Care sunt cele CINCI aspecte principale în astrologie și cum te ajută să te cunoști mai bine?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Recomandari
https://pixabay.com/
EXCLUSIV
https://pixabay.com/

Astrologia este vastă și cuprinde multe detalii pe care merită să le ai în vedere. Iată care sunt cele CINCI aspecte principale în astrologie și cum ne afectează.

Poate că îți dorești să înțelegi mai bine astrologia, acest domeniu extrem de cuprinzător. Ei bine, dincolo de semnele din zodiac sau de planete, sunt importante și aspectele.

Aspectele sunt unghiuri care se formează între minimum două planete. La fel ca astrele care se poziționează una față de cealaltă. Fie că se poziționează armonios sau într-un mod tensionat, ne pot aduce tot felul de trăiri. De emoții. De evenimente.

De aceea, îți amintim aspectele principale în astrologie:

- Conjuncția

- Trigonul

- Sextilul

- Careul/Cuadratura

- Opoziția

Aspectele pozitive sunt considerate trigonul și sextilul. Cele negative sunt careul și opoziția. Aspectul neutru este conjuncția.

CONJUNCȚIA

Conjuncția este aspectul în care minimum două planete sunt aliniate, când par unite pe cer. Există conjuncția la grad și conjuncția de semn. La grad este atunci când ambele planete ocupă același grad al unui semn zodiacal. De exemplu, Mercur este la 10 grade Taur și Venus tot la 10 grade Taur.

Conjuncția de semn este atunci când cele două planete se află în aceeași zodie, dar la un orb mai larg. Ce este orbul? Diferența de grade între cei doi aștri.

Fiecare astrolog are preferințe când vine vorba despre orb. De pildă, în conjuncțiile minore, astrologul Daniela Simulescu ia în calcul un orb de 8 grade (exemplu: Soarele la 10 grade Berbec și Mercur la 18 grade Berbec). Când este vorba de conjuncțiile majore (între planetele transpersonale și transgeneraționale), aceasta lucrează cu un orb de maxim 3 grade.

Tot aceasta ne spune că o conjuncție este și bună și rea. Poate uni forțele a două planete, dar le poate și slăbi, deoarece nu își mai efectuează obiectivul principal.

TRIGONUL

Trigonul este un aspect pozitiv. Este considerat un aspect egal cu 120 de grade (între semne, planete, stele, puncte), care unește planetele unui element. Astrologul Daniela Simulescu ne-a împărtășit părerea sa despre acest aspect.

"Da, din punctul de vedere al teoriei astrologice, trigonul este cel mai bun aspect pe care îl poți avea în astrograma natală. Sunt două energii care se îmbină armonios, se ajută reciproc, deschid calea unor oportunități, dar și unor calități. Dar, în practică, lucrurile stau puțin diferit.

Trigonul poate arăta că te pricepi de minune la un domeniu. Că te simți bine în pielea ta. Doar că nu este suficient. Paradoxal sau nu, trigonul poate deveni chiar un obstacol. Pentru că dacă nu este pus la muncă, poate fi pus la categoria pierderi. Universul îți dă, dar nu îți bagă și în traistă. Este important să îți cunoști trigoanele, pe ce semne și în ce case sunt active, ca să știi unde poți avea rezultate. 

Trigonul aduce bucurie interioară, dar și lene. 

Între semnele unui element va exista întotdeauna un trigon de semn. 

Berbec-Leu-Săgetător

Gemeni-Balanță-Vărsător

Rac-Scorpion-Pești

Taur-Fecioară-Capricorn. 

Dacă ai Luna în Taur și Venus Fecioară, înseamna ai un trigon pe semne de pământ. "

SEXTILUL

Sextilul este un aspect pozitiv și se formează când două planete se află la o distanță de 60 de grade. Poate reprezenta și un anumit potențial, care, odată folosit, ne ajută să evoluăm.

Acest aspect pozitiv creează un unghi special între două planete din harta natală, așa că energia oferită este una pozitivă și cooperantă. Energiile planetelor se încurajează reciproc, nu se țin pe loc.

Sextilul este de multe ori interpretat ca un trigon, deși aspectul său este unul mai slab ca potențial de concretizare. Menționăm că potențialul de colaborare în situația unui sextil necesită și un efort conștient din partea unei persoane. Când într-o hartă natală predomină sextilele, putem afirma că acel nativ este deschis, creativ și comunicativ, interesat de lume.

Atunci când sextilele lipsesc dintr-o astrogramă, cel mai probabil avem de-a face cu persoane care nu simt nevoia să comunice sau nu au motivație suficientă ca să-și valorifice creativitatea sau talentul.

Sextilul poate deveni și un obstacol, la fel ca în cazul trigonului. Deși ne poate face să realizăm care ne sunt obiectivele, asta nu înseamnă că le va și îndeplini.

De pildă, într-o hartă natală putem regăsi sextilul Lună-Venus. Ce reprezintă Luna? Emoțiile și partea noastră interioară. Dar Venus? Simbol al dragostei, frumuseții și armoniei. Sunt planete care redau energia feminină, iar persoanele cu acest aspect în astrogramă tind să fie blânde și conectate cu eternul lor feminin. Au noroc în relații, sunt populare și atrag atenția.

CAREUL/CUADRATURA

Careul este un aspect negativ. Poartă și numele de cuadratură și este un aspect astrologic care se formează atunci când două planete se află la o distanță de 90 de grade una față de alta.

Sunt considerate în careu sau în cuadratură cele PATRU semne zodiacale cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Scorpion, cele PATRU semne zodiacale fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător și cele PATRU semne zodiacale mutabile: Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești.

De ce careul sau cuadratura sunt văzute ca un aspect negativ? Cuadraturile sau careul indică, în cea mai mare majoritate, tensiune sau probleme care trebuie să fie depășite sau schimbări radicale ce pot avea loc.

Dar, nu trebuie să vezi careul ca pe ceva fatalist. Prezența unor cuadraturi în harta natală nu are menirea să ne sperie. Careul poate fi interpretat și ca un aspect benefic, dacă înțelegem că poate contribui la evoluția noastră personală.

De exemplu, există hărți natale cu mai multe sau mai puține cuadraturi. O hartă care nu are cuadraturi poate însemna că unui nativ îi lipsește curajul de a înfrunta obstacolele vieții.

Careul sau cuadratura dintr-o astrogramă natală ne poate trezi, în sensul că implică eforturi, un stres interior care ne face să înțelegem că nu trebuie să cedăm atât de ușor.

O persoană care are mai multe cuadraturi în harta natală poate afla cine este cu adevărat. Poate avea un parcurs mai complicat, dar învață ce înseamnă viața. Știe să aleagă dintre bine și rău, face eforturi sau sacrificii care îl duc către evoluția spirituală.

OPOZIȚIA

Opoziția este un aspect negativ și are loc când două planete formează un unghi de 180 de grade în harta cerului. Atunci când unim pozițiile lor cu o linie dreaptă, va trece fix prin centrul unei astrograme.

Opoziția poate să aibă loc între cel puțin două planete aflate în semne opuse, pe de-o parte și de alta a celor 6 axe din zodiac. De exemplu, Gemeni-Săgetător, Leu-Vărsător, Berbec-Balanță, Taur-Scorpion, Rac-Capricorn și Fecioară-Pești.

Cea mai cunoscută opoziție este cea dintre Soare și Lună. Când există o opoziție între cele două, avem Luna Plină, deci un moment de tensiune. Opoziția dintre ele are loc în fiecare lună calendaristică, dar cea dintre Soare și planete lente, ca Pluto sau Neptun, este mai rară. Avem și opoziții care se întâmplă foarte rar, o dată la câțiva zeci de ani, precum Opoziția Neptun-Pluto sau Uranus și Neptun.

De obicei, opoziția se interpretează negativ, fiindcă poate aduce tensiune, provocări sau dispute. Dacă într-o astrogramă natală predomină opozițiile, înseamnă că o persoană trebuie să încerce să echilibreze relațiile cu cei din jur. Dacă opozițiile lipsesc într-o hartă natală, cel mai probabil nativul nu ține cont de opiniile celorlalți sau este foarte subiectiv când interpretează un lucru.

Vezi și: CIFRA DESTINULUI în numerologie. Ce spune despre tine și cum îți influențează parcursul vieții?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel