Astrologie chineză. Semnul TIGRULUI în harta natală: Personalitate, semnificaţie

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Astrologie chinezeasca
Astrologie chineză. Semnul TIGRULUI în harta natală: Personalitate, semnificaţie (sursa foto: Freepik.com)
EXCLUSIV
Astrologie chineză. Semnul TIGRULUI în harta natală: Personalitate, semnificaţie (sursa foto: Freepik.com)

Zodiacul chinezesc are la bază mai mult decât simplele denumiri ale semnelor animale. Invitat la interviurile Astrosens.ro, Octavian Sbârnă, acupunctor, consultant în Feng Shui și astrologie chineză, a explicat ce ce rol joacă elementele unui semn şi cum se manifestă acestea în personalitatea noastră:

Tigrul este parte din animalele de lemn. În tot ce înseamnă astrologia şi metafizica chineză, avem teoria celor cinci elemente. În partea occidentală avem patru elemente, aici avem cinci elemente, respectiv lemn, foc, pământ, metal şi apă.

Tigrul este cel care deschide ciclul animalelor de lemn. Avem trei animale pentru fiecare element, mai puţin pământul. Deci avem trei animale de lemn, trei animale de foc, trei animale de metal, trei animale de apă, iar pământul se regăseşte în fiecare ultimă lună sau ultim an din ciclu.

Ce e important vizavi de Tigru este faptul că lemnul este foarte mult despre dezvoltare, despre creştere. El este asemuit unui copac mare, înalt. Dar aici avem mai multe forme de lemn.

Dacă ne uităm după Tigru, urmează Iepurele care are tot o energie de lemn, dar energia Iepurelui este asociată cu o plantă şi dinamica lor este foarte diferită, având şi elemente comune. Elementul comun este de creştere, de dezvoltare. Doar că în cazul plantei, la Iepure de exemplu, este vorba de adaptabilitate. Dar ne gândim la o buruiană de care vrei să scapi şi oricât o tai, o smulgi, tot creşte, chiar şi printr-o fisură sau pe o stâncă, tot creşte. Este reprezentarea adaptabilităţii extreme. Creşte şi se dezvoltă. Şi ca să poată să facă asta, flexibilitatea e cuvântul cheie.

Tigrul este reprezentat de un copac foarte mare, foarte înalt. Copacul a crescut. Deci, el nu mai este în momentul în care să se afirme, să caute să îşi găsească un rost. E un monument de fălnicie, de rezistenţă, de putere. Imaginaţi-vă un stejar foarte mare.

De ce sunt importante aceste lucruri?

Pentru că vorbesc despre mentalitatea şi atitudinea oamenilor şi despre energia anului care vine.

Un om care are mult Tigru în hartă... Un copac falnic poate să fie o rampă de lansare extraordinară pentru alţii, poate să fie un monument de încredere în el însuşi, poate să fie un eşafodaj solid. Este foarte bun la a susţine oameni, la a le da încredere, este foarte bun în sensul de dezvoltare personală. Are părţi pozitive şi părţi negative. Părţile negative de la Tigru sunt că vine cu o anumită doză de rigiditate. Copacul este mai rigid decât o plantă. Există pericolul de rigiditate şi de încăpăţânare. 

Cu alte cuvinte: "Am fost o plantă, dar acum sunt copac, am experienţă în spate, aşa că am tendinţa să aplic în prezent ceea ce a funcţiona în trecut". Poate fi bine sau nu. Dacă nimereşti, excelent. Dacă nu, e ca povestea aia cu copacul dur în furtună se rupe. Aici e marele semnal de atenţie pentru oamenii care au Tigru în hartă.

Partea pozitivă la Tigru este de fălnicie, curaj, e un susţinător, un mentor, un consilier extraordinar de bun, partea mai puţin bună este că vine cu o anumită doză de rigiditate şi plină de idei fixe.

Urmăreşte aici emisiunea completă cu Octavian Sbârnă:

sursa foto: Background vector created by starline - www.freepik.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel