Care este semnificația zodiilor în Biblie? Ce trebuie să știi despre fiecare semn

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Recomandari
Freepik.com
EXCLUSIV
Freepik.com

Deși ai putea fi surprins, studierea horoscopului a venit chiar înainte de Biblie. De exemplu, cei trei magi au legătură atât cu Cartea Sfântă, cât și cu astrologia. Astfel, magii foloseaua steaua, pentru a găsi locația exactă a nașterii lui Hristos. Află mai multe detalii interesante, despre semnele zodiacului si semnificația lor în religie.

Știm că zodiacul a luat naștere în jurul anului 1000 I.Hr, în perioada neobabiloniană. Atunci, fiecare semn zodiacal a început să fie asociat cu un anotimp. Anotimpurile au fost urnate de plasarea stelelor în emisferă. Totodată, în vremurile străvechi, oamenii considerau că Pământul este centrul universului și că totul se învârte în jurul lui.

Astronomul grec Ptolemeu a fost cel care a raționalizat că zodiacul poate să prezică modul în care ni se întâmplă lucrurile în viață. Așadar, a creat cele 12 semne astrologice și a numit predicțiile "horoscop" Acest horoscop nu însemna altceva decât ora nașterii.

Se vorbește în Scriptură despre astrologie? Se pare că există aluzii în Biblie, iar prima Scriptură, scrisă de Moise, a informat asupra modului în care a luat naștere lumea dar și despre creatorul stelelor, care este Dumnezeu. Acesta descrie și scopul stelelor de pe cer, care sunt destinate să marcheze fiecare anotimp.

În Geneza 1:14, vei găsi următoarea afirmație: Și Dumnezeu a spus: Să fie lumini în întinderea cerurilor pentru a separa ziua de noapte. Și să fie semne și pentru anotimpuri, și pentru zile și ani. Mai mult, Biblia spune că poți afla despre Dumnezeu prin studiul stelelor. Isaia 40:26: Ridică-ți ochii și privește spre ceruri. Cine a creat toate acestea? Cel care scoate stelele una câte una și le cheamă pe fiecare pe nume.

Dacă vei discuta cu un astrolog creștin, îți poate spune că horoscopul a fost menit să ne aducă mântuirea, deși nu este o religie. Este doar un studiu de cunoaștere a sinelui, prin învățarea universului și a anotimpurilor astrologice.

În Biblie, există scurte descrierei ale fiecărui simbol astrologic:

În Biblie, Berbecul este însuși Mielul lui Dumnezeu, Iisus. În astrologie, Berbecul este începutul sinelui și locul în care înveți cine ești. Apocalipsa 19: 7 - Să ne bucurăm, să ne bucurăm și să-i dăm slavă, căci a venit căsătoria Mielului și Mireasa sa s-a pregătit; 

Taurul apare ca o figura de bou sau de taur și conține steaua Pleiade, un grup de 7 stele. Știm și că 70 de tauri au fost sacrificați la sărbătoarea Corturilor, simbolică pentru epoca în care Hristos va veni din nou și va domni 1000 de ani. În astrologie, Taurul vorbește despre senzualitate și despre natura încăpățânată.

În ceea ce privește Gemenii, aceștia simbolizează o imagine cu două figuri. Una ține o bâtă, iar alta o harpă într-o mână și un arc și o săgeata în cealaltă. Această imagine se potrivește cu legătura dintre Biserică și Iisus. Faptele Apostolilor 28:11 - După trei luni am ieșit la mare într-o navă care iernase pe insulă - era o navă alexandrină cu capul figurilor zeilor gemeni Castor și Pollux. În astrologie, Gemenii guvernează comunicarea. 

Racul este un crab care înconjoară și protejează. Este o metaforă a căsătoriei, în care îți permiți să protejezi persoana sau familia pe care o iubești. În astrologie, Racul vorbește despre dragoste nemuritoare și despre respectul pentru autoritate. 

Leul nu este altceva decât simbolul tribului lui Iuda, iar conducătorul este la picioarele leului. Poate să reprezinte și nașterea lui Iisus. Reprezintă și curaj, în astrologie. Geneza 49: 9-10 - Iuda este un pui de leu; de la pradă, fiule, ai urcat. S-a oprit; s-a ghemuit ca un leu și ca o leoaică; cine îndrăznește să-l trezească?

În astrologie, Fecioara este asociată cu munca și sănătatea. În religie, este cea care îl naște pe Iisus. Fecioara este numită și Al Zimach, care înseamnă ramură, iar în Biblie, Iisus este ramura care dă roade.

Balanța este o figură a dreptății și simbolizează judecata. Astrologia spune că Balanța este despre oameni și despre echilibrarea tuturor acțiunilor. Romani 6:23 - pentru că plata păcatului este moartea, iar darul lui Dumnezeu este viața veșnică în Iisus Hristos, Domnul nostru. Deși infracțiunile terestre sunt judecate pe baza legilor guvernamentale, păcatele sunt judecate de Dumnezeu.

Scorpionul poate să descrie partea întunecată a spiritului. Aceste simboluri au legătură și cu Geneza 3, unde Satana ia forma unui șarpe și se luptă cu Dumnezeu. Conform Revelației, Mântuitorul va învinge Satana. Romani 16:20 - Dumnezeul păcii va zdrobi în curând pe Satana sub picioarele tale. Harul Domnului nostru Iisus Hristos să fie cu voi. 

Săgetătorul este Arcașul Centaur și ia forma unei creaturi care este bărbat de la talie în sus și cal, de la talie în jos. În astrologie, Săgetătorul este asociat cu învățarea și chiar cu studiul religios. În Biblie, arcașul ține mereu arcul și săgeata. Isus este călărețul și calul alb, cel care aduce mântuirea și îl învinge pe cel rău.

Ce știm despre Capricorn? Este o creatură pe jumătate capră și pe jumătate pește, iar în astrologie, vorbește despre muncă, fiind condus de Saturn. Levitic 9:15 - Apoi a prezentat jertfa poporului și a luat capra jertfei, a ucis-o și a adus-o ca jertfă pentru păcat. 

Vărsătorul este purtătorul de apă și cel care o toarnă, într-o urnă. În Ioan, Iisus spune că oricine va crede în El, o să  aibă apă spirituală care îi curge din trup. În astrologie, el reprezintă inovația, prietenii și parteneriatele și este considerat radical. Ioel 2: 28-29 - Și după aceea, voi vărsa Duhul Meu peste tot trupul; fiii tăi și fiicele tale vor proroci, bătrânii tăi vor avea visuri, iar tinerii tăi vor avea viziuni. Chiar și pe slujitorii bărbați și femeile din acele zile voi vărsa Duhul Meu. (ESV)

Nu în ultimul rând, Peștii sunt reprezentați de doi pești mari, unul îndreptat către Polul Nord și celălalt către Soare. În Noul Testament, peștii pot reprezenta răul și Biserica. Peștii sunt energia psihică a zodiacului și un simbol al căutării spirituale. Matei 4:19 - Și le-a zis: Urmați-mă și vă voi face pescari de oameni. 

Sursa de informare: yourtango.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel