Bichon Frise - rasa preferată de câine a regelui Henric al III-lea. Lucruri interesante despre ei.

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Wellness
Pexels.com
Pexels.com

Nu numai că sunt adorabili și ideali ca animale de companie, dar rasa Bichon Frise a fost iubită și de unul dintre regi. Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra un prieten patruped din această rasă?

Văzând un cățel de rasa Bichon Frise, probabil că te vei îndrăgosti la prima vedere pentru că sunt incontestabil drăguți și adorabili. Acești bebeluși cu blană sunt cunoscuți pentru că sunt amuzanți, grijulii și dulci! Ei pot forma legături iubitoare cu familia lor umană și sunt, de asemenea, foarte buni cu copiii.

Acești cățeluși există încă din secolul XIV-lea. Ei au trăit inițial pe nave pentru a deveni companioni pentru marinarii spanioli și au servit ca mijloc de schimb pentru mărfuri atunci când marinarul ajunge la destinație. Acesta este și motivul pentru care au venit și au crescut în multe țări diferite. Deși unii oameni ar putea crede că sunt originari din Franța, de fapt sunt originari din Spania.

Cu toate acestea, francezii au fost cei care au transformat Bichon Frise în rasa de câini a oamenilor. Acești patrupezi au fost odată numiți Tenerife Bichoni, deoarece au fost cândva găsiți și crescuți exclusiv pe Insula Canare Tenerife.

Mai avem multe de descoperit despre Bichoni, așa că haideți să aruncăm o privire la 5 fapte interesante despre această rasă.

1. Numele lor pot avea multe semnificații

Numele de bichon frise este destul de interesant pentru că într-adevăr nu există o definiție exactă a ceea ce înseamnă.

În primul rând, cuvântul „bichon” înseamnă „câine mic” în franceză, în timp ce cuvântul „frise” înseamnă „creț”. Alți cercetători cred că rasa provine și din barbet, motiv pentru care numele „bichon” este considerat și un termen prescurtat pentru „barbichon”.

2. Sunt buni animatori

Bichon Frise a devenit foarte popular în timpul Renașterii Franceze. Erau rasă preferată a regelui Henric al III-lea. Au fost răsfățați și profund iubiți fiind câini regali.

În acest moment, răsfățarea bichonilor a devenit o astfel de tendință încât cuvântul „bichonner” a devenit un verb care înseamnă a răsfăța. Cu toate acestea, în secolul al XIX-lea, Bichonii au început să fie considerați câini obișnuiți și au devenit faimoși ca animatori. Au fost folosiți ca artiști de circ. Acest lucru se datorează personalității lor jucăușe.De asemenea, sunt interpreți înnăscuți, cu trucuri și abilitatea de a captiva publicul.

3. Sunt longevivi

În medie, un Bichon poate trăi de la 13 până la 15 ani, dar cel mai cunoscut Bichon a trăit 19 ani.

Durata de viață a acestor câini poate varia în funcție de locul în care trăiesc. Potrivit sondajelor privind longevitatea câinilor, în Canada și SUA, durata medie de viață a acestora poate fi de până la 12 și 13 ani, în timp ce în Marea Britanie, Bichon Frise poate trăi până la 16 ani.

4. Sunt considerați a fi hipoalergenici

Acești câini pufoși au blană adorabilă și vestea bună este că sunt și hipoalergenici! Ei lasă foarte puțin păr în comparație cu alte rase de câini cu blană la fel de multă. Acest lucru reduce părul lăsat pe haine, canapele și lenjerie de pat.

Veți putea să vă ghemuiți confortabil lângă ei, fără riscul de alergii. Desigur, înainte de a face acest lucru, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră.

5. Sunt predispuși la „anxietate de separare”

Bichonii se vor agăța strâns atunci când formează o legătură sau un atașament față de familia lor umană. Cel mai bine este să nu-i lăsați singuri perioade lungi de timp. Bichonii iubesc să atragă atenția și să petreacă cât mai mult timp cu stăpânii lor.

Dacă sunteți plecat pentru o perioadă lungă de timp, este util să aveți pe cineva să îi viziteze în mod regulat. În caz contrar, Bichon Frise-ul poate suferi de anxietate de separare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel