Care sunt semnele cardinale in astrologie?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Diverse
Freepik.com
EXCLUSIV
Freepik.com

După cum știi, astrologia înseamnă mai mult decât semnul tău din zodiac. Ca să înțelegem mai bine fiecare fenomen astrologic, este esențial să cunoaștem elementele de bază. De aceea, îți prezentăm subiecte de interes în educația astrologică și începem demersul prin a explica semnele cardinale.

Toate cele 12 zodii se pot împărți în diferite moduri. Semnul solar sau semnul principal este determinat de luna și data nașterii. Apoi, harta natală conține și semnul lunar, care se calculează pe baza poziției lunii la momentul nașterii. Semnul lunar este lumea ta interioară, din punct de vedere emoțional. Să nu uităm de semnul în creștere sau Ascendentul. Acesta face referire la semnul care se afla la orizontul estic atunci când te-ai născut și este personalitatea ta socială.

Mai mult, fiecare semn aparține unuia dintre cele patru elemente sau duplicate: foc, apă, pământ și aer. Dacă îți cunoști elementul, poți să-ți înțelegi mai bine natura și să obții o perspectivă nouă asupra personalității tale, dar și asupra relațiilor cu cei din jur. De pildă, Peștii și Scorpionii sunt ambele semne de apă. Deși pot avea diferențe, pot fi prieteni și parteneri grozavi, pentru că își tolerează reciproc natura emoțională.

Există trei calități în astrologie: cardinal, fix și mutabil. Ele reprezintă modalitățile unice, prin intermediul cărora fiecare semn își exprimă energia, reacționează la diferite circumstanțe sau trece prin viață.

Calitățile se găsesc chiar și în scrierile lui Ptolemeu, fiind cunoscute încă din Grecia Antică. Este o bază a astrologiei, ca un limbaj simbolic care are sens și ajută la interpretările diagramelor. Calitatea unui semn zodiacal este modul său de operare. Are un ritm și, odată ce îl obții, vei vedea cum oglindește anotimpurile, deoarece un semn începe în cardinal, apoi se stabilește în fix și este apoi deschis pentru a se schimba în intervale de timp mutabile.

De exemplu, dacă ai organiza o cină, semnele cardinale ar fi cele care stabilesc data, trimit invitații, organizează lista de invitați și aleg meniul. Fiecare calitate este legată de un anumit punct al sezonului. Semnele cardinale sunt cele care inițiază sezonul.

Semne cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn

Semnele cardinale sunt semnele anotimpurilor. Așadar, pentru cei din emisfera sudică, Berbecul marchează începutul toamnei, Racul marchează începutul iernii, Balanța reprezintă începutul primăverii și Capricornul este începutul verii. Pentru cei din emisfera nordică, Berbecul marchează începutul primăverii, Racul marchează sezonul verii, Balanța începe toamna și Capricornul este începutul iernii. Din acest motiv, ei sunt denumiți lideri, creatori de tendințe și „oameni cu idei” în zodiac.

Pe toate aceste semne le putem denumi vizionari - sunt capabili să tolereze noile începuturi și schimbări și pot face lucrurile să se întâmple din aer. Deși s-ar putea să nu le fie prea ușor să ducă la bun sfârșit fiecare efort, poți conta pe ei pentru a iniția idei câștigătoare și pentru a pune baze solide. Semnele cardinale sunt cele mai vechi din familie și pline de spirit auto-inițiator. Își afirmă stilul particular de conducere prin elementul lor.

Nu în ultimul rând, din rândul semnelor cardinale fac parte persoanele cu o determinare ieșită din comun. Putem spune că semnele cardinale sunt cele care încep o acțiune și vin de fiecare dată cu propuneri de planuri, ca să-și atingă obiectivele pe termen lung.

Vezi și: Ce simbolizează fiecare planetă din astrograma ta și cum îți influențează personalitatea?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel