Bagajul pentru vacanța de iarnă. Ce iei la tine dacă pleci iarna într-un city break

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Freepik.com
Freepik.com

Pleci în vacanță iarna asta? Poate că ți-ai planificat un city break ca să te rupi de rutină și să-ți încarci bateriile pentru noul an. Este perfect, însă merită să organizezi eficient bagajul, ca să nu uiți nimic acasă. Desigur, după ce verifici prognoza meteo și ai în vedere modul în care călătorești. Iată cum trebuie să arate valiza ta!

Începe cu haine adecvate vremii

Deși pare firesc, este foarte ușor să uiți acasă geaca groasă sau fularele călduroase. Bagajul pentru iarnă trebuie să conțină articole cât mai practice, pe care să le incluzi în combinații vestimentare diferite. Dacă știi deja ce oraș vizitezi, ia in calcul starea vremii și gândește-te la toate activitățile pe care trebuie să le faci. Puloverele, bluzele termice, cardiganele, gecile sau paltoanele nu trebuie să-ți lipsească din bagajul pentru vacanța de iarnă. La fel de importanți sunt și pantalonii călduroși, blugii și treningurile pufoase.

Caută încălțări comode

Cu siguranță, îți dorești să fii cât mai elegant și vrei să iei cu tine perechile de pantofi de care ești cel mai mândru. Cu toate acestea, în vacanța de iarnă, merită să primeze confortul. Dacă mergi într-o zonă cu o climă neprietenoasă, în mod clar nu vrei să aluneci din cauza cizmelor cu toc. Totodată, pentru zile geroase, pune accent pe încălțămintea prevăzută cu blană. La fel de potrivite sunt și ghetele sau bocancii căptușiți. Pe lângă încălțări, îți trebuie și șosete care țin de cald, indiferent dacă mergi la plimbare sau la ski.

Ia cu tine căciuli sau pălării

Din bagajul pentru iarnă nu trebuie să omiți nici introducerea accesoriilor care îți protejează capul. Pentru că o să vrei să explorezi orașul în vacanță, nu uita de căciulile groase, care țin de cald. La fel de potrivite sunt și pălăriile, cagulele sau turbanul, care se asortează cu tot felul de ținute comode sau elegante.

Mizează pe cosmeticele care hidratează pielea

În timpul iernii, frigul afectează și pielea. De aceea, pe lângă haine, încălțăminte și accesorii, merită să iei la tine și produse cosmetice utile. Alege cosmetice mici, în format de călătorie, care te ajută să economisești spațiu. Acest lucru îți vine în ajutor mai ales dacă pleci în vacanță cu avionul și ai doar bagaj de mână. Cremele hidratatante de 100 ml pentru față și corp sunt ideale, ca să beneficiezi de îngrijire și în vacanță.

Pe lângă ele, nu uita de produsele de machiaj, de pasta și periuța de dinți sau de crema cu factor de protecție solară. Sunt recomandate și balsamurile pentru buze, care îți protejează pielea de vânt și previn crăparea. Pune în bagaj și o cremă mică pentru mâini, pe care să o folosești de fiecare dată când ieși din casă.

Medicamente

Oriunde ai pleca, îți sugerăm să pui într-un buzunar al bagajului și o trusă utilă de medicamente. Poate se întâmplă să ai o migrenă, o durere de stomac sau dureri musculare. Acestea îți pot ruina vacanța, așa că fii precaut! Poți să ai în vedere și plasturii sau feșele sterile din tifon, recomandate în caz de accidentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel