Calendarul RETROGRADĂRILOR din 2022

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Diverse
Calendarul RETROGRADĂRILOR din 2022 (sursa foto: ANIRUDH / Unsplash)
Calendarul RETROGRADĂRILOR din 2022 (sursa foto: ANIRUDH / Unsplash)

Mercur are, de departe, una dintre cele mai cunoscute şi temute retrogradări dintre planete, însă nu trebuie să uităm faptul că toate planetele trec prin mişcări aparent retrograde, care au implicaţii la nivel individual sau mondial, în funcţie de energia planetei şi a semnului pe care îl tranzitează. Asta nu înseamnă că trebuie să ne ascundem de fiecare dată când auzim de o retrogradare, întrucât acestea nu aduc altceva decât oportunităţi de a revizui lucruri din viaţa noastră într-un mod sau altul. Iată cele ai importante retrogradări din 2022:

Termenul „retrograd” se referă la iluzia creată de planete în perioadele lor retrograde, timp în care planeta începe să se miște atât de încet, încât pare că se mișcă înapoi.

În astrologie, retrogradările sunt, în esență, perioade în care viața ta s-ar putea încetini semnificativ, determinându-te să reiei anumite teme sau lupte, în funcție de ce planetă este retrogradă și de ce guvernează acea planetă în astrologie.

De exemplu, se spune că Mercur influențează comunicarea și logica - o parte enormă a vieții noastre de zi cu zi. Când Mercur se mișcă retrograd, planeta nu se mișcă înainte la maximul său potențial, ceea ce înseamnă că s-ar putea să întâmpini unele situaţii în aceste zone.

Retrogradarea lui Venus, planeta iubirii, a banilor și a plăcerii, are loc în prezent până pe 29 ianuarie, ceea ce ar putea arunca o lumină asupra oricăror dificultăți financiare sau relaționale cu care ai putea avea de-a face în acest moment.

Deoarece planetele au perioade retrograde diferite pentru intervale diferite de timp, urmărirea lor pe toate poate fi destul de dificilă.

Mai jos ai o listă a perioadelor retrograde ale fiecărei planete:

Mercur Retrograd 2022

În 2022, Mercur retrograd apare de patru ori pe parcursul anului, fiecare perioadă retrogradă durând câteva săptămâni la un moment dat.

Cele patru perioade cu Mercur retrograd:

14 ianuarie - 4 februarie 2022: Mercur va începe retrogradarea în Vărsător și o va termina în Capricorn. 

10 mai - 3 iunie 2022: Retrogradarea va începe în Gemeni și se va finaliza în Taur. 

10 septembrie - 2 octombrie 2022: Mercur își va începe mișcarea aparent retrogradă în Balanță și o va finaliza în semnul Fecioarei. 

Pe 29 decembrie: Mercur începe a patra retrogradare în semnul Capricornului. 

Venus Retrograd 2022

Venus se mișcă retrograd doar o dată la 18 luni, deși durează aproximativ șase săptămâni, mai mult sau mai puţin. 

Retrogradarea lui Venus în semnul Capricornului are loc în perioada: 19 decembrie 2021 - 29 ianuarie 2022.

Marte retrograd 2022

Marte reprezintă acțiune și pasiune în astrologie și este adesea asociat cu niveluri ridicate de energie și agresivitate. Marte retrograd are loc aproximativ la fiecare doi ani şi ţine câteva luni.

Marte va intra pe 20 august în Gemeni şi va sta până pe 25 martie 2023. Dar în perioada 30 octombrie 2022 - 12 ianuarie 2023, va fi retrograd. 

Jupiter Retrograd 2022

Jupiter este planeta asociată cu noroc și expansiune. Mișcându-se retrograd o dată pe an, perioada lentă a lui Jupiter durează aproximativ patru luni, sau 120 de zile.

În acest an, Jupiter va retrograda în perioada 28 iulie - 26 noiembrie, mai întâi în semnul Berbec şi va încheia retrogradarea în Peşti.

Saturn Retrograd 2022

O planetă ușor dificilă, Saturn guvernează toate lucrurile legate de structură și disciplină. 

Retrogradarea lui Saturn are loc anual, pe o perioadă de aproximativ patru luni.

Pregătește-te să-ți restructurezi viața în timpul lui Saturn retrograd!

În acest an, Saturn va retrograda între 4 iunie - 23 octombrie, în semnul Vărsătorului şi Capricornului.

Uranus Retrograd 2022

Uranus este cunoscut pentru introducerea unei energii rebele, cu spirit liber și schimbări neașteptate. Deși, din punct de vedere tehnic,retrogradează o dată pe an, perioadele retrograde ale lui Uranus pot apărea de două ori în același an, dată fiind durata lor (aproximativ cinci luni).

Cele două perioade Uranus retrograd din 2022, în semnul Taurului:

19 august 2021 până la 18 ianuarie 2022

24 august 2022 până la 23 ianuarie 2023

Neptun Retrograd 2022

Se spune că Neptun ne guvernează idealurile și visele. De asemenea, se mișcă retrograd aproximativ o dată pe an, perioada sa lentă se întinde pe puțin mai mult de cinci luni.

Anul acesta va fi retrograd în perioada 28 iunie - 4 decembrie, în semnul Peşti.

Pluto Retrograd 2022

Această mică planetă poartă o greutate mare, guvernând moartea, renașterea și transformarea. Pluto retrograd poate dura între cinci și șase luni și apare o dată pe an.

În 2022, vom avea parte de o retrogradare a lui Pluto între 29 aprilie - 9 octombrie, în Capricorn.

sursa: 

yahoo.com

popsugar.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel