Careul sau Cuadratura: despre ce ne vorbește acest aspect astrologic?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Recomandari
https://pixabay.com/
EXCLUSIV
https://pixabay.com/

Ai auzit de numeroase ori în articolele noastre termenul de "careu". Dar ce înseamnă și despre ce ne vorbește acest aspect astrologic? Iată ce detalii merită să știi!

Pentru că îți dorești să afli cât mai multe despre universul vast al astrologiei, trebuie să cunoști și detalii importante despre aspectele astrologice. Dincolo de semnele din zodiac, sunt foarte importante și aspectele, din care face parte și careul sau cuadratura.

Aspectele în astrologie sunt unghiuri care se formează între cel puțin două planete. Întocmai ca astrele, care se poziționează una față de cealaltă. Indiferent dacă se poziționează într-un mod armonios sau într-unul tensionat, aspectele astrologice ne pot aduce tot soiul de trăiri.

În astrologie, aspectele principale sunt CINCI la număr: conjuncția, trigonul, sextilul, careul și opoziția.

Sunt considerate aspecte pozitive trigonul și sextilul. Negative sunt careul și opoziția, în timp ce aspectul neutru este dat de conjuncție.

Deci, careul este un aspect negativ. Poartă și numele de cuadratură și este un aspect astrologic care se formează atunci când două planete se află la o distanță de 90 de grade una față de cealaltă.

Sunt considerate în careu sau în cuadratură cele PATRU semne zodiacale cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Scorpion, cele PATRU semne zodiacale fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător și cele PATRU semne zodiacale mutabile: Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești.

De ce careul sau cuadratura sunt văzute ca un aspect negativ? Cuadraturile sau careul indică, în cea mai mare majoritate, tensiune sau probleme care trebuie să fie depășite, dar și schimbări radicale care pot avea loc. Ne pot da uneori planurile peste cap.

Totuși, nu trebuie să privești careul ca pe ceva fatalist. Prezența unor cuadraturi în harta natală nu are menirea să ne sperie sau să ne facă să credem că suntem în pericol, ori că nu avem noroc. Careul poate fi văzut și ca un aspect benefic, dacă înțelegem că poate contribui la evoluția noastră personală.

De exemplu, există hărți natale cu mai multe sau mai puține cuadraturi. O hartă care nu are cuadraturi poate însemna că unui nativ îi lipsește curajul de a înfrunta obstacolele vieții.

Însă, provocările vieții sunt obstacole prezente în viața fiecăruia dintre noi. Careul sau cuadratura dintr-o astrogramă natală ne poate trezi, în sensul că implică eforturi, un stres interior care ne face să înțelegem că nu trebuie să cedăm atât de ușor. Dacă nu cedăm, putem duce la îndeplinire succesul.

În schimb, o persoană care are mai multe cuadraturi în harta natală poate afla cine este cu adevărat. Da, poate avea un parcurs mai complicat, dar învață ce înseamnă viața în ansamblul ei. Știe să aleagă dintre bine și rău, face eforturi sau sacrificii care îl duc către evoluția spirituală.

De fapt, cuadraturile pot să ne facă să înțelegem că nimic nu este întâmplător și că în interiorul nostru se află resurse care ne ajută să trecem peste momentele critice.

Careul sau cuadratura simplă se produce între doar două planete.

Un careu se formează între planete aflate în același semne, așa cum am menționat, de același tip cardinal, fix sau mutabil. Reprezintă și un conflict de elemente: foc-apă, pământ-foc, aer-pământ și apă-aer. Deci, efectul cuadraturilor poate fi conflictul de interese.

De pildă, luăm un careu între semnele Berbec-Capricorn. Capacitatea de acțiune a Berbecului se poate ciocni de rutina sau tradiționalismul semnului dur al Capricornului.

Vezi și: Ce reprezintă opoziția în astrologie și ce trebuie să știm despre ea?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel