, o necropolă uriașă aflată la sud de Cairo, potrivit unui comunicat al Ministerului Turismului și Antichităților din Egipt, citat de CNN.

În ultimii ani, Saqqara a fost locul unui șir de descoperiri uimitoare, iar ultima a fost realizată de o echipă de arheologi de la Universitatea din Cairo.

Prof. Ola Al-Ajezy, care conduce actuala misiune, a declarat că mormântul lui Ptah-M-Wia are un stil aparte, constând într-un edificiu la intrarea în mormânt, sculptat cu scene care înfățișează viața defunctului, urmat de un hol cu ​​pereți pictați.

Una dintre scenele descrise în mormânt este o procesiune care poartă ofrande, care se termină cu o scenă a unui vițel sacrificat. Multe blocuri din piatră și coloane osiriene au fost găsite sub nisip. În continuare, arheologii vor lucra pentru a studia piesele și a le pune înapoi în locurile originale din mormânt.

Ptah-M-Wia nu era doar trezorierului șef al lui Ramses al II-lea

Pe lângă mormântul fostului trezorier, arheologii au mai descoperit mormintele mai multor demnitari din dinastiile a XVIII-a și a XIX-a, printre care și un lider militar pe nume Hor Moheb.

Cunoscut uneori sub numele de Ramses cel Mare, Ramses al II-lea a condus Egiptul între 1279 și 1213 î.e.n., fiind a doua cea mai lungă domnie din istoria Egiptului. A fost al treilea faraon al celei de-a XIX-a dinastii a Egiptului.

Ptah-M-Wia nu a fost doar trezorierului șef al lui Ramses al II-lea, a mai îndeplinit o serie de roluri cheie în timpul domniei sale, inclusiv cel de scrib regal, supraveghetor șef al animalelor și șef al ofrandelor rituale la templul lui Ramses al II-lea din Teba.

Aflată la circa 32 de kilometri sud de Cairo, vasta necropolă Saqqara a servit cândva drept capitala regală Memphis. Acolo se află și cea mai veche piramidă din Egipt (Piramida în trepte a lui Djoser, datată în urmă cu circa 4.700 de ani).

Săpăturile arheologice în zonă au început în anii 1970 în căutarea mănăstirilor copte. Căutarea mormintelor egiptene antice a început în anii 1980, la sud de drumul către piramida faraonului Unas, ceea ce a dus la descoperirea unui număr mare de morminte.

În ianuarie, autoritățile au anunțat descoperirea unui depozit de puțuri funerare antice care conțineau sute de sicrie din lemn, potrivit Descoperă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel