Asocierea vinului cu mâncarea. Ce alegem pentru carnea roșie, pește, pui sau desert

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Roșu, alb sau rose, vinul este un element important al mesei, în special când vine vorba de sărbători. Iată cum asociem mâncarea cu vinul potrivit.  

Fie că mănânci acasă sau la restaurant, preparatele culinare ar trebui servite cu un anumit tip de vin, spun specialiștii în gastronomie. Probabil că ai auzit de mai multe ori, deja, că seara, la cină, chiar este recomandat câte un pahar de vin, pentru persoanele care nu au probleme de sănătate și care nu au primit "interzis", din diverse motive, la consumul de alcool.

Totuși, aveți grijă să consumați această băutură alcoolică în cantități moderate. 

CITEȘTE ȘI: Vinul PERFECT pentru fiecare zodie! Pregăteşte-te de o degustare scrisă în 'stele'

Vinul roșu se asociază perfect cu carnea roșie, de porc, vită sau vânat. Asemenea și cel roșu sec, care este potrivit și pentru preparatele culinare picante. 

Vinul alb, de cealaltă parte, merge extrem de bine cu preparatele din pește și pui. Cel alb sec, la fel.

Vinul roșu dulce și vinul alb sunt potrivite pentru desert pentru că nu alterează gustul.

Vinurile spumante, precum șampania, par revigorante când sunt consumate cu alimente sărate pentru că au un gust slab de dulceață, potrivit shtiu.ro.

Fiecare pahar de vin trebuie însoțit de un pahar de apă

Lector univ. dr. Elena Pogurschi, consultant nutriționist, explica în urmă cu ceva timp la interviurile Spectacola și DC News, de ce fiecare pahar de vin trebuie însoțit, la masa de sărbători, de un pahar de apă.

„Știm că la masa de Crăciun este de nelipsit un pahar de vin sau poate chiar două. Ca sfat, fiecare pahar de vin ar trebui să fie însoțit de un pahar de apă”, spunea consultantul nutriționist.

Conform Elenei Pogurschi, un pahar de apă ne hidratează, dar totodată, ne și suprimă pofta de mâncare:  „Apa nu doar că ne hidratează, dar ne și suprimă pofta aceasta de mâncare pe care o avem când vedem bunătățile.”

VEZI ȘI: Topul alimentelor preferate de oameni în timpul pandemiei

Tendinţele alimentare din 2021 indică un obiectiv general de sănătate mai bună. Practic, odată cu izolarea şi statul acasă, s-au născut şi noi obiceiuri legate de modul în care se mănâncă și se procură hrana.

Anul 2021 a fost eco-conştient. Veganismul şi alimentele cu conţinut redus de deşeuri au devenit tot mai populare.

După un an 2020 stresant, mulţi oameni au apelat, mai mult ca niciodată, la mâncare ca mijloc de confort, bunăstare şi comunitate. Tendinţele alimentare din 2021 indică spre o dorinţă de adaptare a unui stil de viaţă mai sănătos.

De la stiluri de gătit, la ingrediente vedetă, multe dintre elementele de pe listă ar putea să devină o parte permanentă a peisajului culinar chiar şi după pandemie.

Vezi lista alimentelor preferate în pandemie AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel