Bucureștiul se apropie de 70% rată de vaccinare anti-Covid

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Bucureștiul are cea mai mare rată de vaccinare: se apropie de 70 la sută.

Bucureștiul a trecut de 65 la sută rată de vaccinare și săptămâna viitoare are toate șansele să depășească 70%, a spus, marți, președintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiță. De la debutul campaniei de vaccinare, 7,48 de milioane de persoane au fost vaccinate cu cel puțin o doză și 6,89 de milioane de persoane cu doza completă.

„Reprezintă circa 46,6 la sută din populația adultă rată de acoperire vaccinală cu cel puțin o doză, reprezintă 44,3% din populația eligibilă peste 12 ani și reprezintă aproximativ 39% din populația totală a României”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul CNCAV.

Ratele sunt bazate pe 19,3 milioane de locuitori stabili în România. Dintre cei vaccinați, 1,2 milioane de români au primit și doza booster. Potrivit lui Gheorghiță, rata de vaccinare la nivel european este de circa 61% cu cel puțin o doză și circa 57 – 58% cu schemă completă.

„România este la o diferență de circa 15 la sută față de ce se întâmplă la nivel european”, a spus coordonatorul CNCAV.

În ultimele 2 luni, însă, s-au înregistrat progrese importante și autoritățile speră că se poate ajunge la imunitatea de grup, singura care ne-ar feri de un val 5 mai agresiv. Gheorghiță a mai anunțat că municipiul București are 65% acoperire vaccinală din populația eligibilă și este în grafic pentru a ajunge la 70% săptămâna viitoare cu cel puțin o doză.

Trei județe au rată de acoperire vaccinală de peste 50%: Cluj – 57%, Constanța – 54% și Sibiu 51%. Un număr de 19 județe au rată de vaccinare între 40 și 50% și 17 județe între 30 și 40%, în vreme ce în două județe au rată de vaccinare între 27 și 29 la sută, transmite Mediafax.

Patru tineri au murit de COVID-19; niciunul nu era vaccinat

Patru tineri au murit din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore, niciunul nefiind vaccinat. Tinerii sunt din Argeș, Mureș, Dâmbovița și Bihor și doi dintre ei aveau și alte afecțiuni.

Cele patru decese ale unor români tineri au fost înregistrate la grupa de vârstă 20-29 de ani. Este vorba de trei fete: o tânără din Argeș, ăn vârstă de 20 de ani, una de 27 de ani, din Mureș și alta de 26 de ani din Bihor, precum și de un bărbat de 24 de ani, din Dâmbovița.

Niciunul dintre cei patru nu era vaccinat. Tânărul din Dâmbovița și fata din Bihor nu erau cunoscuți cu alte afecțiuni. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate în total 4.128 cazuri de persoane pozitive cu SARS-CoV-2 şi au fost raportate 343 decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel