AVC, atac de cord, astm, doar câteva dintre efectele unei case reci. Ce efecte are lipsa căldurii iarna în casă

astrosens Team | Dată: 08 noi 2022, 14:50 | Categorie: Lifestyle
Sursă foto: Unsplash (Talgat Baizrahmanov)
Sursă foto: Unsplash (Talgat Baizrahmanov)

O casă neîncălzită în timpul iernii poate afecta sănătatea oamenilor, mai ales în cazul unor condiții preexistente precum artrita, diabetul sau tensiunea. 

Se estimează că 36 de milioane de oameni din Europa nu au putut să-și mențină casele suficient de calde în 2020. În SUA, 16% din țară se confruntă cu sărăcia energetică, inclusiv 5,2 milioane de gospodării considerate a fi peste pragul federal al sărăciei. Și în China se estimează că 24-27% dintre adulții de vârstă mijlocie și în vârstă trăiesc în sărăcie energetică.

Consecințele asupra sănătății ale tuturor acestor lucruri nu sunt banale. Cercetările științifice arată clar că locuințele reci sunt dăunătoare pentru ocupanții lor și uneori chiar mortale. Există un risc mai mare de accident vascular cerebral, infecții respiratorii și căderi sau alte răniri din cauza forței și dexterității reduse a oamenilor la temperaturi scăzute. Casele reci pot avea atât consecințe pe termen scurt, cât și pe termen lung asupra sănătății, bunăstării și chiar oportunităților în viață ale unei persoane.

Unii experți în sănătate susțin că acesta nu este doar un moment trecător Ei spun că este o dilemă de sănătate publică. Și o ignorăm pe riscul nostru.

Frigul agravează unele afecțiuni. Se poate ajunge la accident vascular cerebral sau atac de cord

Temperaturile scăzute afectează însăși funcționarea corpului nostru, spune Dame Margaret Whitehead, profesor de sănătate publică la Universitatea din Liverpool, în Marea Britanie.

Luați ca exemplu sângele. Când mercurul scade în termometre, vasele noastre de sânge se îngustează ușor. Acest lucru crește tensiunea arterială și împiedică circulația. Sângele nostru devine, de asemenea, mai gros, parțial datorită creșterii nivelurilor unei proteine ​​numite fibrinogen și a altor molecule care provoacă coagularea. Consecința finală a acestor modificări ar putea fi un accident vascular cerebral sau un atac de cord.

Persoanele care au cancer, artrită sau anumite dizabilități pot fi deosebit de sensibile la frig, adaugă Whitehead. Dar există și probleme mai puțin evidente, precum cei care sunt nevoiți să poarte o haină groasă în interior sau o pereche de mănuși pentru a ține frigul departe.

„Dacă ai tot felul de straturi de haine, cu siguranță ți-ai restricționa mobilitatea”, spune Whitehead. Pentru o persoană în vârstă, de exemplu, acest lucru ar putea crește șansa de a cădea sau alte răniri la domiciliu. Citește continuarea pe DC News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Cross parteneri
Get it on Google Play