Aspect năucitor între Mercur și Neptun. Care sunt zodiile cele mai afectate?

Autorul articolului: Daniela Simulescu |
Data publicării:
| Categorie: Noutati
Sursă foto: Pexels
EXCLUSIV
Sursă foto: Pexels

Horoscop. Opoziția dintre Mercur din Fecioară și Neptun din Pești poate crea numeroase frustrări. 

Foarte mulți cunoscuți m-au întrebat în ultimele ore dacă Mercur este retrograd. Pentru că au întâmpinat situații ciudate, blocaje, amânări, întârzieri și nu își pot explica. Și își doresc un punct de vedere măcar astrologic. 

Ei bine, Mercur nu este retrograd. Însă mai este în semnul contaminat al retrogradării, Fecioară, până pe 5 octombrie. Ce trebuie știut este faptul că, astăzi, Mercur face o opoziție cu Neptun din Pești. 

Aspectul nu este neapărat special, dar se petrece după o Lună Plină în Berbec, care a pus pe jar mulți nativi în weekendul ce tocmai s-a încheiat. 

Atunci când discutăm despre opoziție în astrologie, ne referim la un unghi de 180 grade între planete. Ca și cum cele două stau față în față, ca într-un ring de box. 

Mercur este o planetă personală, iar Neptun una colectivă. Și asta pentru că Mercur tranzitează repede un semn, iar Neptun rămâne mulți ani într-o zodie.

Mercur în Fecioară este foarte organizat și disciplinat, iar Neptun în Pești dizolvă totul. 

Îți recomandăm să citești și Neptun retrograd în Pești, până pe 6 decembrie. Care sunt cele mai afectate zodii?

De obicei, opoziția este privită ca un aspect negativ. Însă dacă stăm să o studiem mai bine, s-ar putea să ne dăm seama că are valențe neutre. Depinde mult din ce parte o privim.

Mercur reprezintă gândirea, iar Neptun se ocupă cu ce este irațional. Când cele două se așază față în față, ne vom confrunta cu incapacitatea de a distinge clar realitatea de nonrealitate. Minciuna de adevăr. Vom avea un blocaj mental. Vrem nu vrem, vom născoci mici minciuni sau le vom crede pe ale celorlalți. Da sau nu. Această opoziție o poți înțelege cel mai bine în acele momente în care o persoană îți spune ceva, tu îi arăți că o crezi când de fapt o bănuiești de multe fărădelegi. Și începi să te gândești la toate teoriile posibile și imposibile, fără a avea însă un temei logic. Mintea ta este incapabilă să se debaraseze de multe dintre informații inutile care te bombardează permanent. Social media, mass-media, reclame. Și când se întămplă asta, nu mai știi ce să crezi cu adevărat. 

Tot această opoziție poate fi vinovată de crearea unor așteptări imense referitoare la cei din jur. Și pentru că Mercur se află în Fecioară, s-ar putea să avem pretenții mari de la colegi și de la mediul profesional, în general. Asta pentru că vom recunoaște la ei greșelile de care ne este nouă teamă. Sau de la tot ce înseamnă grija pentru sănătate. Sau proceduri medicale. 

Există riscul unor decepții, dezamăgiri și clipe de confuzie. Și nu uita de faptul că poți fi atât Mercur, cât și Neptun. Adică și tu, la rândul tău, poți transmite informații eronate. Nimeni nu este scutit. Mai ales dacă ai în astrogramă marcaj puternic de Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești. Acestea sunt semnele cele mai afectate! Opoziția se petrece astăzi, însă va avea efect până la intrarea lui Mercur în Balanță de pe 5 octombrie. 

Opoziția aceasta poate avea și efecte pozitive, dar mai degrabă pentru cei care lucrează într-un câmp artistic, literar sau spiritual. Pentru că îi ajută să își dezvolte imaginația într-un mod extraordinar.

Recomandarea principală: ține-te de o intenție, dar nu te supăra dacă se materializează altfel!

Citește și HOROSCOPUL LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel