Casa a 12-a în astrologie: mister, secrete, iluzii

Autorul articolului: Elena Airini |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Casa a 12-a în astrologie este una controversată și destul de greu de interpretat. Încercăm să intrăm în „hățișurile” acesteia și să vă dezvăluim câteva dintre secretele sale. 

Casa 12-a este ultima casă din astrologie, reprezentând ultimul semn zodiacal, mai precis cel al Peștilor, guvernați de Neptun. Doar vorbind despre Pești și Neptun ne putem da seama că am pășit într-un teritoriu misterios, cu totul și cu totul special și iluzoriu, nimic nu este chiar ceea ce pare. 

Casa a 12-a este una extrem de interesantă și ne aduce în prim-plan alt gen de dedesubturi, și anume cele din adâncul mării, cele greu de observat cu ochiul liber, dar ușor de simțit cu puterile intuiției. Este o casă a retragerii, izolării, nevoii de rugăciune și de refacere. Ar putea fi vorba aici și despre sănătate, în special sănătate mintală.

Suntem pe tărâmuri ale subconștientului, dar și ale vindecării. De fiecare dată când astrologul Daniela Simulescu ne prezintă intrarea Soarelui într-un semn, acesta se petrece într-o anumită casă pentru fiecare zodie. Spre exemplu, în prezent Soarele este în prezent în semnul Fecioarei, ceea ce înseamnă că pentru Balanțe, se află în casa a 12-a. Daniela Simulescu prezintă această intrare a Soarelui în casa a 12-a ca fiind precum „o intrare în beci”, într-o cameră cu mai puțină lumină, o cameră unde e nevoie să te retragi, să meditezi, să te rogi și să încerci să te vindeci. 

Procesele subconștientului nostru, felul în care dorim să ne vindecăm, valorile în care credem și prin intermediul cărora ne structurăm gândirea, adâncimea anumitor fapte, instinctul, credințe de care nici nu ne-am dat seama, toate pot avea o legătură cu această casă a 12-a. Tot aici putem găsi dorințe, iar acolo unde sunt dorințe vom da și de frică și de anxietate, de teama de a pierde. 

Fiind puternic legată de Neptun casa a 12-a este și casa felului în care visăm, dar și a coșmarurilor pe care le avem, sau a informațiilor care ni s-ar putea transmite prin intermediul viselor noastre. 

Dacă vrei să înțelegi mai ușor secretele cuiva, ar fi bine să acorzi o atenție sporită casei a 12-a a acestuia, însă mult mai interesant ar trebui să fie dacă vrei să încerci să te cunoști chiar pe tine însuți, în definitiv, astrologia este în primul și în primul rând o formă de a face pașii potriviți în direcția cunoașterii de sine. 

Atunci când există diverse tranzite în casa a 12-a este important să cerem părerea unui astrolog calificat care să ne indice potențiale interpretări ale acestora, însă înainte de toate, trebuie să încercăm să medităm și să ne conectăm la sinele nostru, să acceptăm ceea ce nu putem schimba, dar să ne străduim să reacționăm într-un mod cât mai benefic nouă și mai ales să ne gândim la tot ceea ce presupune termenul de „contemplare”. 

Se spune că cei care duc vieți retrase, închise, departe de văzul lumii, au planete importante în casa a 12-a și simt deseori nevoia să se retragă din realitate. 

Având legătură cu Peștii, e o casă a infinitului, a pierderii controlului, a contopirii cu secretele universului și a felului în care putem găsi daruri chiar și în umbră. Până la urmă e nevoie de întuneric pentru a putea cunoaște lumina. 

Fiind ultima casă, reprezentând ultimul semn zodiacal, poate fi și un simbol pentru trecut, pentru ceea ce trebuie să se încheie înainte de a trece la casa 1, la semnul Berbecului, la tot ce trebuie să se nască și să izbucnească zgomotos către a-și crea calea către câștig.

sursă: labyrinthos.co

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel