Bănci sancționate de ANPC. Ce legătură au Mercur, Jupiter și Uranus din semnul Taurului cu acest subiect?

Autorul articolului: Daniela Simulescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Noutati
Sursă foto: Pexels
EXCLUSIV
Sursă foto: Pexels

Zilele acestea a fost dat un comunicat de către ANPC conform căruia 11 bănci de pe piaţa locală vor fi sancționate. Colegii de la DCNews au realizat un interviu în exclusivitate cu Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Naționale a României. 

Mercur și-a oprit retrogradarea în Taur. Jupiter a intrat ieri în acest semn. Uranus va mai sta câțiva ani în același semn. Axa Nodurilor Lunare pe Taur-Scorpion se pregătește de final în iulie 2023.

Deci dacă stați și vă uitați pe cele mai sus scrise, veți regăsi semnul Taurului implicat în majoritatea evenimentelor astrologice importante. Când vorbim de arhetipul Taurului, ne referim la resurse, bani, valori și stabilitate. 

Ce înseamnă asta? Mersul direct al lui Mercur a adus la suprafață unele nereguli din modul în care au fost gestionați banii românilor. Se pare că unsprezece instituții financiare vor primi sancțiuni. 

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a identificat practici comerciale înşelătoare cu privire la modul de calcul al ratelor la 11 bănci de pe piaţa locală, acestea fiind sancţionate cu 550.000 de lei.

Adrian Vasilescu: Banca Națională a României nu poate apăra băncile

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Naționale a României, a oferit un punct de vedere, în exclusivitate pentru DC News, despre presupusele „practici comerciale înșelătoare“ sesizate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor :

„Plec de la ideea că în această chestiune privitoare la calculul dobânzilor și ratelor la creditele de consum sau creditele ipotecare, BNR nu are nicio prerogativă prin care să se interpună în rezolvarea acestei situații. Dobânda este un preț și prețul în România este liber. Sigur că de multe ori se abuzează de libertate, și am văzut asta în criza care a început în 2020 și nu am scăpat de ea nici acum. S-au făcut abuzuri în ceea ce privește prețul la energie în toată lumea și au fost recunoscute peste tot. Au ridicat prețurile pentru că au putut să o facă, dar asta nu înseamnă că au făcut ceva ilegal. Legea lasă libertatea de a alege în întregul sistem al prețurilor. Nu mai suntem într-o țară care să lucreze cu prețuri fixe ori prețuri planificate.

Mai multe puteți citi pe DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel