Calendar astrologic 2022. Daniela Simulescu: "Schimbări MAJORE pentru toţi"

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Horoscop anual

Anul 2022 va fi marcat de evenimente astrologice puternice, cu efecte puternice în viaţa noastră. Astrologul Daniela Simulescu prezintă modul în care acestea ne vor schimba viaţa:

Atenţie, nu este un horoscop pe zodii! Este un preambul pentru 2022. Am făcut o listă cu cele mai importante aspecte din 2022, astfel încât să le ştii. 

Ce trebuie să ştii în 2022

Cel mai important aspect este conjuncţia Jupiter - Neptun de pe 12 aprilie, în semnul Peştilor. Această conjuncţie se petrece o dată la 13 ani. Este cea care schimbă mentalul, emoţiile, conştiinţa, cum simţim, ce avem nevoie. 

Pentru că aceste două planete se află în semnul Peştilor - Peştii au legătură cu vindecarea şi cu amplificarea problemelor deja existente - vorbesc despre sănătate mintală. Pe lângă sănătatea mintală, vorbim şi de partea fizică, de dependenţe, de vicii, de relaţii toxice. Dacă ai aşteptat un moment să te vindeci sau să pleci de lângă o persoană toxică, 2022 e momentul. Dar dacă în 2022 nu ieşi din acel punct, nu mai ieşi de acolo.

Energia Peştilor are o chestie de visare, dar de cele mai multe ori este o confuzie mare şi un haos.

Conjuncţia Jupiter - Neptun

Ultima conjuncţie Jupiter - Neptun s-a petrecut în 2009, în Vărsător. Dacă în 2009 au început reţelele sociale să ia avânt, la anul, conjuncţia petrecându-se în Peşti, o să avem nevoie de vindecare. Şi pentru că multă lume nu crede în soluţiile de sănătate mintală, terapeuţi, tratament, multă lume vor începe să caute tot mai mulţi specialişti. Vor apărea şi persoane care îţi promit multe şi tu vei crede. Multă lume îşi doreşte să creadă în miracole, doreşte să creadă că va fi salvat. Trebuie să aveţi grijă la anul cu cine vorbiţi. De aceea şi colaborările trebuie trecute prin filtru de fiecare dată.

Jupiter - Neptun în Peşti este un aspect foarte bun şi pentru artişti. Dacă la anul vreo să urmezi o carieră artistică sau să te reapuci de o pasiune artistică, e un moment nemaipomenit.

Cu Jupiter - Neptun, vorbim de vindecare emoţională, emoţii, sănătate mintală. Mi-ar plăcea că şi în România lumea va avea mai mult curaj să meargă la psiholog sau psihiatru şi m-aş bucura ca statul să facă un pachet de legi în acest sens. Va deveni o problemă presantă şi vom avea situaţii în care ne vom uita la ştiri şi nu o să ne vină să credem în ce lume am ajuns. În România este tabu, preferă să meargă la preot. Mergi şi la preot dar depresia nu se tratează acolo. 

Atenţie la investiţiile pe care vreţi să le faceţi.

Atenţie la investiţiile pe care le faceţi în zona virtuală. Jupiter - Neptun în Peşti vorbeşte de o realitate paralelă. Nu e nimic concret. E foarte riscant în 2022 dacă vreţi să investiţi în ceva ce nu cunoaşteţi. Mare grijă la capitolul ăsta.

Cum va fi dragostea în 2022

Anul începe cu Venus retrogradă. Venus este retrogradă încă de pe 19 decembrie, însă va fi până pe 30 ianuarie, iar influenţa ei se va simţi până pe 6 martie. Nu este un an bun pe plan relaţional.

Cei cu marcaj de apă sunt ceva mai bine aspectaţi şi cei de pământ. E un mare risc de înşelăciune, de dezamăgire, de a intra într-o relaţie cu o persoană care la suprafaţă pare ok, dar are multe traume, cicatrici, angoase, multe frici în spate.

Pe Venus retrogradă, de obicei, vedem ce nu funcţionează în relaţia pe care o avem, ori prin faptul că ne îndrăgostim de altcineva în afara relaţiei noastre, ori că nu mai simţim nimic pentru omul respectiv. Şi Venus retrogradă vrea să îţi clarifici: Consideri că meriţi să fii iubit? Consideri că meriţi ceva mai mult din partea partenerului?

Venus retrogradă în Capricorn

E adevărat că Venus va fi retrogradă în Capricorn. Venus în Capricorn nu spune, face fapte. Oamenii cu Venus în Capricorn într-o relaţie sunt mai izolaţi, mai retraşi.

O adevărată pandemie va fi cea a singurătăţii.

Fricile noastre vor fi amplificate la anul şi vom zice 'mai bine singur decât cu cineva'. De fiecare dată când spunem lucrul acesta, e o rotiţă care nu funcţionează bine şi trebuie găsită şi reparată.

Dacă e să ne uităm la 2022, pe plan amoros, nu e chiar bun. Şi ştiţi din ce alte cauze s-ar putea să nu fie cel mai bun an? Pentru că Jupiter în Peşti ne face să visăm, să ne imaginăm, să intrăm în poveşti, să credem că viaţa e ca în romanele de dragoste.

Aveţi grijă în 2022 cu cine vă căsătoriţi, de cine divorţaţi, în ce relaţii intraţi. Aveţi grijă de sufletul vostru. 

Un lucru bun pentru 2022, care începe cu Venus retrogradă şi se termină cu Marte retrograd: este un moment bun să te descoperi ca femeie şi ca bărbat, să descoperi ce îţi place, cum îţi palce. Poate mulţi dintre voi nu aţi stat niciodată singuri. În anul 2022 e indicat, dacă aţi ieşit dintr-o relaţie, să nu vă grăbiţi în altă relaţie pentru că aţi face o mare greşeală. Să nu uităm că relaţiile tampon, cele care ne ajută să ieşim dintr-o relaţie, sunt mai dureroase ca relaţiile din care am ieşit. Aveţi puţină grijă din punct de vedere al dragostei.

Dar cei care sunt echilibraţi, liniştiţi, pot avea un an minunat pentru că Jupiter în Peşti poate să ajute la amplificare - un copil, o casă mai mare - dar pentru oameni vindecaţi.

Vă spuneam Venus este retrogradă până pe 30 ianuarie, dar efectele se simt până pe 6 martie. Deci, aveţi grijă la relaţiile pe care le începeţi la sfârşit de 2021 sau începutul lui 2022.

Nu pot să vorbesc de Venus retrograd fără să vorbesc şi de Marte retrograd. Anul viitor, iarăşi, avem un an cu Venus şi Marte retrograd. Ultima oară s-a mai întâmplat în 2020.

Marte retrograd în Gemeni

Marte va intra pe 20 august în Gemeni şi va sta până pe 25 martie 2023. Dar în perioada 30 octombrie 2022 - 12 ianuarie 2023, va fi retrograd. Când Marte este retrograd, mai ales în Gemeni, ce se întâmplă? 

Marte are legătură cu zona de sexualitate, de pasiune, de intimitate. Multe dintre problemele noastre sexuale vor ieşi la suprafaţă. Ar fi şi păcat ca pe Marte retrograd în Gemeni să nu le vindecăm. Pentru că Marte retrograd în Gemeni ce face? Caută în altă parte, testează, se aventurează, îşi doreşte să cunoască mai multe zone. 

De asta spuneam că 2022 nu este neapărat cel mai bun an pe plan amoros. Când începe cu Venus retrogradă şi se termină cu Marte retrograd, nu ai cum. Dar, da, 2022 este anul în care să ne dăm seama dacă suntem într-o relaţie toxică, ne dăm seama că nu ne-am explorat suficient sexualitatea, fiinţa, nu ştim ce vrem, cum vrem, indiferent de vârsta sau educaţia noastră. 

Iar anul 2022, din punct de vedere emoţional, este un an al testării.

Nu o să mai vrem să ne ataşăm. Da, Jupiter în Peşti predispune la o oarecare codependenţă, dar Venus este retrogradă în Capricorn, iar Marte este retrograd în Gemeni. Aceste semne nu au doza de autenticitate relaţională, de lipire, de ataşament. Atenţie, nu vorbesc de zodii, ci de energia planetelor în aceste semne.

Este un an în care putem să ne vindecăm, să ne descoperim, să citim, să ne trezim. 

Aş putea spune că, pe urmă, în celălalt an - în care Jupiter va intra în Berbec şi apoi se va duce în Taur - lucrurile sunt mai aşezate din acest punct de vedere.

Să recapitulăm: Venus va fi retrogradă până pe 30 ianuarie, efectele se vor simţi până pe 6 martie, dar Marte va fi retrograd de pe 30 octombrie, până la sfârşitul anului 2022. Iar când Marte este retrograd, aduce şi foarte multă agresivitate. Fiind în Gemeni, vorbim de comunicare, de vorbe, de SMS-uri, de mail-uri, de toată zona aceasta.

Şi se mai întâmplă ceva cu aceste două planete retrograde: Mulţi dintre noi vor dori să se simtă tineri din nou.

Vom trece peste acele reguli vechi ale societăţii în care, după o anumită vârstă, îţi pui basmaua în cap şi gata, s-a terminat cu viaţa ta. De ce? Pentru că persoanele care au un marcaj Saturnian - Saturn ţine de Capricorn - îşi încep viaţa mai târziu, se descoperă mai târziu. Iar Gemenii sunt semnul voioşiei, jovialităţii, bucuriei, poftei de viaţă. Deci, în 2022 mulţi se vor redescoperi şi vor trăi să nu mai trăiască după regulile societăţii, ci să se simtă tineri.

Da, ştim că societatea  zice că după o anumită vârstă, nu mai exişti. A existat un domn care a spus că femeile după 50 de ani nu mai sunt femei. Dar veţi vedea la anul că femeile după 50 de ani sunt din ce în ce mai femei, adică nu mai renunţă la a se îngriji şi îşi vor da mai multă importanţă, vor studia mai mult, se vor îmbrăca, vor avea grijă de fizicul lor mai mult. 

Şi bărbaţii, cu Marte retrograd în Gemeni, vor simţi că vor să trăiască şi ei ca altădată. Poate au intrat în jocul societăţii, cu căsătorie, copii, dar ei nu au trăit viaţa şi acum vor dori să trăiască. Se vor rupe şi relaţii. 

Dar, până la urmă, ştiţi cum e? E important să ne trăim viaţa şi să fim fericiţi cu noi.

2022, un an bun pentru studii

Când vom avea Marte retrograd în Gemeni, se va mai întâmpla ceva, dar asta de pe 25 august, de când Marte intră în Gemeni. Dacă am vrut să mai studiem ceva în decursul vieţii şi nu s-a putut, anul 2022 este foarte bun spre a vă aduce aminte că ai vrut să faci o anumită facultate sau să înveţi o limbă străină, să locuieşti în alt oraş şi să stai o lună în altă parte, să testezi. 

Şi pentru că vă spuneam că nu o să mai existe acele prejudecăţi legate de vârstă, gândiţi-vă că şi dacă sunteţi la pensie, puteţi să învăţaţi lucruri noi. Atenţie, nu trebuie să le terminaţi. 

În 2022, poţi învăţa lucruri noi, care să te facă să te simţi viu, mai ales cu Marte în Gemeni, de pe 20 august.

Jupiter în Peşti

Să vorbim despre Jupiter. Va sta în Peşti până pe 11 mai, când va intra în Berbec şi va ieşi din Berbec pe 28 octombrie. Jupiter stă puţin în Berbec. Deci, cei care vă ştiţi născuţi în primele zile de Berbec, primele zece zile, veţi avea oportunităţi.

În rest, cu Jupiter în  Peşti, ştiţi ce face? Face în felul următor: eşti bine, îţi dau mai mult bine; eşti rău, îţi dau mai mult rău. Doar că noi ne cam minţim de multe ori şi avem impresia că noi suntem bine. Or, Jupiter o să vină să ne trezească la anul.

Deci, aveţi grijă! Cei care aveţi un marcaj de Peşti şi aveţi impresia că anul viitor este uimitor pentru voi, e bine, dar să ştiţi că vă uşurează de persoane, de situaţii, dacă staţi într-un loc de muncă şi nu funcţionează şi tot trageţi de el, Jupiter vine şi zice: 'ia, să facem ceva să te scoatem de aici'. O să ţi se pară nedrept, sfârşitul lumii. Dar, de fapt, Jupiter îţi arată că nu e bine şi să te duci de acolo, să schimbi.

Jupiter se simte în Peşti, dar e foarte păcălici. Vă ia ochii, vă duce atenţia într-o zonă şi se joacă de nu vă vedeţi. 

În ceea ce priveşte credinţa, vom deveni foarte fanatici anul viitor.

Ăsta este un lucru care nu îmi palce la 2022. Fanatismul religios va ajunge la nişte cote de speriat şi va afecta mulţi oameni, din păcate.

Mercur, retrograd de patru ori

Mercur va retrograda în 2022, doar că va avea aproape 4 retrogradări. În ultimii ani, Mercur a avut câte trei retrogradări. A patra retrogradare este între 2022 şi 2023.

Va retrograda între:

- 14 ianuarie  - 4 februarie

- 10 mai - 3 iunie 

- 10 septembrie - 2 octombrie

- şi începând cu 29 decembrie

Vă atrag atenţia şi la zona financiară pentru că e foarte importantă.

Uranus e în continuare în Taur, Saturn e în Vărsător. Nu vom mai avea careurile pe care le-am avut anul acesta în februarie, iunie şi decembrie, dar tot sunt acolo şi ne ameninţă că ar fi cazul să nu ne aruncăm şi să nu investim aiurea. E adevărat că în timp de criză e bine să investim, e bine să venim cu soluţii, dar să nu ne aruncăm fantasmagoric.

2022, un an al vindecării

Dacă ar fi să ne gândim la anul 2022 ca la un calendar, gândiţi-vă că este un an al vindecării, treceţi peste pandemie. Este un an în care poţi ieşi din situaţiile toxice în care te afli, este anul în care îţi dai seama dacă eşti într-o situaţie toxică. Este anul în care să te redescoperi, indiferent de vârsta şi educaţia pe care o ai, este un an în care nici alţii nu ar trebui să depindă de tine, este un an în care te poţi vindeca mintal, emoţional.

În 2022, focusul trebuie să fie pe minte, trup şi suflet.

Dacă le echilibrăm pe acestea trei, veţi vedea că veţi funcţiona şi relaţional, şi profesional, şi social. Şi este un an al dezvoltării personale.

Vorbim de Marte retrograd în Gemeni: ceva ce ne dorim să învăţăm de mult timp şi care ne poate ajuta, chiar dacă nu terminăm şcoala respectivă, măcar o începem şi ne demonstrăm că putem trece de anumite limite.

Poate îndrăzneala aceasta poţi să o foloseşti şi în 2023, când Jupiter va fi şi în Berbec, şi în Taur. Ne ajută să concretizăm chiar şi începuturile.

Urmăreşte emisiunea completă pentru calendarul astrologic 2022, prezentată de Daniela Simulescu:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel