Blue Monday(17 ianuarie) şi Luna Plină în Rac: Cum să treci peste cea mai deprimantă zi din 2022

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Recomandari
Blue Monday şi Luna Plină în Rac: Cum să treci peste cea mai deprimantă zi din 2022 (sursa foto: Arash Payam / Unsplash)
Blue Monday şi Luna Plină în Rac: Cum să treci peste cea mai deprimantă zi din 2022 (sursa foto: Arash Payam / Unsplash)

Blue Monday are loc în acest an pe 17 ianuarie, chiar cu o zi înainte de Luna Plină în Rac. Ne putem aştepta la un cumul de emoţii puternice, dar psihologii şi astrologii vin în ajutor cu recomandări pentru a trece cu bine de aceste zile încărcate.

Blue Monday. Scurtă istorie a celei mai deprimante zi din an

Potrivit site-ului daysoftheyear.com, Blue Monday a fost creat în 2005 de Sky Travel Shop, un canal de televiziune dedicat exclusiv programelor despre călătorii, documentare și reclame pentru agențiile de turism. Cei de la Sky Travel au numit această zi „Lunea albastră” și au desemnat-o cea mai deprimantă zi a anului din mai multe motive.

Aceştia au precizat faptul că Blue Monday este o dată calculată dintr-o ecuație. Ziua a fost inițial parte a unei campanii de publicitate, dar mai târziu a câștigat popularitate. Deşi sunt destui sceptici în ceea ce priveşte premisele din spatele acestei zile, Blue Monday încă este intens disputată anual, iar oamenii caută soluţii pentru a trece mai bine peste această zi.

Data variază de la an la an, în funcție de mai mulţi factori, cum ar fi vremea, situaţia financiară de după sărbători, timpul care a trecut de la ziua de Crăciun, timpul care a trecut de când nu am reușit să ne îndeplinim rezoluțiile de Anul Nou, nivelul motivațional scăzut legat de eșecurile din anul anterior și necesitatea de a lua măsuri.

Formula de calcul prin care a fost stabilită "Lunea Albastră" a fost numită de mulți academicieni o pseudoștiință, deoarece nu folosește nicio unitate specifică și nu pare a fi deosebit de sigură. Acești oameni susțin că nu există o zi anume care să te facă mai trist decât altele și nu există nicio formulă pentru a calcula această idee. Mulți spun că Blue Monday are simptome deosebite, cum ar fi senzația de depresie sau o stare accentuată de lene și deprimare din cauza vremii mai reci și a trecerii sărbătorilor, întrucât momentele fericite cu cei dragi s-au încheiat, iar situaţia financiară poate fi şi ea puţin afectată după o perioadă în care am investit în cadouri alese pentru ceilalţi şi în mese festive.

Cum să ne simţim mai bine de Blue Monday

Este evident că Blue Monday nu este singura zi tristă sau deprimantă din viaţa noastră, dar chiar dacă crezi sau nu, poţi privi această zi cu o minte deschisă şi să te gândeşti realist la ceea ce s-a întâmplat după sărbătorile de iarnă şi la ce aşteptări aveai după trecerea acestora. 

Rezoluţiile tale de Anul Nou au avut un start greoi sau le-ai abandonat înainte de a începe? Îţi simţi corpul obosit sau tensionat? Ai o stare de stres din cauza banilor sau a responsabilităţilor care s-au adunat după vacanţa de sărbători?

Iată câteva sfaturi uşoare şi practice recomandate de specialişti pentru a te asigura că treci cu bine nu doar de Blue Monday, ci de orice zi în care îţi simţi moralul la pământ (pentru că da, avem puterea de a schimba o zi proastă într-una reuşită prin mici schimbări de abordare):

- Rezoluţii:

Gândește-te la modul în care ți-ai gestionat rezoluțiile și dacă nu te-ai pregătit pentru eșec de la bun început, creând așteptări nerealiste de la tine. Hotărârile eșuate de Anul Nou sunt foarte frecvente, așa că, dacă nu ai reușit din prima, acum ar fi un moment grozav să te gândeşti de ce se întâmplă asta și cum ar fi putut fi evitat eşecul. Poţi chiar să creezi un set nou de rezoluţii mai rezonabile pentru tine, cu paşi mărunţi şi mai uşor de pus în practică.

- Mişcare:

O oră la sala de fitness sau o plimbare prin locurile tale preferate pot fi un remediu bun de Blue Monday. Endorfinele eliberate în timpul mişcării fizice vor ajuta la combaterea tristeții și la stimularea stării de spirit! Chiar și 20-30 de minute de activitate sunt suficiente pentru a provoca o creștere vizibilă a dispoziției tale.

- Relaxare:

Nimeni nu ar spune nu la o şedinţă de masaj, fie Blue Monday sau nu. Şi este ideală pentru eliberarea tensiunii din corp. Dacă nu reuşeşti să faci o programare la acel spa la care voiai să ajungi de mult, pregăteşte o baie fierbinte şi aromată doar pentru tine. Sau poţi să faci un exerciţiu de meditaţie, să scrii în jurnal gândurile care nu îţi dau pace, ori să priveşti un film / show distractiv care să te facă să râzi puţin. Vei simţi diferenţa!

- Socializare:

Poate că atunci când nu ai o zi bună nu ai prea mult chef să vorbeşti cu multă lume. Dar dacă simţi că o conversaţie cu prietenii sau familia te pot înveseli, poţi organiza o ieşire în oraş, o plimbare sau o seară de film cu cei apropiaţi şi să vă destindeţi. Compania celor dragi ne poate schimba starea de spirit şi îi poate ajuta şi pe aceştia să treacă mai uşor peste Blue Monday.

Blue Monday şi Luna Plină în Rac

"În 2022, Blue Monday se petrece exact lângă Luna Plină în Rac, de pe 18 ianuarie. Un eveniment astrologic menit să ne provoace în mod radical emoțiile. Opoziția Lunii Pline cu Pluto va distruge orice scut/mecanism de protecție și ne va obliga să ne confruntăm în primul rând cu emoțiile negative.

Bineînțeles, în primă fază, le vom observa la alții. Deci dacă în jurul datelor 17-18 ianuarie, este ceva ce te deranjează la oamenii din jurul tău, este clar că ai o problemă. Și că exact ce disprețuiești la alții, exact acele lucruri sunt în tine și nu ți le accepți. Și că depinde doar de tine să faci ceva pentru a găsi o rezolvare.

Tot atunci, Mercur retrograd va fi conjuct cu Saturn, în semnul Vărsătorului, deci vor apărea și multe blocaje la nivel de comunicare.

Astrele îți recomandă să te odihnești în acele zile, să scrii pe o foaie ce te deranjează, să dormi cât mai mult și să nu iei decizii impulsive. Cu răbdare, vei trece peste toate", a precizat astrologul Daniela Simulescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel