Care e cea mai bună FĂINĂ pentru cozonac. Ce ai greșit până acum. Îți STRICĂ aluatul

astrosens Team | Dată: 30 noi, 23:43 | Categorie: Practic
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Iată care este cea mai bună făină pentru cozonac!

Sărbătorile de iarnă sunt tot mai aproape, iar rețetele pentru cozonac sunt celebre în această perioadă. 

O mulțime de rețete, metode de preparare și sfaturi sunt la mare căutare, dar probabil nu ți-a spus nimeni că făina joacă un rol foarte important și este bine să știi ce făină trebuie să folosești, de fapt, pentru un cozonac perfect, pufos, fraged și delicios, care se rupe fâșii.

Tipuri de făină. Cum trebuie să o alegi în funcție de ce vrei să gătești

Ei bine, există mai multe tipuri de făină și chiar dacă în ultimii ani cea pentru cozonac a fost promovată în magazine, simplu, ca "făină pentru cozonac", este bine totuși să le cunoști pe toate, pentru că tipurile de făină pot fi clasificate în funcție de produsele pentru care sunt destinate:

- Făina 000 este ideală pentru aluaturile pufoase și aluaturile ușoare de patiserie

- Făina 480 (sau 450) este o făina fină, folosită în patiserie și de obicei și în cofetărie

- Făina 550 este o făină mai dură însă este bună pentru orice aluat, fiind folosită la: prăjituri, biscuiți, brioșe, pâine, tarte, foi de plăcintă, croissante.

- Făina 650 are un conținut mai mare de gluten și este folosită pentru aluaturi elastice care au nevoie de dospire precum: pâinea, pizza, focaccia.

Pe lângă făina pe care o cunoaștem cu toții, mai există și făina de migdale, făina de hrișcă, făina de orez, făina de porumb sau făina de cocos.

Care e cea mai bună făină pentru cozonac, de fapt

Ei bine, cea mai bună făină pentru cozonac este Făina 000 și trebuie folosită într-o formă uscată, pentru un rezultat cât mai bun. 

Creșterea aluatului și cozonacul pufos depind de modul în care este păstrată făina. Astfel, dacă alegeți să păstrati făina în frigider, aceasta trebuie păstrată închisă ermetic, astfel încât să nu absoarbă mirosurile din frigider. Dacă alegeți să o păstrați în dulap sau debara, este preferabil să o țineti închisă într-un recipient de sticlă, o pungă de hârtie, pentru a nu se face cocoloașe din cauza umezelii.

Vezi rețetă de cozonac pe DC NEWS.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play