Careul Ceres-Chiron. Ne zbatem între noi și ceilalți. Griji, frică excesivă

Autorul articolului: Elena Airini |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
sursă foto: Pixabay.com
EXCLUSIV
sursă foto: Pixabay.com

Pe 20 iunie avem un careu între Ceres și Chiron. Ne vom zbate între a-i ajuta pe ceilalți și a ne ajuta pe noi înșine. Cert este că dacă ne vom îndrepta atenția către ceilalți, ne vom sabota. Iar dacă vom avea grijă doar de noi, vom respinge oamenii care chiar ne pot ajuta. Această tensiune dintre Chiron și Ceres îi poate provoca mai ales pe cei cu marcaj cardinal în astrogramă (Berbec, Rac, Balanță, Capricorn). Daniela Simulescu ne oferă mai multe detalii despre acest eveniment astrologic. 

Ceres este numele roman pentru Demeter, zeița Recoltei, și reprezintă o figură maternă titanică, posibil copleșitoare. Când fiica lui Ceres, Persefona, a fost răpită, Ceres a dezlănțuit o secetă cumplită, înfometând toate formele de viață până când fiica ei va fi înapoiată. Numai prin încheierea unei înțelegeri, zeii puteau restabili echilibrul. Persefona își petrecea trei anotimpuri deasupra pământului, alături de mama ei, și un anotimp, mai precis iarna, cu noul ei soț, ca regină a iadului.

În harta natală, Ceres vorbește despre echilibru, anotimpuri și cicluri și despre atașamentele și sentimentele care pot arunca totul în dezordine. Ceres poate da indicii în vremurile în care te-ai simțit sufocat de părinți sau, dimpotrivă, de părțile în care te-ai simțit neglijat, care încă au nevoie de hrană. 

Chiron vorbește despre rușine  și durere. Chiron este un asteroid cu o poveste marcantă. Fiul unei Oceanoide, o femeie superbă și al lui Cronos, Chiron s-a născut centaur- jumătate cal, jumătate om, din această cauză, mama lui l-a abandonat și l-a respins. Prima lecție a lui Chiron este aceea că trebuie să depășim rușinea pe care o simțim. Cu toții avem dezamăgiri, probleme de sănătate, probleme personale, cazuri dramatice în familie, multă durere. Iar durerea nu e rușine, problemele personale nu sunt o rușine, noi ne acceptăm aceste probleme, le dăm sens și mergem mai departe. 

Pe lângă planete și semnele zodiacale, în astrologie, foarte importante sunt aspectele. Un aspect este un unghi care formează între minim două planete. Este ca și cum astrele se poziționează una față de cealaltă. Ori într-un mod armonios, ori într-unul tensionat, iar relațiile dintre ele ne creează nouă tot felul de trăiri. Aspectele principale/ majore sunt conjuncția, trigonul, sextilul, careul și opoziția. Sunt considerate pozitive: trigonul, sextilul. Negative: careu, opoziție. Neutră: conjuncția.

Careul dintre Chiron din Berbec și Ceres din Rac este un aspect tensionat, negativ, produce presiune interioară deoarece Chiron vrea să te ocupi de rana din tine, să te vindeci, iar Ceres vrea să fii excesiv de grijuliu cu ceilalți, din teama veșnică de a-i pierde. 

Trebuie să înțelegem că noi dorim să îi salvăm pe ceilalți de multe ori, tocmai pentru că fugim de propria noastră rană. Așadar ce facem azi? Sărim în ajutorul celorlalți sau avem grijă doar de ce ne doare pe noi? Astrologul Daniela Simulescu ne recomandă să ne păstrăm echilibrul și să facem câte puțin din toate, să nu fim tentați să mergem la extreme cu niciuna dintre energiile menționate.

Cei mai afectați de acest careu vor fi cei cu marcaj de Berbec, Balanță, Rac și Capricorn. Aceștia s-ar putea să simtă teamă, anxietate și o grijă excesivă. 

Citește și despre care este, de fapt, rana ta? Chiron în harta natală îți indică trauma și cercul vicios din care trebuie să ieși. „O să doară al naibii de tare”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel